• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CUKI: zrovna foresto funguje úplně stejně jako spoty (mechanismus účinku je stejný a vstřebává se stejně :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: Jo. Cesta od krku k zadku nevede speciální krkozadeční cévou v podkoží :o) A pak se ta látka musí taky z organismu dostat pryč, což je zase ve všech případech přes játra nebo ledviny. Na rozdíl od jiných, fluralaner se nemetabolizuje a vylučuje se tak, jak je.
    CUKI
    CUKI --- ---
    TAPINA: Tak nejsem z oboru ale přijde mi že když potřebuješ něco dostat na kůži, tak skrze trávící trakt to není nejlepší a nejkratší cesta. U toho obojku mi přijde že naopak se do toho těla nemusí dostat tolik protože to chrání na povrchu...
    Představuju si to špatně?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: po bravectu se nám jedna kočka vždycky zeleně posere...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: Jako že byly nějaké kožní reakce? Tak ty právě na tablety nejsou. Dryák je to jako všechno, z každého přípravku se ta látka musí vstřebat do těla, aby se dostala do všech částí kůže. A reakci na Bravecto jsem v životě neviděla.
    CUKI
    CUKI --- ---
    TAPINA: S tabletami nemám zkušenost, ale od tech spotů jsem raději upustil ze zdravotních důvodů. Ty tablety není to hroznej dryják?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: asi koupím ty Beaphary (potřebujem 4) a budeme sledovat skore. Blbý je, že dva venkováci jsou černí huňatí, tam najdeš klíště až obrovské
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: Pro psy tablety a spoty, pro kočky spoty.
    CUKI
    CUKI --- ---
    TAPINA: to jsou ale jen tablety ne?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Já už dávám všem skoro jen Bravecto, ostatní věci jsou sázka do loterie. Někdy překvapivě dobře fungujou levné obojky Beaphar DIAZ. A když ne, tak aspoň nestály půl výplaty.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: a jaký máme koupit? pomoc!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: Nó, nejspolehlivější už nebude. A blechy si z něj nedělají vůbec nic, minulý týden jsem viděla psa, co měl na krku Foresto a na zádech bleší cirkus.
    CUKI
    CUKI --- ---
    Je obojek Foresto ještě mezi klíštatama in? :-)
    Jaká je móda pro tuto sezónu? S rok starým Forestem už je to druhý klíště za tejden...
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    GIRAFFKA: to jsem samozřejmě kontrolovala :)

jinak jsme se s vetem shodli, že jde o mírnou otravu - večer mi došlo, že se včera dostal na část zahrady, kam nemají psi přístup a vyhrabal (a nejspíš ožvejkal) kořen kaliny...
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    smí i do ran a částečně eliminuje i kočičí herpesy v očích a nose.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    MAR_TINA: tak tam poptej rovnou i ten Skinmed. Je narozdíl od Betadiny neštípavej, můžou ho používat i lidi a lila jsem ho i svýmu králíkovi do oka (Dezacin vyrábí i oční kapky, ale složení je totožný, jen to má lepší lahvičku). Než jsem to testovala na svym králíkovi, nalila jsem to do oka i sobě,ať nemučim zvíře,žejo, a stále ještě vidim;-))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GIRAFFKA: habešák může jíst všechno. jen jsou u nás v misce ty hypoalergení, protože jiná kočkaje brutální alergik.
    Skočím mu na veterinu pro tu pipetu.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    MAR_TINA: Z/D jsou hypoalergenní, tedy užívá-li je Habešák, očekáváme hysteričtější reakce střeva, kůže atp. Doporučila bych drbat desinfekcí a gázou (my teď nedáme dopustit na Skinmed/Dezacin/jiný superoxidovaný roztoky),ale i Betadina by měla bejt ok. + my k tomu na veterině přidáváme hydratační pipetky od Douxa (k užití 1/2 pipety 2x týdně). Jestli je v tvý moci to sehnat,přidala bych to k čištění. A dávat vysloveně majzla na to, aby Z/Dčkovej kocour žral výhradně svoje Z/D a nepřilepšoval si jinde.

LAETATIO: mrkni do tlamy, jestli nemá nějaký zranění v hubě/trabl se zubama mj.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    TAPINA: já to zkusím vyfotit. mě přišlo že se to objevilo když měl ten límec a nemohl se pořádně umýt. ale teď už může tak nevím. ale nemám dojem že by ho ocicka trápily.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Což o to, ono se to nedá úplně poznat ani z fotky. Ale trochu výtok bez tendence ke zhoršování, bez hlenohnisavých ošklivostí, přivírání očí nebo zarudnutí spojivek obvykle nebývá nic.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam