• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    KIA
    KIA --- ---
    Prosím, ráda bych se zeptala - ohledně očkování.

Fenka brabantíka 2,5 r- měla problém s ledvinami (očividně v důsledku překrmení sušeným masem mojí šéfovou, když jsem u toho nebyla - šéfová to má už zakázaný a fenka má dle nějakých krevních testů z německa ledviny OK (ťukťuk)).
    Kvůli tomu bylo odložené očkování DHPPI a L4, kde v očkováku byl termín 3.11.18 .
    Reálně byla oočkována až 2.2.19 a veterinářce lehce utíkala - tudíž já si nejsem jistá, jestli dostala 100% dávku, protože to bylo u fenky neobvyklé - nikdy u očkování a odběrů neucukla.
    Nicméně veterinářka řekla, že nedoporučuje očkovat ještě znovu druhou dávku ( jak jsem byla jiným vetem poučena, že pokud se nestihne ta roční doba +-3 týdny, že se dávají dvě), že prý to je zbytečné a látky mít stejně bude.

Dotaz - opravdu to tak bude s těmi protilátkami? Nebo mám trvat na reočkování? Teď tam fenka půjde na očkování proti Tetanu ( bydlíme na vesnici u pole, koní a spol) takže mám kdyžtak prostor.

Díky moc !
    ILIBOR
    ILIBOR --- ---
    TAPINA: Dík, za ujištění. Snad to dobře dopadne..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ILIBOR: Sono nemusí ukázat nic víc, než že varle je zvětšené a mohou přijít problémy z nečekaných stran, jak to varle bude produkovat nadbytek hormonů. Jakkoli změněný pohlavní orgán u zvířete, které není chovné, má jít pryč, tady není co řešit.
    ILIBOR
    ILIBOR --- ---
    Náš 9 letý pes má už asi rok dost zvětšené varle. Veterinář řekl, že je lepší to varle odstranit, že tam často bývají nádory. Řešili jste to už někdo u psa?
    Zarazilo mě, že neudělal napřed nějaké podrobnější vyšetření. Jako třeba sono atd.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TABBY: To je prakticky stejné, kompletní oftalmologické vyšetření a měření produkce slz.
    TABBY
    TABBY --- ---
    TAPINA: Jaké jsou prosím způsoby diagnostiky tohoto onemocnění u koček? Vygooglila jsem něco k tématu, ale vesměs se to týká lidí a psů. Jaká vyšetření jsou reálná v případě kočky? Dik.
    TABBY
    TABBY --- ---
    TAPINA: To paní nedá, se obávám. :( Jenže depozitní teta chodí normálně do práce, takže kočce nevěštím zářnou budoucnost :-( To je hrozný...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TABBY: No, bohužel moc ne. Jedině třeba kapat kapky 3x denně a v mezidobí 2x dát gel. Chybějící slzy se musíte nahrazovat, jinak to nejde.
    TABBY
    TABBY --- ---
    Syndrom suchého oka u kočky. Máte prosím zkušenosti s léčbou? Osvojitelce bylo řečeno, že bude muset kočce doživotně kapat 8 krát denně kapky, jinak že oslepne. Nebylo by něco méně náročného? Dík.
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    MOOONA, LAETATIO: Krom krve bych zkontrolovala (základně) srdce. Jinak nic.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    MOOONA: já bych asi udělala komplet krev a jinak nic, pokud bych nepozorovala nějakou zvláštní potíž...
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    Zdravim, chci si brat z utulku 13 leteho psa, rada bych se zeptala, jaka byste mu udelali vysetreni a na co byste se vyprdli? Je mi jasne, ze se toho moc delat uz neda, ale spis vedet. A v utulku mi toho asi moc nereknou, kdyz ani nepoznali, ze je hluchy. Nebo mi to jen nerekli, nevim.
    A jakekoli tipy pro psi seniory uvitam, diky! :)
    TESSS
    TESSS --- ---
    TAPINA: takze cca 3x za rok me OK?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    AXTHEB: Je to volně dostupné, ale je to jediná věc na světě, která je u veterináře podstatně levnější :o)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    TAPINA: Odčervuje se něčím od veterináře, nebo je to volně dostupná věc?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TESSS: Psi jsou trošku méně náchylní, než venkovní kočky, protože zpravidla neloví běžné přenašeče tasemnic, ale každého půl roku by se mělo taky, protože takové to čmuchání v trávě je nejjistější cesta jak slíznout larvy škrkavek, které se dovyvinuly v rozloženém bobku jiného psa. Ona ta příroda má ty vývojové cykly vychytané dobře.
    TESSS
    TESSS --- ---
    A odcervovani u psu, mam popelnici.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: To by mohli být a jestli jsou, tak potřebuješ odčervit 2x (až 3x) po přesně 14 dnech, nebo dát něco, co účinné likviduje i larvy.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Tak já jdu odčervit.
    Kašlání venkovních s hlavou ve vodorovné přímce záda, krk, hlava jsou plicní červi, co.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Venkovní rozhodně co tři měsíce, protože se těm parazitům nevyhnou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam