• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    IVANEM: To je přesně ono :) on se pejsek velmi často srovná sám jenom tou hladovkou a následnou dietou ;)
    A jinak jak ses ptala, ano, pejsek může mít katar žaludku, stejně jako člověk. I třeba jen z ledové vody/jídla (proto někteří pejsci v zimě nesmí pít z kaluží ;) ).
    IVANEM
    IVANEM --- ---
    WESSNA: nedalo mi to a volala jsem na veterinu a mám počkat do zítra. Stav se teď nezhoršuje, tak jen aby nejedla a snažit se, aby trochu aspoň pila, nechat v klidu a ven jen třeba jen na 15min na protažení. Pokud by se cokoli zhoršilo, tak volat i v noci a dojede vetka ke mě domů, pokud to nezvládneme do rána.
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    IVANEM: Nevím jestli už neni pozdě. Zcela obecně, pokud průjem neni trvale (a zvracení), a pokud v něčem neni krev (krvavý průjem), tak se začíná 24-48h hladovkou a pak dietou ;)
    Na veterině k těmhle radám většinou přidávají ještě pigáro proti zvracením a průjmům :)
    IVANEM
    IVANEM --- ---
    Předpokládám, že pes může mít střevní chřipku jako lidi. Nejsem si vědoma, že by ta jedna moje trubka něco venku ochutnala, chodí na vodítku, granule už obě holky dlabou 6 týdnů. Nicméně:
    Jedna je naprosto v pohodě.
    Ale ta druhá. Včera po příchodu z práce doma katastrofa. Průjem 4 hromádky a 3 hromádky nazvraceno. Noc šílená, nevěděla zda si lehnout v pelechu nebo v kuchyni pod stůl. Já co 45 minut kontrola, zda se jen přesunula nebo i "obdarovala" podlahu. Půlku černého uhlí vyzvrátila do 20 minut. Teď ráno se těšila ven,obešla si v dešti svůj krátký okruh, čumák měla už po probuzení studený a vlhký. A stále má. Bricho je měkké a při pohmatu evidentně nebolí. Venku pocit na velkou, ale jen z jí trochu kape.
    Mám letět na veterinu, nebo ještě počkat ? Nechci být za hysterku. Otevírají mi dnes ve 14h.
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    TAPINA: taky si myslím, holt presun na vesnici má svá úskalí :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BODY_SUIT: Ty jo, slyším poprvé, že by kloši nějak víc napadali psy, asi to bude mít regionální výskyt. Ale je to hmyz, mělo by na ně fungovat totéž, co na ostatní ektoparazity. Sáhla bych po ampulích Vectra, protože ty mají i repelentní účinky, takže řeší už to nalétávání, ne až parazity na těle.
    MONROE
    MONROE --- ---
    Ahoj, zase otravuju, Ketty ma na kuzi sucha mista.. Cim ji to mazat?
    Delaji se ji tam maly stroupky, neboli ji.
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    LAETATIO: nacházím při vyčesávání i tlustší jedince, nejspíš samičky (ktere by asi ani létat nedovedli) a starší pes je slepý, nahluchlý, a chodí jen na zahradu a krátké procházky do míst, kde kloše po procházce na bílé srsti nepozoruju, ale je možné, že na něj nalitnou na zahradě, jen to v tom množství, které nalézám, nepovažuji úplně za pravděpodobné. U fenky jsem ochotná uvažovat o tom, že šlo jen o nález po pro procházce, včera jsme byli na delším výletě v lese a pár jich nalitlo i na mě.
    Zcela do podrobná jsem jejich vývoj nezkoumala, pouze to, že naletnou, schodi křídla a na hostiteli se množí - vcelku pomalu.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    BODY_SUIT: sundavám i ty bezkřídlý (oni ta křídla shodí dost rychle). Kdysi dávno se mi stalo, že jsem jich ve vlaku cestou z výletu vytahala ze psa asi 50 (bez přehánění). Netuším jak poznáš, jestli se na nich množí, nebo každej den nalítaj noví...
    LABRUJA
    LABRUJA --- ---
    BODY_SUIT: letos si taky vystačím jen s prohlídnutím psa a vybíráním pár kousků.. když jsme tu ale měli zamořeno, tak nám fungoval ocet jako odpuzovač.
    nevím, jestli je i vyžene už zabydlené
    a foresto to neřeší
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    LAETATIO: kdyby šlo jen o ty, co nalitnou a nestihnou se usídlit, tak to neřeším, ale při každým vyčesávání vycesu minimálně 5 klošů a do toho že starýho pana každej den tak tři sundám ručně, pač je bílej a jsou dobře vidět. Na cubine jsem je našla náhodou mezi zadníma nohama při dnešním vyčesávání a málo jich taky nebylo.
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    LAETATIO: no jenže to jsou asi ještě ti s kridlama ne? U nás se jedná o ty, co nalitnou na hostitele, schodi křídla a žijou tam a mnozí se.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    BODY_SUIT: máme kloše na psech pravidelně, taky mi pravidelně nalítávají na hlavu. A dělám akorát to, že psy po procházce zamořeným územím prohlížím a kloše jim vybírám.
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    Potřebuju poradit ohledne klošů. Usídlily se nám na psech. Máte s tím někdo zkušenost? Dle pátrání jde o kloše jeleního, neb ti ovčí údajně na nic jiného nejdou. Veterináři moc nevědí, nemají zkušenost. Cca 15leteho psa jsem vzala protibleším šamponem, což zaučinkovalo jen částečně. Uvažuju nad koupí foresto obojku, které nám dobře fungují na klíšťata, nicméně jsem objevila kolonii i na mladší fence, která foresto má(pravda možná už ne aktivní, nosí ho již 5mesicu). Nejdřív jsme mysleli, že jdou jen po starém těle, což se bohužel dnes vyvrátilo. Setkal jste se s tím někdo? Budu moc vděčná za každou radu, pač to asi není moc obvyklé.
    WERUMI
    WERUMI --- ---
    LUUCA:
    WESSNA:
    Super, děkuju za odpověd. Už se začínám orientovat :)
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    WERUMI: ČP mi jednou vyplácela peníze na léčbu (až zpětně), kdyby mi jiný, pojištěný pes pokousal toho mého, léčba byla včetně operace přes 4000,- zaplatili všechno, ale to je to pojištění na blbost, tedy proti škodě, kterou způsobíš ty nebo zvěř v tvém majetku (museli jsme ještě prokazovat, že psi byli naši)
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    WERUMI: ja vyuzila pojisteni odpovednosti, ktere je soucasti pojisteni bytu - uz je to davno, ale nas nove adoptovany pes vybehl proti motorkari, ten spadl a nase pojistovna mu opravu motorky (ne uplne malo) zaplatila
    WERUMI
    WERUMI --- ---
    WESSNA:
    TAPINA:
    ok, díky oběma.
    Reálně jste třeba už řešili nějaké trable, ať už léčbu psa či nějakou jinou potíž psem způsobenou? Újma na zdraví apod.?
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    VYHULENY_UFO: Ano, vím.
    Na ivet.cz to vychází na 272,-/10kg, takže +- 1300,- za 40kg psa.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    WESSNA: je to na vahu.
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    VYHULENY_UFO: Kafilerka je levnější ;) to by bylo okolo 1k
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam