• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BESTIEVSAMETE: Já ti nevím, všude čtu, že je to normální obyvatel nosních sliznic všech možných druhů včetně člověka. Jako jo, většinu tady těch nemocí dělají běžní obyvatelé, když se přemnoží, ale že by to byl nález typu "hurá, konečně víme, co to celou dobu způsobuje", to mi úplně nepřijde.
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Záhada chronické rýmy našeho kocoura vyřešena - Má v sobě Moraxellu (taků sviňuchu jednu, slovy našeho veta).
    Uměl by mi někdo říct, jaká je pravděpodobnost přenosu na člověka? jestli se jako máme jít nechat taky otestovat, nebo na to péct?
    (Já na kašlíčky dost trpím, ale mám to od svého prvního business tripu do Indonésie, kde jsem si uhnala nějakýho super bacila... tak nevím, jestli to spojovat)...
    Díky :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TAPINA: Ok, já jsem si říkala, jestli sedace nemůže zkreslit nějaké výsledky, ale asi je to blbost. Na druhou stranu mi ale přijde trochu blbost u divoké kočky takové věci vyšetřovat, protože pokud by hcm měla, tak stejně terapie moc nepůjde, ne? Osobně mám názor, že divoké kočky je dobré krmit a kastrovat a případně jim pomoci bezbolestně odejít, když jsou vážně nemocné, ale jinak jakékoliv pokusy je zachránit jsou spíš kontraproduktivní, protože to zvíře to prostě neocení a je to pro něj hromada stresu a “mučeníčka”
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CAMELLA: Tak sono v sedací by nemusel být problém. A souhlasím, že zeptat se na cenu je normální. Lidi, kteří na zvířata nemají, rovnou hlásí mezi dvěma, že nehodlají platit nic nad rámec zběžné prohlídky :D
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MONROE: imho na tom není nic špatného, zeptat se, ale tedy zda je možné vyšetřovat srdce na HCM u divoké kočky, to tedy nevím. ale i to ti řeknou po telefonu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    jedině přímo u nicj
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MONROE: Tak to jedině pro i nich, to ti nikdo jiný neřekne, ano kdyby tam byl s něčím podobným. Nikdy nejsou dva případy stejné.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MONROE: Zvedni telefon a zeptej se přímo tam
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MONROE: V Brně, nebo je ještě nějaká jiná?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: Jinak my vždy kapali atb kapky do obou očí, protože kočce fakt nevysvětlíš, že si při čištění nemá packama sahat do obou očí.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MONROE: Tobrex
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A možná je ve smlouvě kastrace do roka.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Předmět diskuze je ta bílá. No nedejte jí zvýšenou péči. :)

TAPINA
    TAPINA --- ---
    ANABEL_LEE: U kočky, kde si vytáhneš celé pohlavní orgány ven z břicha a tam přehledně pracuješ pod vizuální kontrolou ze všech úhlů, je to jen o šikovnosti, jak kdo umí vázat uzly :o) Průšvihové je to u feny, kde to celé pořádně vytáhnout nejde a půlku věcí děláš stylem "loď v láhvi". Ale samozřejmě raši dělám nemrouskající, protože je to rychlejší, je potřeba méně uzlíků a v podstatě se ani při blbé souhře okolností nemá co stát.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TAPINA: hezky no .)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MAR_TINA: chapu .)))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ANABEL_LEE: nene, celé léto mrouskat nebude!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Tady třeba je obrázek klidového a říjového pohlavního aparátu. A když přinesou v sezóně kočku, která zrovna teď nemrouská, ale mrouskala a zase bude, tak vidím to stejné, co v té říji.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TAPINA: jinak ano, ta tydeeni pauza s folikulem je na houby, to pak chce cekat az na podzim, az skonci cele rijove obdobi no...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TAPINA: tak ale radsi kastrujes kocku o ktere vis ze v mrouskani neni, ne? moje kamaradka vetka to teda dela dost nerada, prave kvuli krvaceni, tak predavam jak jsem nakoupila
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam