• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ANABEL_LEE: dva dny průjmu bez dalších potíží fakt nejsou na veterináře.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MONROE: vem ji na tu veterinu, sama doma to vyresit nemusis, neni to zadna mladice
    IVANEM
    IVANEM --- ---
    IVANEM: tak konečně včera večer čubince vypadly štychy :-))))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TABBY: To máš teda včetně registrace? To asi nic levnějšího není.
    TABBY
    TABBY --- ---
    Dotaz na cipy: jsou nejake revolucni nabidky, zajimave jak cenove, tak poskytovanymi sluzbami?
    (Beru cipy predregistrovane na utulek z NRMZ za 120 Kc / ks. Je neco levnejsiho?)
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    GENEVIEVE: Jojo,nejspis jo :-)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    BESTIEVSAMETE: nemůže to být normálně bradavice? :)
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Hlidam mame kocku. Drbu,drbu a najednou vzadu na krku tohle... myslela jsem,ze je to kliste,ale neni..
    Nevidel jste nekdo?

MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    ZVIRATKO: s https://pietnisluzby.cz uz 2x a je to opravdu "hezke". Naposled pred mesicem a ta euthanasie byla az v ramci moznosti, ze clovek uspava pejska, hezka, nevim jak to popsat. Az takovou starostlivost jak o ni, tak i o nas vlastne, jsem opravdu necekala. Kazdy byl mily, chapavy, poradili, vysvetlili.
    Jedina mensi vytka: urnu nam tentokrat privezli (poprve jsme si pro ni jeli), ale predavka byla na ulici. Trosku jako balik :(
    Ale jinak opravdu doporucuju.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    Mamince umírá na rakovinu kocourek a chtěla by ho nechat zpopelnit, máte někdo nějakou zkušenost? (Praha)

Našel jsem https://www.krematoriumzviratpraha.cz a euthanasie doma https://pietnisluzby.cz

Cenu moc neřešíme, spis aby to bylo hezké...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MAR_TINA: je to fakt jen o cviku, uvidíš. Primární je pevný stisk za krkem, záklon hlavy a pak jen vhození tabletky na správné místo.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    MAR_TINA: po nacpání tablety zavřít tlamu, zaklonit hlavu a drbat na krku, dokud nepolkne, to nefunguje?
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Firu se opet zanitila bradavka... nebo ucpala,nebo co ja vim.. :-(
    Minule ji to vet vymackl a poslal nas domu. Sem zvedava co tentokrat. Sama ji to ale fakt nevymacknu..
    Da se to necim mazat? Nejak ji pomoct,aby se to nevracelo?
    Diky!

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CAMELLA: díky. To by ho asi traumatizovalao ještě víc. Dneska jsme ho chudáka týrali, nakonec jsme našli polohu (na zádech) a já si vzala silné gumové rukavice a získala větší jistotu na otevírání tlamy a šlo to.
    Zítra to zvládnem napoprvé, tak to snad nebude takový drama.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MAR_TINA: řekla bych přivez ho, naučím tě jak s nim :). Btw mam doma aplikator, který umí rovnou natáhnout i vodu
    ADITU
    ADITU --- ---
    MAR_TINA: obávala jsem se... kdyžtak zkus i veterináře - easypill beru obvykle u svojí veterinářky, třeba váš vet bude mít taky.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ADITU: díky, ale je přesně ten radius daleko.
    třeba ho budou mít. a na příště budu vybavená.
    ADITU
    ADITU --- ---
    MAR_TINA: mám doma jeden nenačatý a ráda pošlu dál (radši jsem posledně vzala 2 balíčky, a stačil nakonec jen jeden). na podávání léků doporučuju, kudy chodím. jen by sis ho musela vyzvednout v Praze - s dítětem na krku mám poněkud omezený akční rádius.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BESTIEVSAMETE: sakra, ten asi v pátek neseženu. Zkusím místní zverimex.
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    MAR_TINA: obalit v easypillu? Praktikovala jsem to kdysi s Firu, než nám začla věřit natolik, že to jde i bez toho...
    Jinak u nás fakt děsně fungujou pozitivní asociace, takže po tabletkách, po stříhání drápků, po vterině... vždycky dostanou pamlsek a skoro všechno už je dobrovolně..
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Máte nějaký trik, jak podat kocourovi léky?
    Jde o velmi hořký deoxymykoin, 1/2 tablety. Podavač nefunguje. Teda podám na kořen jazyka a on s ním mele dokud to nevypadne, kočka samotná krom sevření tlamy moc nebojuje. Zalít vodou po podání nefunguje. Napadlo mě, jestli by to nešlo rozpustit v troše vody a vstříknout. Hořký to má každopádně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam