• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    IGELITKA
    IGELITKA --- ---
    Ahoj,nevím,zda to sem uplně patří,ale zkusím.Už asi potřetí bojujeme s blechami.Máme tři psy a kocoura v baráčku .Kocour je vždy přitáhne (i když má obojek,pipetu) a jdou nám na psy (nejvíce teda na jednoho,ty dva je nemají skoro vůbec). Takže děláme klasiku,koupeme je v Arpalitu,mají obojky,pereme ,luxujeme ,stříkáme Biokilem.Už jsem v tom fakt znalec :D. O co ale jde!!!!! Štípají měho malého syna !!! Vždy,když už si myslíme ,že máme vyhráno,tak se ráno vzbudí a zase pupínky!!!Nemůžu ho takhle pustit ani do školky !!!Na mě ,manžela a miminko dceru nejdou vůbec. Moje otázka teda zní,existuje něco,co namažu přímo na syna,aby na něj nelezli???
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Firu se opakovaně zanicuje bradavka. Poprvé se k tomu vet zachoval jako k "beďaru" a vymáčkl z toho prakticky jen krev. O cca 6 týdnů později to bylo zpět, tentokrát i s nějakým žlutým hnusem (hnisem?). Vet to prořízl, vyšistil a za 6 týdnů je to zpět. Včera jsem to já v rámci drbání bříška našla a praskla a vymáčkla, zase kvantum žlutýho hnusu. Kočka si to dočistila a bčiško vypadá OK, ale už mě to začíná stresovat. Vet říkal, že buď se to pukntuje, nebo v horším případě celé řeže. Kočce je ale skoro 8 (SIA) a já bych do ní řezala jen velmi nerada, nicméně nedokážu říct, jak ji to bolí, co hrozí atp...? (Včera sem ji to nípala asi 15 minut a oni se netvářila, že o tom ví..) Díky za názor/radu. (a že jsem přecitlivělá hystarka vím :) )
    TABBY
    TABBY --- ---
    CAMELLA: Dik, uz ji pisu.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TABBY: tohle byly mastičky míchané v lekárně, uchovávaly se v lednici. Zeptej se id Giraffka, pracuje u stejné MVDr.jako tenkrát já, bude vědět, jestli se to ještě dělá
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Aureomycin už dávno není. V případě infekce nereagující na jiná antibiotika bych se nebála dát doxycyklin i před přezubením, on je k zubům šetrnější než původní staré tetracykliny.
    TABBY
    TABBY --- ---
    CAMELLA: Ja si vybavují Aureomycin. Ale ten jaksi není dostupný...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TABBY: pamatuju si, že jsme dávali tetracyklinovou mast do očí, i koťatům...
    TABBY
    TABBY --- ---
    Co do očí na chlamydie?
    Špatná lokalita, špatný majitel, špatné krmení, špatná hygiena. Koťata máme od jejich zhruba týdne.
    Zatím dvakrát celková antibiotika, do očí 2x Tobrex a 1x Ciloxan. Nyní to doktorka zhodnotila na chlamydie s tím, že až přezubí (tzn. za 3 měsíce) by to viděla na měsíční léčbu tetracyklinem.
    Nějaké jiné - lepší - nápady by prosím byly?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    A každopádně českou kočku, která necestuje do ciziny, nedoporučuju očkovat na vzteklinu, to je nejčastější původce postvakcinačního sarkomu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MONROE: Lepší jsou živé vakcíny. Lepší účinnost, méně adjuvancií. Asi top je Purevax, ale ani ostatní nejsou špatné.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MONROE: Někdy jsou na něj reakce a někdy nefunguje, no.
    HARLOT
    HARLOT --- ---
    MOOONA: Játra zatěžují pouze vitamíny, které jsou v játrech dále zpracovávané. Jsou to vitamíny rozpustné v tucích, což jsou A, D, E, K. Vitamín B je rozpustný ve vodě, a játra nezatěžuje.
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    Muze podavani vitaminu B vadit pri jaternich potizich?Byl mi doporucen na rehabilitaci, pes trosku zapomina zadni nohy, coz pry znaci lehky neurologicky problem. Ale mam se radeji optat na kontraindikaci. Diky
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ANABEL_LEE: dva dny průjmu bez dalších potíží fakt nejsou na veterináře.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MONROE: no to se ted z toho minusu budu hojit asi mesic :) pokud jsou kocky cely tvuj svet, tak si zkus predem domluvit nejaky odvoz pro tyto pripady.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MONROE: tak priste nechas radsi kocku chcipnout jo, kdyz to zas nebude mozne... vzdycky to nejak jde. Dobre, ze kocka se dala do kupy.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MONROE: vem si taxika a jed jinam. nebo znameho s autem.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MONROE: vem ji na tu veterinu, sama doma to vyresit nemusis, neni to zadna mladice
    IVANEM
    IVANEM --- ---
    IVANEM: tak konečně včera večer čubince vypadly štychy :-))))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TABBY: To máš teda včetně registrace? To asi nic levnějšího není.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam