• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    No, já mám v nedávné době zkušenost s kočkou, která taky takhle zvracela, krev dobrá, sono na referenční klinice bez nálezu, pasta na bezoáry bez efektu a pak ji to prostě přešlo. Příčina nezjištěna.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    MYSKAZBRISKA: prostě viróza to může být, ať už panleukopenie, na kterou není očkovaný nebo něco jiného, co si můžeš přinést z venku na botách ... myslím, že postup na veterině standardní, možná se dá vyzkoušet ještě kontrastní látka a rentgen, jinak prostě dieta, kapačky, antibiotika a v zásadě čekat, jestli se z tohoto dostane
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MYSKAZBRISKA: nesnášenlivost nějaké složky potravy. Jakou dietu má? A fakt jí dodržuje bez výjimky?
    MYSKAZBRISKA
    MYSKAZBRISKA --- ---
    Ráda bych se zeptala, kastrovaný, čistě bytový kocour rodičů zvrací vše, na co se podívá, už pátý den. Byl několikrát na sonu a na krvi a prý ledviny jsou v pořádku a v trávicím traktku nic není. Dostal injekce na zklidnění žaludku, pastu na bezoáry, dietu, antibiotika na možnou infekci a dvakrát byl na kapačce kvůli zavodnění a výživě. Byl kotětem nalezeným u silnice, ale od té doby se setkával jen se dvěma domácíma kočkama. Očkování dostal během prvního roku života, ale pak už to rodiče neobnovovali. Odčervený byl někdy teď na podzim. Napadá vás nějaká další možná příčina zvracení, kromě ledvin a překážky v trávicím traktu?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Karsivanem
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MUI: Do značné míry zmiňovaným Karavanem.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    MUI: poznat tu správnou chvíli a mít dost kuráže považuju za největší výzvu do budoucna. Pořád mám před očima psa odvedle z baráku co "přesluhoval" dobrejch půl roku, protože majitelé (asi) neměli "koule" udělat co je potřeba:/
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    MUI: Řeší se vodítkem na procházkách a omezeným prostorem doma, pokud je to nutné, aby si pes neublížil.
    A obecně se zvířata nechávají uspat ve chvíli, kdy je jasné, že přestali mít dlouhodobě radost ze života.
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    Dekuji všem za odpověď.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Ono něco lidského asi bude, minimálně se o tom píše v souvislosti s léčbou Alzheimerovy nemoci, ale těžké říct, jestli registrované u nás. Konkrétní přípravek se mi nedaří dohledat. Béčko je každopádně doplněk, to Karsivan nenahradí.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SOJKA: pokud vím, tak není. Dokonce si pamatuju, že si to kdysi u nás na veterine kupoval pán i pro sebe, protože mu to přišlo lepší než humánní varianty.
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    GIO: to ona dostala dve v prubehu tydne plus ji davam ten karsivan, jen me zajimalo jestli neni nejaka nahrada, protoze to neni úplně nejlevnější
    GIO
    GIO --- ---
    SOJKA: my jsme fene po mrtvici davali injekcne B12 po urcitou dobu..
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    Mel bych dotaz. Existuje nejaka alternativa ke Karsivanu 100 pro psa po mrtvici? dekuji
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    TAPINA: oki, dekuji...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZVIRATKO: Radši ne, je potřeba nejdřív zjistit, co to je.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    TAPINA: mam to zkusit zahrat a vymacknout?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZVIRATKO: Na veterinu ho s tím vem. Může to být jen ucpaná mazová žláza, ale taky třeba ne.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    nasel jsem kocourovi na zadech na kuzi neco jako materske znamenko, ale je to vystouple a docela velke
    nikdy driv jsem si toho nevsiml (a to ho mazlim poctive), takze si nejsem jisty jestli to mel vzdycky
    mam se desit?

BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    Prosím vás, nevěděli byste někdo, kde v Brně co nejdříve koupit Rodicare instant? Chodím na to do Pet planetu a došel jim, jinde v pet obchodech to nevedou... Je to docela akutní.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam