• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ADITU: díky, ale je přesně ten radius daleko.
    třeba ho budou mít. a na příště budu vybavená.
    ADITU
    ADITU --- ---
    MAR_TINA: mám doma jeden nenačatý a ráda pošlu dál (radši jsem posledně vzala 2 balíčky, a stačil nakonec jen jeden). na podávání léků doporučuju, kudy chodím. jen by sis ho musela vyzvednout v Praze - s dítětem na krku mám poněkud omezený akční rádius.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BESTIEVSAMETE: sakra, ten asi v pátek neseženu. Zkusím místní zverimex.
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    MAR_TINA: obalit v easypillu? Praktikovala jsem to kdysi s Firu, než nám začla věřit natolik, že to jde i bez toho...
    Jinak u nás fakt děsně fungujou pozitivní asociace, takže po tabletkách, po stříhání drápků, po vterině... vždycky dostanou pamlsek a skoro všechno už je dobrovolně..
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Máte nějaký trik, jak podat kocourovi léky?
    Jde o velmi hořký deoxymykoin, 1/2 tablety. Podavač nefunguje. Teda podám na kořen jazyka a on s ním mele dokud to nevypadne, kočka samotná krom sevření tlamy moc nebojuje. Zalít vodou po podání nefunguje. Napadlo mě, jestli by to nešlo rozpustit v troše vody a vstříknout. Hořký to má každopádně.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAR_TINA: tak kocour má ošklivý zánět horních cest dýchacích, od pondělí antibiotika, která fakt pojívá s chutí :/ Ale koupili jsme podavač, tak to jde. Teprve dnes přestává prskat. Nechápu, kde to kočka chytne. Ostatní naštěstí nic.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    IVANEM: Je to normální, ony se rozkládají až dva měsíce.
    IVANEM
    IVANEM --- ---
    26.9. jsem byla s čubinou na kastraci a dostala na břicho prý samovstřebávací stehy. Do teď je tam pořád má. Mám to nějak řešit s vetem nebo mám ještě čekat a je to normální, že ještě nevypadly?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CAMELLA: já t o vidím. Dostává po kouskách hodně mokrou konzervu (to nprmálně nedostávají, tak o to dost stojí), aby se udržel v chodu. A úplně je vidět, jak necítí, dokud to nemá skoro v tlamě.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MAR_TINA: on nejí, protože má oslabený čich, zkus mu nabídnout něco aromatičtějšího než normálně. Ale obecně rýma je u koček problém, ony dýchají hodně nosem a dělá jim to větší problémy, než nám :(
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Kocour je chudák unavený, chroptí a skoro nejí. Už aby jsme se zítra dostali k doktorovi a něčím mu ulevili.
    Občas vykašlává hleny.
    Už vím, co je horší než chlapská rýmička :(
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    BERUSKA_CA: asi to byla opravdu viróza a bolest v krku. Sice rýma a kašel nepřišla ale už se chová zase normálně
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: dík. Namíchala jsem mu Slaný roztok v rhinokonvičce a podařilo se to pipetou nalít do nozder. Kocour zmizel :D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Nebo Vincentku, aspoň mu to uleví, trošku to vyteče a bude se mu líp dýchat.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Kocour má rýmu. A veterinář dovolenou, jsou tam až v pondělí.
    Je otrávený, chrape a bubla.
    Dá se mu nějak ulevit? Pamatuji si nasivin kapky pro kojence, že kočky mohou, ale pomůže mu to?
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    NICKIE: Virozu nas pes mel. Volala jsem dokrotovi, jestli mame prijet, ji, pije, ale “divne cumi”. Prej radi virozy at privedeme psa ukazat a mel ji. Dostaval nejake injekce. Tehdy jsem si rikala, proc to nejde takhle pekne u lidi, zvire do tejdne fit.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    Může psa bolet nebo škrábat v krku? Máme doma takovou virózu a naše fena se od té doby chová divně. Je vystresovana, cpe se k nám a pořád polyká. Hlavně v noci.
    TABBY
    TABBY --- ---
    GINGERCAT: Jojo. Paní matka ještě v mrakotach prokousla kolegyni palec. Prostě parta snů...
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    TABBY: tak jak to dopadlo? Už se z toho vyspali?
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    ZVIRATKO: No, ne že bych tohle nezkusila. Jenže to nefunguje, resp. výsledky nejsou použitelné.
    TABBY
    TABBY --- ---
    TAPINA: Dik. Ted jeste doufat, ze to byl skutecne Diazepam.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam