• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    BESTIEVSAMETE: nemůže to být normálně bradavice? :)
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Hlidam mame kocku. Drbu,drbu a najednou vzadu na krku tohle... myslela jsem,ze je to kliste,ale neni..
    Nevidel jste nekdo?

MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    ZVIRATKO: s https://pietnisluzby.cz uz 2x a je to opravdu "hezke". Naposled pred mesicem a ta euthanasie byla az v ramci moznosti, ze clovek uspava pejska, hezka, nevim jak to popsat. Az takovou starostlivost jak o ni, tak i o nas vlastne, jsem opravdu necekala. Kazdy byl mily, chapavy, poradili, vysvetlili.
    Jedina mensi vytka: urnu nam tentokrat privezli (poprve jsme si pro ni jeli), ale predavka byla na ulici. Trosku jako balik :(
    Ale jinak opravdu doporucuju.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    Mamince umírá na rakovinu kocourek a chtěla by ho nechat zpopelnit, máte někdo nějakou zkušenost? (Praha)

Našel jsem https://www.krematoriumzviratpraha.cz a euthanasie doma https://pietnisluzby.cz

Cenu moc neřešíme, spis aby to bylo hezké...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MAR_TINA: je to fakt jen o cviku, uvidíš. Primární je pevný stisk za krkem, záklon hlavy a pak jen vhození tabletky na správné místo.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    MAR_TINA: po nacpání tablety zavřít tlamu, zaklonit hlavu a drbat na krku, dokud nepolkne, to nefunguje?
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Firu se opet zanitila bradavka... nebo ucpala,nebo co ja vim.. :-(
    Minule ji to vet vymackl a poslal nas domu. Sem zvedava co tentokrat. Sama ji to ale fakt nevymacknu..
    Da se to necim mazat? Nejak ji pomoct,aby se to nevracelo?
    Diky!

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CAMELLA: díky. To by ho asi traumatizovalao ještě víc. Dneska jsme ho chudáka týrali, nakonec jsme našli polohu (na zádech) a já si vzala silné gumové rukavice a získala větší jistotu na otevírání tlamy a šlo to.
    Zítra to zvládnem napoprvé, tak to snad nebude takový drama.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MAR_TINA: řekla bych přivez ho, naučím tě jak s nim :). Btw mam doma aplikator, který umí rovnou natáhnout i vodu
    ADITU
    ADITU --- ---
    MAR_TINA: obávala jsem se... kdyžtak zkus i veterináře - easypill beru obvykle u svojí veterinářky, třeba váš vet bude mít taky.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ADITU: díky, ale je přesně ten radius daleko.
    třeba ho budou mít. a na příště budu vybavená.
    ADITU
    ADITU --- ---
    MAR_TINA: mám doma jeden nenačatý a ráda pošlu dál (radši jsem posledně vzala 2 balíčky, a stačil nakonec jen jeden). na podávání léků doporučuju, kudy chodím. jen by sis ho musela vyzvednout v Praze - s dítětem na krku mám poněkud omezený akční rádius.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BESTIEVSAMETE: sakra, ten asi v pátek neseženu. Zkusím místní zverimex.
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    MAR_TINA: obalit v easypillu? Praktikovala jsem to kdysi s Firu, než nám začla věřit natolik, že to jde i bez toho...
    Jinak u nás fakt děsně fungujou pozitivní asociace, takže po tabletkách, po stříhání drápků, po vterině... vždycky dostanou pamlsek a skoro všechno už je dobrovolně..
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Máte nějaký trik, jak podat kocourovi léky?
    Jde o velmi hořký deoxymykoin, 1/2 tablety. Podavač nefunguje. Teda podám na kořen jazyka a on s ním mele dokud to nevypadne, kočka samotná krom sevření tlamy moc nebojuje. Zalít vodou po podání nefunguje. Napadlo mě, jestli by to nešlo rozpustit v troše vody a vstříknout. Hořký to má každopádně.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAR_TINA: tak kocour má ošklivý zánět horních cest dýchacích, od pondělí antibiotika, která fakt pojívá s chutí :/ Ale koupili jsme podavač, tak to jde. Teprve dnes přestává prskat. Nechápu, kde to kočka chytne. Ostatní naštěstí nic.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    IVANEM: Je to normální, ony se rozkládají až dva měsíce.
    IVANEM
    IVANEM --- ---
    26.9. jsem byla s čubinou na kastraci a dostala na břicho prý samovstřebávací stehy. Do teď je tam pořád má. Mám to nějak řešit s vetem nebo mám ještě čekat a je to normální, že ještě nevypadly?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CAMELLA: já t o vidím. Dostává po kouskách hodně mokrou konzervu (to nprmálně nedostávají, tak o to dost stojí), aby se udržel v chodu. A úplně je vidět, jak necítí, dokud to nemá skoro v tlamě.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MAR_TINA: on nejí, protože má oslabený čich, zkus mu nabídnout něco aromatičtějšího než normálně. Ale obecně rýma je u koček problém, ony dýchají hodně nosem a dělá jim to větší problémy, než nám :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam