• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    Seklo = usinala ve stoje, ale zas po tom vybliti se z podoby sem myslela, ze je to normalni, vodu pila, teplotu nemela.. Zvracet pak prestala, oteklo ji druhe oko (nateklo belmo). Ja nebyla fyzicky schopna sama v noci ji nekam preventivne odvest a v AAvet mi nekolikrat zvedli a hned polozili telefon. Tak jsem ji do rana hlidala, oko splasklo, vypada normalne. Veterinu dneska dame.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    LUUCA: vypada to jako otrava necim, ja bych necekala teda
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    LUUCA: se psem to ve stoje malem seklo a do rána vydrží? :(
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    LUUCA: stale se davi, ale uz neni co zvracet, pred chvili to s ni ve stoje malem seklo, ale kdyz se rekne jdeme ven, vypada ze se tesi, tak to snad tak strasne neni... Oci splaskly a svedi ji usi. Do rana to asi vydrzi?
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    Ahoj, fouska vyzvracela na trikrat celou nestravenou veceri, je takova prejeta, nemuze se nikde uvelebit, chodi z mista na misto a prijde mi otekla... Minimalne jedno oko ma cerveny a dost otekly, matla si to packou... zbytek obliceje neumim rict pres ty chlupy. Muzu ji nejak pomoct? Z ceho by to mohlo byt? 2 tydny ma nove granule (michane napul se starymi), tyden k tomu nove dostava lososovy olej, a jestli sezrala neco venku neumim rict, nevencila jsem ji ja...
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    ALIENABLE: máme tekutou, ale labrador říká, že je strašně hnusná a nemá ji rád. Bohužel při jeho velikosti vychází ostatní možnosti příliš draze...
    ALIENABLE
    ALIENABLE --- ---
    LAETATIO: Díky! Tu boswelii kupuješ normálně v tabletách nebo v prášku?
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    ALIENABLE: za mě testuj. My na doporučení dáváme našemu chromajzlovi Boswelii a Hyalex a ta boswelie je fakt znát, když ji nemá... a to jsme zkoušeli různý věci a různý kombinace
    ALIENABLE
    ALIENABLE --- ---
    Ahoj - potřebovala bych se poradit, špatně se v tom orientuju...
    Mám dvanáctiletýho maďara s osteoartrózou. Největší problém má v rameni přední tlapy, stal se mu teď "úraz" - prostě špatně šlápnul a začal strašně kulhat, ukázalo se, že je to zánět šlachy. Na veterině nám dali Previcox a zdá se, že to docela zabírá.
    Celou dobu, co známe diagnózu, mu dáváme Alavis triple blend a taky Alavis Celadrin. Celadrin jsem měla pocit, že docela zabírá. Teď (s tím úrazem) mě napadlo zkusit vyměnit Alavis za něco jinýho. Koupila jsem Gelacan fast, kterej obsahuje hlavně kolagen a pak extrakt z Boswellie (která má údajně pomoct s potlačením bolesti).
    A teď konečně k tomu dotazu - vzhledem k úplně odlišnýmu složení - co je vhodnější? Nebo prostě otestovat, co mu bude víc sedět? Střídat?
    Budu moc ráda za zkušenosti, díky.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: my venkovním a migrujícím kočkám brzy z jara dáme obojek protiklíšťatům a blechám. Funguje (když máme štěstí) do podzimu nebo koupíme druhý. Tedy v případě potřeby dáváme protibleší tablety jen mimo obojkovou sezónu.
    Ježka hned při prvním jarním příchodu k misce odchytíme a odblešíme frontlinem ve spreji. Pak ještě jednou na podzim, když ještě chodí k jídlu. Ať má taky pohodlnější život.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LUCISZKA: Já bych kocourovi, který chodí ven radši dávala něco celoročně, přece jen když se ty blechy doma nenamnoží, než si jich někdo všimne, je to lepší.
    LUCISZKA
    LUCISZKA --- ---
    TAPINA: Ahoj, teď jsem se trošku lekla. Máme 2 psy, malé dítě a nově kocourka, který je napůl venku a doma. Všechny zvířata každé 3 měsíce odcervujeme, ale na blechy jsem úplně zapomněla :D Psi dostávají Bravecto na hlavní klisteci sezónu. Měla bych ho kocourovi dávat celoročně nebo jen v případě, že by ty blechy chytnul?
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    MONROE: supeeeer! Takže happy end :)
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    MONROE: mám strach, že většina venkovních koček je svým majitelům tak nějak spíš jedno :( čest výjimkám!
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    MONROE: zkus.Akorát při velkym šíření je ideál najít někoho, kdo má transparentní účet a bude ochotnej to zaštítit. Rozhodně držím palce!!!
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    MONROE: odpověď neznám, ale řekla bych, že pak půjde zorganizovat třeba pokrytí části nákladů sbírkou na nějaký blízký dostatečně aktivní spolek. Adventní doba by tomu mohla pomoct...
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    NIGHTFURY: Jo a moč měla taky v pořádku, máme zkusit odebrat znovu.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    Co může znamenat, když kočka neobvykle hodně pije a čůrá, plus k tomu trpí trochu plynatostí a má takové měkčí bobky (ale průjem to není a kromě té konzistence vypadají normálně)? Trvá to už tak tři týdny minimálně, resp. pití určitě, bobky teď tak deset dní (takže to může být i jen dietní chyba).

Kočka 10 let, už několik let bere léky na vysoký tlak+draslík, v krvi v pořádku hodnoty iontů, všechno kolem štítné žlázy, podle sona má v pořádku ledviny i játra. Plynatost se na sonu ukázala taky.
    Jinak se chová normálně, je mazlivá, aktivní, víc si hraje (od ostříhání, tak je to u ní vždycky), tváří se vesele, jí normálně.
    Akorát to pití mě znervózňuje..
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BERUSKA_CA: (stoptussin ze stříkačky na nabírání kapek lze podat dospělému člověku do tlamy touhle technikou, aniž by se ubránil. Vyzkoušeno za vás. :)))
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    TAPINA: To bude mit drahy radost, az mu rozevru tlamu, zkusenym pohybem vhodim tabletu a dam cucnout vody :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam