• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    WERUMI: ja vyuzila pojisteni odpovednosti, ktere je soucasti pojisteni bytu - uz je to davno, ale nas nove adoptovany pes vybehl proti motorkari, ten spadl a nase pojistovna mu opravu motorky (ne uplne malo) zaplatila
    WERUMI
    WERUMI --- ---
    WESSNA:
    TAPINA:
    ok, díky oběma.
    Reálně jste třeba už řešili nějaké trable, ať už léčbu psa či nějakou jinou potíž psem způsobenou? Újma na zdraví apod.?
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    VYHULENY_UFO: Ano, vím.
    Na ivet.cz to vychází na 272,-/10kg, takže +- 1300,- za 40kg psa.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    WESSNA: je to na vahu.
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    VYHULENY_UFO: Kafilerka je levnější ;) to by bylo okolo 1k
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PLAVEVA: navic muzu srovnavat. loni krome umrti psa jsem resil umrti tety, a musim rict, ze co se tyce zarizovani veci poslednich ( rozlouceni a kremace) cloveka me stejne ve finale vyslo asi 1200Kc levneji nez posledni veci psa (uspani a kremace+urna)...

ale je fakt, ze za psa mi nauctovali i zdravotni pomucky, tera umirala v nemocnici na rozpad plic a nastesi mi ty hektolitry morfia nemocnice nenafakturovala.
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    VYHULENY_UFO: no prave
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PLAVEVA: navic takova kremace psa vyjde docela draho. za 40kg psa jsem platil neco pres 15litru. je to proste na vahu a nechtel sem usetrit, ze bych nechal mrtvolu svyho psa hodit za dva litry do kafilerky
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    Je mi jasný na co všechno lze využít ty prachy.
    OPI
    OPI --- ---
    nebo naopak kompenzace pořizovací ceny když ti náhle zemře mladý pes
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    Ona i treba kremace prevoz lednice urna atp je pragmaticka
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    HEJSEK23: Ano, je to na pořízení nového :) a je to hodně pragmatické.
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    :) to je morbidní, při pojištění premium nebo exclusive je položka pojištění smrti ? Dostaneš 15k nebo 20k asi na pořízení nového
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    WERUMI: V současnosti bych doporučila Petexpert, to ne jediné pojištění, které funguje podobně jako u lidí, přijdeš na veterinu, zaplatíš tam nějakou tu spoluúčast a víc neřešíš. Všechny ostatní fungují tak, že musíš mít částku na léčbu u sebe a pak si ji můžeš vyžádat od pojišťovny proplacenou.
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    WERUMI: Zdravotní pojištění pro psa nemám, ale pojištění odpovědnosti mám od České pojišťovny pro sebe a to se zároveň vztahuje i na škody způsobené zvířaty v mém majetku - stojí asi 450,-/rok :)
    WERUMI
    WERUMI --- ---
    Ahoj, máte někdo pojištěného psa, příp. kde? Jde mi o pojištění jak nákladů na případnou léčbu, tak nějaká odpovědnost při např. způsobení dopravní nehody a pod.

Děkuji
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    LAETATIO: Já jsem teda pár zvířat na chemo viděla, i přímo s vaší diagnozou, pokud jsem správně pochopila z předchozí debaty zde a ano, psi sice snáší chemo lépe na pohled, ale pořád jsou to silné “jedy” a je jim i tak docela blbě - a nechutenství je u nich docela běžné a nemá absolutně nic společného s tím, zda léčba zabírá či nezabírá. Ten rozdíl oproti lidem je, že člověk by na stejném protokolu blil (nebo s.al nebo oboje) jak amina a pes má “jen” nechutenství.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Držím palce :)
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: u psů by právě ty vedlejší účinky neměly být tak silné. Nicméně chlapeček právě po dvou dnech mýho stresování a breku, že nejí, povečeřel s chutí řecký jogurt a husí mletinu. A já si do toho pouštím pejskárium právě o onkologii, takže jsem se trochu uklidnila.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    LAETATIO: nejsem vet a u zvířat netuším. ale z lidské zkušenosti může být člověku po chemo pěkně mizerně, i když zabrala.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam