• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    ILIBOR
    ILIBOR --- ---
    TAPINA: Dík, za ujištění. Snad to dobře dopadne..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ILIBOR: Sono nemusí ukázat nic víc, než že varle je zvětšené a mohou přijít problémy z nečekaných stran, jak to varle bude produkovat nadbytek hormonů. Jakkoli změněný pohlavní orgán u zvířete, které není chovné, má jít pryč, tady není co řešit.
    ILIBOR
    ILIBOR --- ---
    Náš 9 letý pes má už asi rok dost zvětšené varle. Veterinář řekl, že je lepší to varle odstranit, že tam často bývají nádory. Řešili jste to už někdo u psa?
    Zarazilo mě, že neudělal napřed nějaké podrobnější vyšetření. Jako třeba sono atd.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TABBY: To je prakticky stejné, kompletní oftalmologické vyšetření a měření produkce slz.
    TABBY
    TABBY --- ---
    TAPINA: Jaké jsou prosím způsoby diagnostiky tohoto onemocnění u koček? Vygooglila jsem něco k tématu, ale vesměs se to týká lidí a psů. Jaká vyšetření jsou reálná v případě kočky? Dik.
    TABBY
    TABBY --- ---
    TAPINA: To paní nedá, se obávám. :( Jenže depozitní teta chodí normálně do práce, takže kočce nevěštím zářnou budoucnost :-( To je hrozný...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TABBY: No, bohužel moc ne. Jedině třeba kapat kapky 3x denně a v mezidobí 2x dát gel. Chybějící slzy se musíte nahrazovat, jinak to nejde.
    TABBY
    TABBY --- ---
    Syndrom suchého oka u kočky. Máte prosím zkušenosti s léčbou? Osvojitelce bylo řečeno, že bude muset kočce doživotně kapat 8 krát denně kapky, jinak že oslepne. Nebylo by něco méně náročného? Dík.
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    MOOONA, LAETATIO: Krom krve bych zkontrolovala (základně) srdce. Jinak nic.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    MOOONA: já bych asi udělala komplet krev a jinak nic, pokud bych nepozorovala nějakou zvláštní potíž...
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    Zdravim, chci si brat z utulku 13 leteho psa, rada bych se zeptala, jaka byste mu udelali vysetreni a na co byste se vyprdli? Je mi jasne, ze se toho moc delat uz neda, ale spis vedet. A v utulku mi toho asi moc nereknou, kdyz ani nepoznali, ze je hluchy. Nebo mi to jen nerekli, nevim.
    A jakekoli tipy pro psi seniory uvitam, diky! :)
    TESSS
    TESSS --- ---
    TAPINA: takze cca 3x za rok me OK?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    AXTHEB: Je to volně dostupné, ale je to jediná věc na světě, která je u veterináře podstatně levnější :o)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    TAPINA: Odčervuje se něčím od veterináře, nebo je to volně dostupná věc?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TESSS: Psi jsou trošku méně náchylní, než venkovní kočky, protože zpravidla neloví běžné přenašeče tasemnic, ale každého půl roku by se mělo taky, protože takové to čmuchání v trávě je nejjistější cesta jak slíznout larvy škrkavek, které se dovyvinuly v rozloženém bobku jiného psa. Ona ta příroda má ty vývojové cykly vychytané dobře.
    TESSS
    TESSS --- ---
    A odcervovani u psu, mam popelnici.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: To by mohli být a jestli jsou, tak potřebuješ odčervit 2x (až 3x) po přesně 14 dnech, nebo dát něco, co účinné likviduje i larvy.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Tak já jdu odčervit.
    Kašlání venkovních s hlavou ve vodorovné přímce záda, krk, hlava jsou plicní červi, co.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Venkovní rozhodně co tři měsíce, protože se těm parazitům nevyhnou.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    EVILMIND: Odcervuju co tri mesice, protoze Trojnozka beha venku, lovi mysi, ptaky a kdejakou jinou havet. Doktorka mi to schvalila.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    EVILMIND: je to látka, která je toxická specificky pro ty dané parazity a třeba když jsou v domě malé děti, tak je doporučené odcervovat každé tři měsíce, rozhodne to není žádný extrém
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam