• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TARGI: Jestli má jen lokální terapii, tak by se naočkovat mohla. Otázka je, jestli to už nebude na celková atb., když se to vrací. V nejhorším očkování zopakujete, no.
    TARGI
    TARGI --- ---
    TAPINA: děkuju, řeším s Baz.. no, udělalo se jí něco jako když mají lidé hemoroidy. Šla jsem s tím a zároveň že chci naockovat vše mimo vztekliny tu má tříletou. Vet řekl mazat betadinou a framikoinem a cca 10 dní po zahojeni dorazit na očkování. Jenže ji se to udělalo znova, takže teď pojedu zas na vet co s tím... Očkování měla do konce listopadu. Tak abych věděla. Děkuju
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TARGI: Na leptospiru takřka vůbec (v zamořených lokalitách se doporučuje očkovat pro jistotu 2x ročně, běžně se zpoždění do dvou měsíců neřeší), psinka, parvoviróza a adenoviróza má ve většině současných vakcín trvanlivost až 3 roky, pokud proběhlo počáteční vakcinační schéma správně. Parainfluenza drží taky tak maximálně ten rok, ale to je taková nemoc do počtu, jako účinnou ochranu před psincovým kašlem doporučuju raději extra vakcinaci i s Bordetellou (Pneumodog, Nobivac KC)
    TARGI
    TARGI --- ---
    Takový dotaz, jak dlouhý přesah má očkování? Na ostatní nemoce mimo vztekliny?
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    PEPSSI: spíš asi jde o to, aby ty granule byly menší? mame kocoura, který ma jen 4 špičáky a sni vsechny granule. ty větší ale musí dýl žužlat. jinak kupujeme Brit Care nbo Applaws
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    Můžete mi prosím někdo doporučit nějaké kvalitní granule pro kočku, co nemá půlku zubů a zbytek za moc nestojí? Díky předem
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    IVANEM: Tak to je na prd, Baloun je v tomhle uzasnej pacient.. Pak jedine limec no :(
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    HUDOUS_ML: známe. vzali jsme z utulku kocoura plesnivyho a chytla to cela rodina, pes skoncil na ATB, my nastesti jen s mastí
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    ISCH: naši měli kocoura s plísní, navštívil je můj ex a doma to od něj chytil jeho pes (ex neměl žádné příznaky, v domácnosti s nakaženým kocourem byl cca 2 hodiny na návštěvě). Oba přeléčeni, já jsem přijela domů měsíc po přeléčení a chytla jsem to taky. Je to svinstvo, tak bacha.
    ISCH
    ISCH --- ---
    HUDOUS_ML: No jdu brzo na kolaudaci... Alev nejhorsim to chytnu ja ci zvirata, to se holt stava.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    ISCH: on tě ten smích přejde, až to od ní chytíš taky :D
    ISCH
    ISCH --- ---
    Tak je to plisen.

Kolegyne nevypadala uplne happy, kdyz jsem ji uvitala slovy "Ahoj Hermelino!".
    Divny.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    BESTIEVSAMETE: Jde spis o tu barvu kůže a ty bílá ložiska, vydrbana hlava obvykle vypadá lehce jinak, nicméně jak píšu, kdoví, Kor u koček. Vet udělá testy a řekne
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    CAMELLA: Mno já bych se plísně taky bála, ale naše kočinda si tohle umí vydrbat sama jen proto, že dva dny nejsem doma a ona je nervní. A není to nic než sebepoškozování...
    Ale ona i ta plísen se asi může projevit se stresem..
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ISCH: Ale nechci někomu fušovat po netu do řemesla, vet řekne více :).
    Ono se to rádo vrací
    ISCH
    ISCH --- ---
    CAMELLA: Uz jednou si na hermelin hrali, tak si da repete... Dik :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ISCH: Vypadá to jako ukázková plíseň :). Ale samozřejmě muže to byt cokoliv. Je možné, ze se kamarádce objeví někde na těle podobný flek, ma to rádo i lidi :)
    IVANEM
    IVANEM --- ---
    OPI: u nás se letos ještě nesolí
    IVANEM
    IVANEM --- ---
    MATHEA: ponožku si serve během mikrosekundy. Vydržela by jí na tlapce max tejpovací páska, ale to už je týrání.
    OPI
    OPI --- ---
    IVANEM: nemohla přejít přes posolenou cestu? u nás je tohle celoživotní boj
    ISCH
    ISCH --- ---
    Kamarádka se vrátila po dvou dnech domů a vítal jí kočičák s tímhle, koho napadne, co to je?
    K vetovi jdou zítra večer.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam