• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    MOOONA: krásná proměna!
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    LAETATIO: no takhe vypadal, kdyz jsem si ho vzala

takhle nejak ted

tlustej neni, myslim si:)
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    Ale zkusim to teda stahnout na pul kila plus ten tvaroh, treba jen nezere, ptz proste hlad nema
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    MOOONA: OT ale nedá mi to - nemáš fotku psa v jaký je výživový kondici? Protože naši psi - jeden cca 28-30 kg a druhý 36 kg vystačí v klidu s půl kilem masa denně, tak mě to zaujalo.
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    MAR_TINA: :D v klidu:)))

TAPINA: diky za tip, pes ma 34 kilo, davam mu pul kila masa rano a pul vecer, muzu tedy pridat pul vanicky tucneho tvarohu rano a pul vecer treba?
    Skalovi jsem se ted dovolala a doporucil presne Hills, Royal Hepatic nebo Purinu Hepatic. Tak ja to vse zkusim objednat po nejakych mensich balenich.

Jinak jsem tu uz psala s operaci vazu v koleni a vse dopadlo v poradku! behal by jak mladik, kdyby mohl :)) a ted jsem ho na konec zari objednala na tu jeho shnilou hubu:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MOOONA: Domácí jaterní dietu můžeš doplnit třeba ještě tvarohem.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MOOONA: ježiš promiň, jsme úplný debil, nevím, kudy ke mně doteklo, že to je kočka.

Jo ono tam nebylo napsaný zvíře a pod tím fotka kočky a můj mozek to spojil.
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    MAR_TINA: aha, ale ja mluvim o psu :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MOOONA: 2x denně je málo, kočka by měla jíst třeba 5x denně zobnout.
    Dokud habešák prostě nejedl granule, dostával 3-5x denně podle naší přítomnosti doma a nebylo to ideální. A my z toho magořili.
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    MAR_TINA: rozumim, to je dalsi vec. Krmim ho rano a vecer a rano uz nejsem schopna (jsem, ale zasadne bezim do prace na posledni chvili) uhlidat, jestli to cele sezere, nebo to tam necha hnit cely den a obcas si treba zobne (i kdyz tomu moc neverim) Je v jidle trosku fajnovka :D A to mlete se kazi fakt rychle. Clovek by rekl, ze bude utulak popelnice a prd:))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MOOONA: my jsme krmení barfem u koček vzdali pro potřebu krmit je mockrát denně málo, maximálně přikrmujem syrovým, když zrovna máme.
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    TAPINA: ja jim rozumim:)) i to je duvod, proc krmim masem, ze se to obmenuje, vim presne, co davam, pes mi na tom fakt prospival, ale tenhle, kdyz se to scvrklo na dva druhy masa vicemene a u zbytku uz musi byt fakt hladovy, aby to sezral, tak to asi nedava smysl.A u tech jaternich potizi si rikam, jestli jsem to schopna mixnout idealne, nebo aby pak to idealni vubec sezral..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MOOONA: To se dá, ale často se naráží na fakt, že vzorky do nich padají a celé balení jim pak stejně nejede, když už je to týden to stejné :D
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    TAPINA: prave bych radsi koupila vzorky nekolika znacek a vyzkousela :D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MOOONA: U vybíravého psa se značka volí podle toho, co je ochotný jíst :o) Dost chutné jsou Hill´s, třeba.
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    Zdravim, mela bych dotaz ohledne jaterni diety/granuli.
    Dedkovi vysly spatne jaterni testy, mel tam nejake dva enzymy zvysene, z toho jeden hranicne (nevim jake presne, resilo se to kvuli narkoze, tak mi vet v zaplave jinych informaci toto nesdelil) Nejdriv na to dostal Epatopastu, aby to se to srovnalo pred operaci, ted bere Silymarin AL50, jeden rano, jeden vecer. Krmim masem, na to mi vet rekl, ze tak krmit muzu dal, jen at hlidam tuky a davam hlavne svalovinu a zadne vnitrnosti.
    On si ale zacal docela vybirat, nekdy celou davku klidne nesezere, hlavne kureci mu nejede. Obcas i kruti odmita. Hovezi sezere vzdy, rybu taky obcas necha. Do toho miva casto prujem, ne uplne "sragoru", ale pevne to tedy neni. Driv si i tak 2x tydne ublinkaval, to uz se mu nedeje, predpokladam, ze diky lekum. Pridavam piv.kvasnice, spirulinu, kelpu a Geloren.Zeleninu hlavne mrkev, salat. Pamlskuji susenymi plicemi.
    Tak premyslim, jestli by nakonec nebyly pro nej lepsi ty granule, kde by bylo vse namichane a mohl by to uzirat cely den, podle chuti.
    Asi se ty granule lisi, podle konkretniho problemu, pokousim se vetovi dovolat, ale zatim bych se rada zeptala na nejake doporucene znacky, prosim? diky :)
    LILITH_
    LILITH_ --- ---
    Našla jsem jeden vypelichanej kočkozadek.

BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    LILITH_: Se psem kdyz se servali, mela slic pod okem. Tapiny tip bude spravny, asi to byl plot.
    Nevypada, ze by ji neco schazelo, ji a pije normalne.
    LILITH_
    LILITH_ --- ---
    BERUSKA_CA: Nám takhle kocour přišel s holou pr*eli. poranění žádný, jen holej zadek, bez podráždění, bez krve. Tipuju to na plot, jiný kočky, možná pes, ale to by asi dopadl hůř. zkusím najít fotku.
    ADITU
    ADITU --- ---
    CAMELLA: doplním, že teď týden nebudou - jen jsem vypustila, jestli tenhle, nebo ten příští.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    GENEVIEVE: Vubec me nenapadlo, ze by to nemelo zarust.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam