• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: Ano. Jinak by pes byl chráněný jenom kolem obojku.
    CUKI
    CUKI --- ---
    TAPINA: Takže veškeré látky které jsou přes ten obojek jsou nejdříve do těla a pak skrze cévní systém dál...?
    OPI
    OPI --- ---
    MAR_TINA: ano potvrzuji...sice mám krátkosrsté plemeno bez podsady ale beru ten beaphar už několik let a klíšťata byly asi za 6 let jen 2...a pro mě i plus že ten který beru je černý (mám černého psa)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CUKI: zrovna foresto funguje úplně stejně jako spoty (mechanismus účinku je stejný a vstřebává se stejně :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: Jo. Cesta od krku k zadku nevede speciální krkozadeční cévou v podkoží :o) A pak se ta látka musí taky z organismu dostat pryč, což je zase ve všech případech přes játra nebo ledviny. Na rozdíl od jiných, fluralaner se nemetabolizuje a vylučuje se tak, jak je.
    CUKI
    CUKI --- ---
    TAPINA: Tak nejsem z oboru ale přijde mi že když potřebuješ něco dostat na kůži, tak skrze trávící trakt to není nejlepší a nejkratší cesta. U toho obojku mi přijde že naopak se do toho těla nemusí dostat tolik protože to chrání na povrchu...
    Představuju si to špatně?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: po bravectu se nám jedna kočka vždycky zeleně posere...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: Jako že byly nějaké kožní reakce? Tak ty právě na tablety nejsou. Dryák je to jako všechno, z každého přípravku se ta látka musí vstřebat do těla, aby se dostala do všech částí kůže. A reakci na Bravecto jsem v životě neviděla.
    CUKI
    CUKI --- ---
    TAPINA: S tabletami nemám zkušenost, ale od tech spotů jsem raději upustil ze zdravotních důvodů. Ty tablety není to hroznej dryják?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: asi koupím ty Beaphary (potřebujem 4) a budeme sledovat skore. Blbý je, že dva venkováci jsou černí huňatí, tam najdeš klíště až obrovské
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: Pro psy tablety a spoty, pro kočky spoty.
    CUKI
    CUKI --- ---
    TAPINA: to jsou ale jen tablety ne?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Já už dávám všem skoro jen Bravecto, ostatní věci jsou sázka do loterie. Někdy překvapivě dobře fungujou levné obojky Beaphar DIAZ. A když ne, tak aspoň nestály půl výplaty.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: a jaký máme koupit? pomoc!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: Nó, nejspolehlivější už nebude. A blechy si z něj nedělají vůbec nic, minulý týden jsem viděla psa, co měl na krku Foresto a na zádech bleší cirkus.
    CUKI
    CUKI --- ---
    Je obojek Foresto ještě mezi klíštatama in? :-)
    Jaká je móda pro tuto sezónu? S rok starým Forestem už je to druhý klíště za tejden...
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    GIRAFFKA: to jsem samozřejmě kontrolovala :)

jinak jsme se s vetem shodli, že jde o mírnou otravu - večer mi došlo, že se včera dostal na část zahrady, kam nemají psi přístup a vyhrabal (a nejspíš ožvejkal) kořen kaliny...
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    smí i do ran a částečně eliminuje i kočičí herpesy v očích a nose.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    MAR_TINA: tak tam poptej rovnou i ten Skinmed. Je narozdíl od Betadiny neštípavej, můžou ho používat i lidi a lila jsem ho i svýmu králíkovi do oka (Dezacin vyrábí i oční kapky, ale složení je totožný, jen to má lepší lahvičku). Než jsem to testovala na svym králíkovi, nalila jsem to do oka i sobě,ať nemučim zvíře,žejo, a stále ještě vidim;-))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GIRAFFKA: habešák může jíst všechno. jen jsou u nás v misce ty hypoalergení, protože jiná kočkaje brutální alergik.
    Skočím mu na veterinu pro tu pipetu.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    MAR_TINA: Z/D jsou hypoalergenní, tedy užívá-li je Habešák, očekáváme hysteričtější reakce střeva, kůže atp. Doporučila bych drbat desinfekcí a gázou (my teď nedáme dopustit na Skinmed/Dezacin/jiný superoxidovaný roztoky),ale i Betadina by měla bejt ok. + my k tomu na veterině přidáváme hydratační pipetky od Douxa (k užití 1/2 pipety 2x týdně). Jestli je v tvý moci to sehnat,přidala bych to k čištění. A dávat vysloveně majzla na to, aby Z/Dčkovej kocour žral výhradně svoje Z/D a nepřilepšoval si jinde.

LAETATIO: mrkni do tlamy, jestli nemá nějaký zranění v hubě/trabl se zubama mj.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam