• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZVIRATKO: a jestli se nic neobjeví, rozluč se s koberečky. U nás některé kočky prostě považují koberec za trávník a na trávník se čůrá.
    Předložku do koupelny dáváme na zem jen na dobu používání, jinak visí.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    TAPINA: diky, tak ho vezmu k veterinari...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZVIRATKO: Tohle je totiž hrozně složitá problematika. Kočičí záněty močových cest jsou z 90 % stresové. Takže ono to i mohlo začít tím, že se mu nelíbil kobereček, jenže si tou psychickou tenzí zpravidla vyrobí reálný zdravotní problém s močením, takže se dostane do začarovaného kruhu. I když už by si psychicky dávno zvykl, že kobereček prostě je, tak problémy přetrvávají, protože teď už je tam reální fyzická bolest a klinický zánět. A zrovna tak komplikované je řešení. Ty záněty jsou sterilní, takže se neřeší antibiotikama - neměly by. Ono sice vypráskání veškeré mikroflóry v okolí močové trubice pomůže od příznaků, ale je to cesta k výrobě rezistentních bakterií, ne kauzální léčba. Dieta na rozpuštění krystalů, jsou-li, podpůrná léčba na stabilizaci stavu močové sliznice a hlavně, naprostá a dokonalá eliminace stresu. Takže majitel přichází s tím, že kočka se chová jinak, než by se mu líbilo, a přeje si změnu chování kočky, a odchází s tím, že ho čeká změna svého chování a detektivní práce, co by ještě tak madam kočce vyhovovalo, aby byla spokojená, protože jinak bude nemocná a to velmi. Poněkud frustrující pro všechny zúčastněné strany, ale jinak to nejde. Základ je ale vědět, jestli tam zánět je nebo není. Pokud je, tak nebude stačit odstranit koberečky.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    TAPINA: a necural by i jinam? kdyz tam ten koberecek neni tak poslusne chodi do zachodku, to by si nasel jiny misto, ne?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZVIRATKO: Samozřejmě že může. Akorát se to mělo prověřit hned na začátku, mít tři měsíce zánět musí být zážitek.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    CAMELLA: pak tedy ne, nekontrolovala se moc. Ale dela to uz treba 3 mesice (kdyz jsem odstranil jeden koberecek vyhlidnul si druhej, na zachode predlozku pocuraval vzdycky - tj. treba rok zpatky, staci tam zavrit). Myslis ze to stejne muze byt zdravotni?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ZVIRATKO: to mi ale neodpovidas na otázku, jestli se kontrolovala moč. Že chodí i na zachudek nic neznamená, první, co je potřeba když začne čurat jinam, je vždy kontrola moči, muže to byt v začátku.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    CAMELLA: zadny zdravotni problem nema, na zachodky normalne chodi (jen blbec moc nezahrabava, coz nedelal nikdy). Je to opravdu jen o tech kobereccich...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ZVIRATKO: moč zkontrolována?
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    nejaky tip jak odnaucit kocoura pocuravat koberecek? problem neni zachodek nebo neco podobneho, ale kdyz na si v loznici k posteli dam koberecek tak ho behem par dni pocura. Nejdriv jsem myslel ze to je kobereckem (je v nem kuze), ale on ted pocurava i koberecek na druhe strane.

A pokud nahodou necham otevreno na zachod tak okamzite pocura predlozku :-)

Driv mi pomohly feromony, ty jeste mam ale ted nepomohly (mozna jsou uz hodne stare). Nejaky tip? Nebo se mam smirit s tim ze proste koberecky neeee?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    EZKATER: Rychlost hojení nezávisí na velikosti rány, ona se hojí v celé délce zároveň. Menší bolest těžko říct, od toho jsou analgetika. Mám za sebou laparoskopickou operaci žlučníku a dva císařské řezy s ránou přes celé břicho a jediný zásadní rozdíl spatřuju v kosmetickém výsledku :o)
    EZKATER
    EZKATER --- ---
    TAPINA: Díky, je tam tedy vůbec nějaký benefit? Říkala jsem si (laicky) menší rána = menší bolest a rychlejší hojení...? Takže vy byste volily klasický zákrok?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    EZKATER: Laparoskopie má smysl u lidí, u kterých by vzhledem k velikosti orgánů musela být na tu stejnou věc rána jak kráva, aby se někam dosáhlo. Ne u malých zvířat. Nafouknutí břicha CO2 s sebou taky přináší solidní dyskomfort, se kterým se pacient vyrovnává ještě po probuzení (plyn v břiše bolí, dokud se nevstřebá).
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    EZKATER: je to přesně tak, jak píše v tom mailu - sice je menší rána, ale trvá to déle, než klasická, takže za mě je to uplně nastejno. Šikovný operatér si ani u klasické operace nedělá megaránu, třeba moje 20kg fena měla ranku asi 5cm dlouhou :)
    EZKATER
    EZKATER --- ---
    Ahoj, máte prosím někdo zkušenost s laparoskopickou kastrací feny? Nejprve jsem byla nadšená z možnosti méně invazivního zákroku. Dr. z AnimalClinic mi však napsal následující "V případě preventivní kastrace fenky jsou benefity laparoskopického zákroku otazné. Ve většině případů je laparotomický zákrok výrazně rychlejší (pacient tedy tráví v celkové anestezii kratší čas) a doba rekonvalescence pacienta po zákroku je naprosto shodná." Jak si to mám přebrat? Víte někdo víc, prosím?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BALAENA: natírej si to občas betadinou, zařaď do jídelníčku rybí olej a černý tečky oškrábej nehtem.
    Teda jestli si kočka.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TAPINA: obávám se, že i u lidí to u některých typů pleti nezávisí na věku (a hádej, jak to vím :( )
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    TAPINA: Oukej :-) :-)
    Diky moc,zacinam byt prehnane starostliva..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BESTIEVSAMETE: To můžou mít v jakémkoli věku, to není jako u lidí. Řeší se to pravidelnou dezinfekcí.
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    TAPINA: Ve dvou a pul? Pubescent nas drzej :-) ona se mu zas rozjizdi ryma,tak sem mela strach z horsich veci...
    diky!!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam