• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    BESTIEVSAMETE: já bych to teda řešila spíš s mužem, protože jak to tak čtu, v něm je problém .. ty jsi evidentně srovnaná se situací, on není. Takže bych se moc snažila, aby se s tím srovnal i bez dalšího zatěžování Firu, kort pokud jí už opravdu moc nezbývá.
    Řezat do ní přece stejně nepřipadá v úvahu, jestli si dobře vzpomínám, po minulém zákroku jí měsíce hnisalo břicho. Takže k čemu bude další vyšetření? Co se tím získá? I kdyby tam metastáze nebyly, i kdyby to u normálního zvířete operovat šlo, tak pro ní to není cesta. To už jste se rozhodli před měsíci. Je to jen další trápení. A místo klidného odchodu v kruhu rodinném nejspíš umře na operačním stole.
    S mužem bych si večer sedla, dala si pár panáků, probrala to horem dolem, poplakala si. A udělala závěr, že to nejlepší, co pro ni můžete udělat, je nechat ji jít, protože cokoliv uděláte jiného, bude jí z toho ještě hůř, než už je. A to nechceš.
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Jeste jinak - me uplne boli za ni,ze ji mam nekam vozit. Pokud bych zavolala pet medic,da se treba z poslechu rict,ze plice nebo sedce nejsou ok a nemame ji stresovat prevozama?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BESTIEVSAMETE: Začala bych tím rentgenem, možná bude jasno už tam.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    BESTIEVSAMETE: ono je možné, že už nějaké větší zobrazovací metody ani nepůjdou udělat, protože se to dělá v sedaci a to už třeba nepujde...no uvidíš, oni ti řeknou.
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    CAMELLA: Naplacato,ja bych ji uz par dni netrapila. Ta vedra pro ni byla silena. Spatne dycha.
    Muz potrebuje druhy nazor,penize mame.. a pokud to prispeje k tomu,ze nekdo jiny nez ja rekne,ze je to v haji.. tak to udelam.
    Jaggy mame kousicek,tak tam zavolam a domluvim se s nima.
    Dekuju.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    BESTIEVSAMETE: hele co vím, tak obvykle jsou metastaze v plicích a tam je to vidět i na (obyč) RTG. Pro druhý názor si samozřejmě jít můžete, vet onkology určitě mají na větších klinikách typu Bílá hora, aa-vet, Jaggy (tam mají i špičkové zobrazovací přístroje), ale počítej s tím, že to může být tak, že vypláznete hodně peněz s verdiktem ji už netrápit.
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Debata nad nasi Firu. Ja bych ji nachala jit (vysoke davky meloxidilu,rozlizany brisko,dychani do bricha 3x rycheljsi nez Bof), manzel ji tu drzi a ted tvrdi,ze ji ohmatal brisko a urcite by to slo vyriznout.
    To,co ma v brisku,je karcinom. Vet rika,ze v tomhle stadiu je temer 100% jiste,ze ma metastaze.

Muz tvrdi,ze mozna nema. A ze by ji vzal nekam na komplexni sken. Nas vet ma jen rtg a tam to videt neni.
    Kam ji v Praze vzit? A jde to vubec?
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    ... plus - nějaký vet na Praze 6, který by mi lahvičku prodal, abych nemusela až do Libeře? Prosím?
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    *meloxidyl samozrejme 🙈
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Tak jsem dneska mluvila s vetem a dalsi postup je - zmirnovat bolest a nechat zit,dokud dobre dycha,dojde si na wc a ji.
    Na zmirneni mam melodixyl,pokud byste nekdo mel radu na neco lepsiho,sem s ni prosim..
    K tomu mam Alavis stress pro,kdyz s ni nikdo nemuze byt doma treba pres den,nebo v patek,kdyz je tu uklizecka (i kdyz ji zna a neboji se ji..).

A jedna z dnesniho home officu..

BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Jak spatnej napad je dat Firu prasky na bolest a sledovat zmeny v jejich chovani?
    Prestala mi nosit rano hracky,ale jinak je porad nekde blizko.. ale taky vic polehava. Ale zase zere,loudi,na pamlsky beha odkudkoli na prvni zasusteni.
    Mam fakt hruzu z toho,ze tise trpi.. :-(
    A nador roste…

MONROE
    MONROE --- ---
    MONROE: Tak od doby vysetreni a zakroku je kocka stale lehce malatna, povaha se ji zmenila uplne. Vubec netusim na co se ted u ni zamerit. :(
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    TAPINA: Firu prede 90% doby co ji mame.
    Ale nestrani se (stranila se po operaci a to jsem poznala hned), nekouka do zdi a nosi mi hracky.
    Dekuju,budeme dal pozorovat :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BESTIEVSAMETE: To bys poznala. Nekomunikuje jako obvykle, straní se, často koukají někam do zdi, někdy častěji než obvykle předou (to může být matoucí). Důležité je sledovat chování kočky a neupínat se na méně související věci, jako že žere, pije, atd.
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Jak poznam,ze kocku neco boli?
    Firu ma raka,boule v brise proste rostou. Urd jsme se dostali do faze,kdy uz na nich nema chlupy.
    Ale porad si hraje,porad prede,porad se mazli… rve na me rano,vita me vecer…
    Nechci ji pustit driv,nez bude nutne,ale nechci ji sobecky drzet jen proto,ze sem na ni zavisla…
    Stav briska:

MAMBELINA
    MAMBELINA --- ---
    KULA: dobra poznamka. Mam krizence, 30 kg. Ted uz je to seniorka, takze bych prave rada presla na nejake granule pro starsi psi a pri te prilezitosti bych rada koukla i po jinych znackach. 😊 diky
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    MAMBELINA: Za mě je nejlepší značka na trhu Canine Caviar :)
    KULA
    KULA --- ---
    MAMBELINA: Jestli svoji otázku myslíš vážně, bude to chtít asi pár detailů. Jak velkou máš misku, jestli se ti to vejde do spíže a jo! jakého máš psa.
    MAMBELINA
    MAMBELINA --- ---
    Ahoj, chtěla bych se zeptat na značku granulí pro psy, kterou byste mi doporučili? Jde mi o kvalitu ne cenu. Předem díky za typy
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MAR_TINA: s ošoupaným krkem, ničemu to neva
    AZTEC_MIA
    AZTEC_MIA --- ---
    TESSS: Já ho kupuju už nějakou dobu a na blechy dobrý, ale na klíšťata nezabírá 100%. A ta co najdu, rozhodně nejsou mrtvá. Chlupy hoši slezlé nemají.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam