• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    ALIENABLE: za mě testuj. My na doporučení dáváme našemu chromajzlovi Boswelii a Hyalex a ta boswelie je fakt znát, když ji nemá... a to jsme zkoušeli různý věci a různý kombinace
    ALIENABLE
    ALIENABLE --- ---
    Ahoj - potřebovala bych se poradit, špatně se v tom orientuju...
    Mám dvanáctiletýho maďara s osteoartrózou. Největší problém má v rameni přední tlapy, stal se mu teď "úraz" - prostě špatně šlápnul a začal strašně kulhat, ukázalo se, že je to zánět šlachy. Na veterině nám dali Previcox a zdá se, že to docela zabírá.
    Celou dobu, co známe diagnózu, mu dáváme Alavis triple blend a taky Alavis Celadrin. Celadrin jsem měla pocit, že docela zabírá. Teď (s tím úrazem) mě napadlo zkusit vyměnit Alavis za něco jinýho. Koupila jsem Gelacan fast, kterej obsahuje hlavně kolagen a pak extrakt z Boswellie (která má údajně pomoct s potlačením bolesti).
    A teď konečně k tomu dotazu - vzhledem k úplně odlišnýmu složení - co je vhodnější? Nebo prostě otestovat, co mu bude víc sedět? Střídat?
    Budu moc ráda za zkušenosti, díky.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: my venkovním a migrujícím kočkám brzy z jara dáme obojek protiklíšťatům a blechám. Funguje (když máme štěstí) do podzimu nebo koupíme druhý. Tedy v případě potřeby dáváme protibleší tablety jen mimo obojkovou sezónu.
    Ježka hned při prvním jarním příchodu k misce odchytíme a odblešíme frontlinem ve spreji. Pak ještě jednou na podzim, když ještě chodí k jídlu. Ať má taky pohodlnější život.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LUCISZKA: Já bych kocourovi, který chodí ven radši dávala něco celoročně, přece jen když se ty blechy doma nenamnoží, než si jich někdo všimne, je to lepší.
    LUCISZKA
    LUCISZKA --- ---
    TAPINA: Ahoj, teď jsem se trošku lekla. Máme 2 psy, malé dítě a nově kocourka, který je napůl venku a doma. Všechny zvířata každé 3 měsíce odcervujeme, ale na blechy jsem úplně zapomněla :D Psi dostávají Bravecto na hlavní klisteci sezónu. Měla bych ho kocourovi dávat celoročně nebo jen v případě, že by ty blechy chytnul?
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    MONROE: supeeeer! Takže happy end :)
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    MONROE: mám strach, že většina venkovních koček je svým majitelům tak nějak spíš jedno :( čest výjimkám!
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    MONROE: zkus.Akorát při velkym šíření je ideál najít někoho, kdo má transparentní účet a bude ochotnej to zaštítit. Rozhodně držím palce!!!
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    MONROE: odpověď neznám, ale řekla bych, že pak půjde zorganizovat třeba pokrytí části nákladů sbírkou na nějaký blízký dostatečně aktivní spolek. Adventní doba by tomu mohla pomoct...
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    NIGHTFURY: Jo a moč měla taky v pořádku, máme zkusit odebrat znovu.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    Co může znamenat, když kočka neobvykle hodně pije a čůrá, plus k tomu trpí trochu plynatostí a má takové měkčí bobky (ale průjem to není a kromě té konzistence vypadají normálně)? Trvá to už tak tři týdny minimálně, resp. pití určitě, bobky teď tak deset dní (takže to může být i jen dietní chyba).

Kočka 10 let, už několik let bere léky na vysoký tlak+draslík, v krvi v pořádku hodnoty iontů, všechno kolem štítné žlázy, podle sona má v pořádku ledviny i játra. Plynatost se na sonu ukázala taky.
    Jinak se chová normálně, je mazlivá, aktivní, víc si hraje (od ostříhání, tak je to u ní vždycky), tváří se vesele, jí normálně.
    Akorát to pití mě znervózňuje..
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BERUSKA_CA: (stoptussin ze stříkačky na nabírání kapek lze podat dospělému člověku do tlamy touhle technikou, aniž by se ubránil. Vyzkoušeno za vás. :)))
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    TAPINA: To bude mit drahy radost, az mu rozevru tlamu, zkusenym pohybem vhodim tabletu a dam cucnout vody :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: chtělas napsat bravecto všem zvířatům, viď ;)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    IGELITKA: Já bych se prostě zbavila těch blech :o) Vyházet Arpalit a Biokill (zejména hodně daleko od kocoura!) vyházet obojky. Nejdřív Bravecto všem, pak kocourovi každé 3 měsíce a vyřešeno.
    IGELITKA
    IGELITKA --- ---
    Ahoj,nevím,zda to sem uplně patří,ale zkusím.Už asi potřetí bojujeme s blechami.Máme tři psy a kocoura v baráčku .Kocour je vždy přitáhne (i když má obojek,pipetu) a jdou nám na psy (nejvíce teda na jednoho,ty dva je nemají skoro vůbec). Takže děláme klasiku,koupeme je v Arpalitu,mají obojky,pereme ,luxujeme ,stříkáme Biokilem.Už jsem v tom fakt znalec :D. O co ale jde!!!!! Štípají měho malého syna !!! Vždy,když už si myslíme ,že máme vyhráno,tak se ráno vzbudí a zase pupínky!!!Nemůžu ho takhle pustit ani do školky !!!Na mě ,manžela a miminko dceru nejdou vůbec. Moje otázka teda zní,existuje něco,co namažu přímo na syna,aby na něj nelezli???
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Firu se opakovaně zanicuje bradavka. Poprvé se k tomu vet zachoval jako k "beďaru" a vymáčkl z toho prakticky jen krev. O cca 6 týdnů později to bylo zpět, tentokrát i s nějakým žlutým hnusem (hnisem?). Vet to prořízl, vyšistil a za 6 týdnů je to zpět. Včera jsem to já v rámci drbání bříška našla a praskla a vymáčkla, zase kvantum žlutýho hnusu. Kočka si to dočistila a bčiško vypadá OK, ale už mě to začíná stresovat. Vet říkal, že buď se to pukntuje, nebo v horším případě celé řeže. Kočce je ale skoro 8 (SIA) a já bych do ní řezala jen velmi nerada, nicméně nedokážu říct, jak ji to bolí, co hrozí atp...? (Včera sem ji to nípala asi 15 minut a oni se netvářila, že o tom ví..) Díky za názor/radu. (a že jsem přecitlivělá hystarka vím :) )
    TABBY
    TABBY --- ---
    CAMELLA: Dik, uz ji pisu.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TABBY: tohle byly mastičky míchané v lekárně, uchovávaly se v lednici. Zeptej se id Giraffka, pracuje u stejné MVDr.jako tenkrát já, bude vědět, jestli se to ještě dělá
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Aureomycin už dávno není. V případě infekce nereagující na jiná antibiotika bych se nebála dát doxycyklin i před přezubením, on je k zubům šetrnější než původní staré tetracykliny.
    TABBY
    TABBY --- ---
    CAMELLA: Ja si vybavují Aureomycin. Ale ten jaksi není dostupný...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam