• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    MAR_TINA:
    TAPINA: tak dekuji obema, vzal jsem kocicaka k veterinari a ma v mocaku sediment, takze mu z kapsicek delam polivky a cekam na prilezitost odebrat moc
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    MAR_TINA: tady je koberecku vic a tech si nevsimne - ma koberecky pred zachodkama, mam koberec pod stolem a obyvaku a mam koberec v kuchyni - o ten v obyvaku si brousi drapky ale nepocural ho nikdy :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZVIRATKO: a jestli se nic neobjeví, rozluč se s koberečky. U nás některé kočky prostě považují koberec za trávník a na trávník se čůrá.
    Předložku do koupelny dáváme na zem jen na dobu používání, jinak visí.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    TAPINA: diky, tak ho vezmu k veterinari...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZVIRATKO: Tohle je totiž hrozně složitá problematika. Kočičí záněty močových cest jsou z 90 % stresové. Takže ono to i mohlo začít tím, že se mu nelíbil kobereček, jenže si tou psychickou tenzí zpravidla vyrobí reálný zdravotní problém s močením, takže se dostane do začarovaného kruhu. I když už by si psychicky dávno zvykl, že kobereček prostě je, tak problémy přetrvávají, protože teď už je tam reální fyzická bolest a klinický zánět. A zrovna tak komplikované je řešení. Ty záněty jsou sterilní, takže se neřeší antibiotikama - neměly by. Ono sice vypráskání veškeré mikroflóry v okolí močové trubice pomůže od příznaků, ale je to cesta k výrobě rezistentních bakterií, ne kauzální léčba. Dieta na rozpuštění krystalů, jsou-li, podpůrná léčba na stabilizaci stavu močové sliznice a hlavně, naprostá a dokonalá eliminace stresu. Takže majitel přichází s tím, že kočka se chová jinak, než by se mu líbilo, a přeje si změnu chování kočky, a odchází s tím, že ho čeká změna svého chování a detektivní práce, co by ještě tak madam kočce vyhovovalo, aby byla spokojená, protože jinak bude nemocná a to velmi. Poněkud frustrující pro všechny zúčastněné strany, ale jinak to nejde. Základ je ale vědět, jestli tam zánět je nebo není. Pokud je, tak nebude stačit odstranit koberečky.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    TAPINA: a necural by i jinam? kdyz tam ten koberecek neni tak poslusne chodi do zachodku, to by si nasel jiny misto, ne?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZVIRATKO: Samozřejmě že může. Akorát se to mělo prověřit hned na začátku, mít tři měsíce zánět musí být zážitek.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    CAMELLA: pak tedy ne, nekontrolovala se moc. Ale dela to uz treba 3 mesice (kdyz jsem odstranil jeden koberecek vyhlidnul si druhej, na zachode predlozku pocuraval vzdycky - tj. treba rok zpatky, staci tam zavrit). Myslis ze to stejne muze byt zdravotni?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ZVIRATKO: to mi ale neodpovidas na otázku, jestli se kontrolovala moč. Že chodí i na zachudek nic neznamená, první, co je potřeba když začne čurat jinam, je vždy kontrola moči, muže to byt v začátku.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    CAMELLA: zadny zdravotni problem nema, na zachodky normalne chodi (jen blbec moc nezahrabava, coz nedelal nikdy). Je to opravdu jen o tech kobereccich...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ZVIRATKO: moč zkontrolována?
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    nejaky tip jak odnaucit kocoura pocuravat koberecek? problem neni zachodek nebo neco podobneho, ale kdyz na si v loznici k posteli dam koberecek tak ho behem par dni pocura. Nejdriv jsem myslel ze to je kobereckem (je v nem kuze), ale on ted pocurava i koberecek na druhe strane.

A pokud nahodou necham otevreno na zachod tak okamzite pocura predlozku :-)

Driv mi pomohly feromony, ty jeste mam ale ted nepomohly (mozna jsou uz hodne stare). Nejaky tip? Nebo se mam smirit s tim ze proste koberecky neeee?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    EZKATER: Rychlost hojení nezávisí na velikosti rány, ona se hojí v celé délce zároveň. Menší bolest těžko říct, od toho jsou analgetika. Mám za sebou laparoskopickou operaci žlučníku a dva císařské řezy s ránou přes celé břicho a jediný zásadní rozdíl spatřuju v kosmetickém výsledku :o)
    EZKATER
    EZKATER --- ---
    TAPINA: Díky, je tam tedy vůbec nějaký benefit? Říkala jsem si (laicky) menší rána = menší bolest a rychlejší hojení...? Takže vy byste volily klasický zákrok?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    EZKATER: Laparoskopie má smysl u lidí, u kterých by vzhledem k velikosti orgánů musela být na tu stejnou věc rána jak kráva, aby se někam dosáhlo. Ne u malých zvířat. Nafouknutí břicha CO2 s sebou taky přináší solidní dyskomfort, se kterým se pacient vyrovnává ještě po probuzení (plyn v břiše bolí, dokud se nevstřebá).
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    EZKATER: je to přesně tak, jak píše v tom mailu - sice je menší rána, ale trvá to déle, než klasická, takže za mě je to uplně nastejno. Šikovný operatér si ani u klasické operace nedělá megaránu, třeba moje 20kg fena měla ranku asi 5cm dlouhou :)
    EZKATER
    EZKATER --- ---
    Ahoj, máte prosím někdo zkušenost s laparoskopickou kastrací feny? Nejprve jsem byla nadšená z možnosti méně invazivního zákroku. Dr. z AnimalClinic mi však napsal následující "V případě preventivní kastrace fenky jsou benefity laparoskopického zákroku otazné. Ve většině případů je laparotomický zákrok výrazně rychlejší (pacient tedy tráví v celkové anestezii kratší čas) a doba rekonvalescence pacienta po zákroku je naprosto shodná." Jak si to mám přebrat? Víte někdo víc, prosím?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BALAENA: natírej si to občas betadinou, zařaď do jídelníčku rybí olej a černý tečky oškrábej nehtem.
    Teda jestli si kočka.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TAPINA: obávám se, že i u lidí to u některých typů pleti nezávisí na věku (a hádej, jak to vím :( )
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    TAPINA: Oukej :-) :-)
    Diky moc,zacinam byt prehnane starostliva..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BESTIEVSAMETE: To můžou mít v jakémkoli věku, to není jako u lidí. Řeší se to pravidelnou dezinfekcí.
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    TAPINA: Ve dvou a pul? Pubescent nas drzej :-) ona se mu zas rozjizdi ryma,tak sem mela strach z horsich veci...
    diky!!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam