• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    Me kocoura po kastraci taky dali vzhuru, a to mohl byt po operaci tipuju tak 1-2 hodiny. Moc mu to teda nebehalo, kdyz se snazil skocit na skrabadlo tak skoncil o pul metru vedle, ale fungoval :)
    AZTEC_MIA
    AZTEC_MIA --- ---
    MAR_TINA: Podívám se, díky
    AZTEC_MIA
    AZTEC_MIA --- ---
    TAPINA: Prostě prachy jenom na prvním místě! Nikdy nezapomenu na kocoura, kterého mi dali po trhání zubů. Dala jsem ho na deky do koupelny na zem a on tam ležel jak mrtvej fakt hodně hodin, tekla mu krev z tlamy, pomočil se, do toho ty otevřený oči... Fakt jsem si byla jistá, že je mrtvej. Asi bych si i připlatila, abych tenhle výjev nezažila :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AZTEC_MIA: na kralupsku byl dobrý veterinář ve veltrusech.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    AZTEC_MIA: Měl. Jenže pooperační box něco stojí a z nejlevnějších kastrací v kraji se nezaplatí. Plus za těch pár stovek máš najednou kolem jednoho zvířete skákat 4 hodiny místo 30 minut :D
    AZTEC_MIA
    AZTEC_MIA --- ---
    TAPINA: To dává smysl :) Ach jo. Když já mám tady na Kralupsku tak omezenej výběr, tenhle ani nemá pověst řezníka a to se počítá k dobru... Jinak ještě jeden předpotopní poznatek - přestože jsem kastrovala/měla v narkóze už spoustu zvířat, tak mi kocoura vzhůru předali jen jednou jedinkrát (samozřejmě ta nejdražší klinika). Myslela jsem, že by to měl být standard a vůbec.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    AZTEC_MIA: Tak u spolků a kastračních programů většinou rozhoduje cena a korelace nízké ceny s předpotopními názory a metodami bývá vysoká :o)
    AZTEC_MIA
    AZTEC_MIA --- ---
    GIRAFFKA: On je to zrovna vet, kterej splupracuje s tím naším kastračním programem, tak se mi to jinde moc řešit nechce... A co tak vím, řeší to přes něj i renomovaný pražský kočko-spolky. Takže úplnej mimoň to snad není. I to, co jsme s ním řešili do teď, mi přišlo rozumný. Taky už jsem s veterinářema zažila svoje viz moje nedávný stížnosti v tomhle auditku na veterináře homeopata... Takže tam asi fakt bude nějakej faktor "ohrožení vlastních kulek", jinak si ten nerozum neumím vysvětlit :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    To stejný někde se jede názor "kočka se nekastruje pod 3 kg" a je to dané tím, že kočka se před narkózou neváží. Kočka na kastraci má 3 kg a když je velká a tlustá, tak 4 - 5. Inu jsou různé postupy :D
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GIRAFFKA: oni navíc někteří veti-chlapi mají u kastrace pocit, jak kdyby řezali vlastní kulky :-D nebo se aspoň tak chovají :)
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    AZTEC_MIA:
    AZTEC_MIA: chapu. I kdyz teda potencialne obechcavaj vas a ne jeho byt.
    Neni moznost nechat je riznout jinde?
    Nektety veti jsou desny strelci a podkladaj to 'nazorem' misto faktama...zrovna vcera u nas byla 15leta kocka, s pocinajicima jatrama a ledvinama, kde prej 'dokud nevidite problem,tak krve preventivne delat nemusime', narkoza bez predoperacnuch vysetreni a skrabani zubniho kamene srpkem included... toliko k nazorum.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    Bravecto pro psa co má celý špatný játra a má na nich velký nádor je asi blbost že. Může takový zvíře obojek na klíšťata nebo už radši ne? Čubina je pro klíšťata rájem.
    AZTEC_MIA
    AZTEC_MIA --- ---
    GIRAFFKA: Dík za info... Já jsem tady tu nedávnou diskuzi o nenutnosti čekat do těch 10 měsíců četla, sama bych je řízla klidně hned, protože zatím sice neznačkujou, ale určitě brzo začnou a to na náš dům, ale kastrující vet má na věc jiný názor a s tím nic neudělám.
    OPI
    OPI --- ---
    Beaphar DIAZ potvrzuju, kupuju ho už 10let..mám teda velmi krátkosrstého psa ale klíšťata nemívá téměř vůbec
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TAPINA: tyjo, akorát jsem se chystala koupit foresto, ale za tu cenu to teda asi zkusím...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TABBY: Pořád Bravecto. Obojek Foresto, ale překvapivě dobře funguje i Beaphar DIAZ asi za desetinovou cenu.
    TABBY
    TABBY --- ---
    Jsou nějaké novinky proti klistatum u kocek? Jeste uplne neslezl snih, ale krvesajove uz vylezli :-(

Rada bych nejaky ucinny spot-on, co funguje a vydrzi. Nepotrebuju, aby bral i vnitrni parazity, ty si poresim tabletou.

U obojku je porad top Foresto, ze?
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    AZTEC_MIA: jestli uz kluci znackujou/smrdej/rvou se/maj aspon 2kg, nrni duvod kastraci odkladat.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    LANTHAL: až na jeden zub má tlamu v pořádku, dásně bez otoků, zuby čistý.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    LAETATIO: co zuby a dásně? Nemá takovou tu chronickou gingivitidu?
    U svého prvního kocoura jsem taky ke konci řešila neustálý průjem, měl ale právě autoimunitní problém, na který jsme to sváděli (a který se kromě těch průjmů projevoval i záněty dásní, ačkoliv zuby už neměl). Nějakou dobu celkem pomáhaly kortikoidy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam