• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Google nic nehlásí...
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    LITTLE_SISTER: podivej se, jestli nema PhysioDog pobocku v Budejicich, mam ten dojem..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LITTLE_SISTER: To je až poslední možnost, když všechno ostatní selhává.
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    Teď jsem se dočetla o možnosti denervace kyčelního kloubu, nemá někdo zkušenost?
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    LAETATIO: klidně bych do něj zainvestovala, ale obávám sem, že u nás na jihu bude složitější nějaký psí fyzio najít. pokusím se mu aspoň zatím dopřát pravidelný dlouhý procházky, kde se vyběhá...
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    LITTLE_SISTER: tohle hrozně záleží. Nenechala bych ho s práškama dělat rychlé obraty apod. (aportování, agility, divoké honičky se psy) Zato třeba dlouhý klus, plavání, posilovací ciky, kdy si nasvalí zadek jsou fajn, protože ty svaly jsou to, co mu ten zadek udrží pohromadě a bez nich to půjde do kopru úplně. Jestli máš finance, jsou dneska i psí fyzioterapie třeba s cvičením ve vaně v protiproudu...
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    TAPINA:
    LAETATIO: ok, takže prášky raději nasadit... někde jsem vyčetla, že je to tlumí tak, že pak běhaj jak čamrdy a tím pádem si moc ty klouby nešetří...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LITTLE_SISTER: Přesně tak, právě podle toho, že se hůř zvedá a blbě chodí do schodů, nebo se mu nějaké pohyby dělat nechce radši jde oklikou, než by vyskočil na schod.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    LITTLE_SISTER: no kdyby ho to nebolelo, tak se asi nebude hůř zvedat, chodit blbě do schodů a stát na jedný noze :(
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    Ahoj, dysplazie u kokra 10let (nově diagnostikovaná), začal brát Alavis a máme se stavit na veterině za 3 tejdny, eventuelně bysme nasadili prášky na bolest. Moje otázka zní - jak poznám, že má bolesti? Nechce se mi ho tím ládovat preventivně. Má klasický příznaky: chodí blbě do schodů, udrží se hůř na jedný noze když čůrá, hůř se zvedá, ale rychlá chůze/běh mu problémy nedělá. Že by ho to ale bolelo, nějak nepozoruju. Veterinář mi tvrdí, že ho to nejspíš bolí...
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    MAR_TINA:
    TAPINA: tak dekuji obema, vzal jsem kocicaka k veterinari a ma v mocaku sediment, takze mu z kapsicek delam polivky a cekam na prilezitost odebrat moc
    TESSS
    TESSS --- ---
    Hlásím, ze pes je po ibuprofenove aféře v poradku :))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MONROE: Jestli chodí dovnitř a ven jak chtějí, tak tam nepolezou, kdyby tam trpěly zimou.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MONROE: tak pokud jsou pres noc doma, nemusis to asi moc resit, to nejsou zadne venkovky :)
    ADITU
    ADITU --- ---
    MONROE: takže zahřívat je chceš proč - přijde ti, že venku jim je objektivně zle? Nebo prostě proto, že začalo sněžit a kočky na to podle tebe nejsou vybavené?
    ADITU
    ADITU --- ---
    MONROE: který do půl hodiny vychladne a zamrzne. jestli je chceš zahřát, tak jim pořiď polystyrenové boudičky na spaní a ochranu před počasím. Vystlané vrstvou sena jsou prý velmi oblíbené.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    LAETATIO: tak kocour má částečně vykloubenou kyčel. Podle veta prý nemám tolik stresovat...
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    FIFAJZ: Díky!Kluci jsou teď na cestě k našemu vetovi a já mám nervy na pochodu...
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    LAETATIO: Jdu sem asi uz pozde, ale Socrates v Nymburku by mel mit nejak snad pohotovost po tlf? A jinak osobne doporucim HK Vet, kde jsou nonstop. At je kocour v poradku a vydrzi to do rana.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    Nemáte prosím tip na dobrou nonstop veterinu okolí Jičín-Nymburk-Poděbrady-Mladá Boleslav? Po přestěhování jsme ještě nenašli čas změnit veterináře a dneska když byl doma jen přítel vypadl náš nejmíň šikovnej kocour z okna (1. patro). Podle přítele byl pak v pohodě, běhal, chodil bez problémů, tak ho zásadněji neřešil. Podle mě ho bolí kyčel. Že by ho to ohrožovalo na životě si nemyslím, ale zas jestli to má bolavé, přijde mi zbytečné, aby trpěl do rána... Ale jestli tu nedostanu tip na někoho konkrétního, pojede holt ráno do Prahy k našemu dvornímu vetovi...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam