• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    ALIENABLE: za mě testuj. My na doporučení dáváme našemu chromajzlovi Boswelii a Hyalex a ta boswelie je fakt znát, když ji nemá... a to jsme zkoušeli různý věci a různý kombinace
    ALIENABLE
    ALIENABLE --- ---
    Ahoj - potřebovala bych se poradit, špatně se v tom orientuju...
    Mám dvanáctiletýho maďara s osteoartrózou. Největší problém má v rameni přední tlapy, stal se mu teď "úraz" - prostě špatně šlápnul a začal strašně kulhat, ukázalo se, že je to zánět šlachy. Na veterině nám dali Previcox a zdá se, že to docela zabírá.
    Celou dobu, co známe diagnózu, mu dáváme Alavis triple blend a taky Alavis Celadrin. Celadrin jsem měla pocit, že docela zabírá. Teď (s tím úrazem) mě napadlo zkusit vyměnit Alavis za něco jinýho. Koupila jsem Gelacan fast, kterej obsahuje hlavně kolagen a pak extrakt z Boswellie (která má údajně pomoct s potlačením bolesti).
    A teď konečně k tomu dotazu - vzhledem k úplně odlišnýmu složení - co je vhodnější? Nebo prostě otestovat, co mu bude víc sedět? Střídat?
    Budu moc ráda za zkušenosti, díky.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: my venkovním a migrujícím kočkám brzy z jara dáme obojek protiklíšťatům a blechám. Funguje (když máme štěstí) do podzimu nebo koupíme druhý. Tedy v případě potřeby dáváme protibleší tablety jen mimo obojkovou sezónu.
    Ježka hned při prvním jarním příchodu k misce odchytíme a odblešíme frontlinem ve spreji. Pak ještě jednou na podzim, když ještě chodí k jídlu. Ať má taky pohodlnější život.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LUCISZKA: Já bych kocourovi, který chodí ven radši dávala něco celoročně, přece jen když se ty blechy doma nenamnoží, než si jich někdo všimne, je to lepší.
    LUCISZKA
    LUCISZKA --- ---
    TAPINA: Ahoj, teď jsem se trošku lekla. Máme 2 psy, malé dítě a nově kocourka, který je napůl venku a doma. Všechny zvířata každé 3 měsíce odcervujeme, ale na blechy jsem úplně zapomněla :D Psi dostávají Bravecto na hlavní klisteci sezónu. Měla bych ho kocourovi dávat celoročně nebo jen v případě, že by ty blechy chytnul?
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    MONROE: supeeeer! Takže happy end :)
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    MONROE: mám strach, že většina venkovních koček je svým majitelům tak nějak spíš jedno :( čest výjimkám!
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    MONROE: zkus.Akorát při velkym šíření je ideál najít někoho, kdo má transparentní účet a bude ochotnej to zaštítit. Rozhodně držím palce!!!
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    MONROE: odpověď neznám, ale řekla bych, že pak půjde zorganizovat třeba pokrytí části nákladů sbírkou na nějaký blízký dostatečně aktivní spolek. Adventní doba by tomu mohla pomoct...
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    NIGHTFURY: Jo a moč měla taky v pořádku, máme zkusit odebrat znovu.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    Co může znamenat, když kočka neobvykle hodně pije a čůrá, plus k tomu trpí trochu plynatostí a má takové měkčí bobky (ale průjem to není a kromě té konzistence vypadají normálně)? Trvá to už tak tři týdny minimálně, resp. pití určitě, bobky teď tak deset dní (takže to může být i jen dietní chyba).

Kočka 10 let, už několik let bere léky na vysoký tlak+draslík, v krvi v pořádku hodnoty iontů, všechno kolem štítné žlázy, podle sona má v pořádku ledviny i játra. Plynatost se na sonu ukázala taky.
    Jinak se chová normálně, je mazlivá, aktivní, víc si hraje (od ostříhání, tak je to u ní vždycky), tváří se vesele, jí normálně.
    Akorát to pití mě znervózňuje..
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BERUSKA_CA: (stoptussin ze stříkačky na nabírání kapek lze podat dospělému člověku do tlamy touhle technikou, aniž by se ubránil. Vyzkoušeno za vás. :)))
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    TAPINA: To bude mit drahy radost, az mu rozevru tlamu, zkusenym pohybem vhodim tabletu a dam cucnout vody :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: chtělas napsat bravecto všem zvířatům, viď ;)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    IGELITKA: Já bych se prostě zbavila těch blech :o) Vyházet Arpalit a Biokill (zejména hodně daleko od kocoura!) vyházet obojky. Nejdřív Bravecto všem, pak kocourovi každé 3 měsíce a vyřešeno.
    IGELITKA
    IGELITKA --- ---
    Ahoj,nevím,zda to sem uplně patří,ale zkusím.Už asi potřetí bojujeme s blechami.Máme tři psy a kocoura v baráčku .Kocour je vždy přitáhne (i když má obojek,pipetu) a jdou nám na psy (nejvíce teda na jednoho,ty dva je nemají skoro vůbec). Takže děláme klasiku,koupeme je v Arpalitu,mají obojky,pereme ,luxujeme ,stříkáme Biokilem.Už jsem v tom fakt znalec :D. O co ale jde!!!!! Štípají měho malého syna !!! Vždy,když už si myslíme ,že máme vyhráno,tak se ráno vzbudí a zase pupínky!!!Nemůžu ho takhle pustit ani do školky !!!Na mě ,manžela a miminko dceru nejdou vůbec. Moje otázka teda zní,existuje něco,co namažu přímo na syna,aby na něj nelezli???
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Firu se opakovaně zanicuje bradavka. Poprvé se k tomu vet zachoval jako k "beďaru" a vymáčkl z toho prakticky jen krev. O cca 6 týdnů později to bylo zpět, tentokrát i s nějakým žlutým hnusem (hnisem?). Vet to prořízl, vyšistil a za 6 týdnů je to zpět. Včera jsem to já v rámci drbání bříška našla a praskla a vymáčkla, zase kvantum žlutýho hnusu. Kočka si to dočistila a bčiško vypadá OK, ale už mě to začíná stresovat. Vet říkal, že buď se to pukntuje, nebo v horším případě celé řeže. Kočce je ale skoro 8 (SIA) a já bych do ní řezala jen velmi nerada, nicméně nedokážu říct, jak ji to bolí, co hrozí atp...? (Včera sem ji to nípala asi 15 minut a oni se netvářila, že o tom ví..) Díky za názor/radu. (a že jsem přecitlivělá hystarka vím :) )
    TABBY
    TABBY --- ---
    CAMELLA: Dik, uz ji pisu.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TABBY: tohle byly mastičky míchané v lekárně, uchovávaly se v lednici. Zeptej se id Giraffka, pracuje u stejné MVDr.jako tenkrát já, bude vědět, jestli se to ještě dělá
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Aureomycin už dávno není. V případě infekce nereagující na jiná antibiotika bych se nebála dát doxycyklin i před přezubením, on je k zubům šetrnější než původní staré tetracykliny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam