• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    EWOKK
    EWOKK --- ---
    Na smutne tema navazu :( jak to probiha pres pet medic pote co zvire uspi? Odvezou si ho? Nas Kioshi uz se jenom horsi, je to 50kg pes a je mu temer 15. Mentalne stale v pohode, ale uz se nezvedne sam a venku ujde uz jen opravdu male vzdalenosti…je mi z toho blbe, ale musim si udelat plan. Manipulace s takhle velkym psem v prazskym byte bude strasna :((
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    BESTIEVSAMETE: Tohle je strašný, sledovat jak se to blíží.. Držte se :(
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    nakonec jsem natočila, jak dýchá a poslal to našemu vatové. Prý tekutina na plicích. přijede o víkendu... Uvidíme, jestli to Firu do víkendu dodýchá.
    Je to fakt na houby ty konce... :( :( :(
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    MAR_TINA: Jj, ty pet-medicy mám v záloze :) A ano, uspání proběhne doma..
    Proberu to s ním večer a medicy domluvím asap.
    Vozit už ji nikam nebudu.
    Děkuju za podporu :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BESTIEVSAMETE: a co zavolat pet medicy / někoho podobného domů na konzultaci s kočkou a manželem?
    Předpokládám, že uspání také proběhne doma s pomocí nějaké takové služby.
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    LANTHAL: Já s Tebou naprosto souhlasím, jen manželovo nepřijímání reality mě nepřestává překvapovat.. :-( :-(
    Ale ano, všechno, co píšeš, padlo. Firu je neoperovatelná, i kdyby náhodou přežila narkozu, umře v bolestech po operaci. Bolesti má i teď, jasné prokázané chování před a po lécích na bolest.
    Zkusím to večer zase.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    BESTIEVSAMETE: já bych to teda řešila spíš s mužem, protože jak to tak čtu, v něm je problém .. ty jsi evidentně srovnaná se situací, on není. Takže bych se moc snažila, aby se s tím srovnal i bez dalšího zatěžování Firu, kort pokud jí už opravdu moc nezbývá.
    Řezat do ní přece stejně nepřipadá v úvahu, jestli si dobře vzpomínám, po minulém zákroku jí měsíce hnisalo břicho. Takže k čemu bude další vyšetření? Co se tím získá? I kdyby tam metastáze nebyly, i kdyby to u normálního zvířete operovat šlo, tak pro ní to není cesta. To už jste se rozhodli před měsíci. Je to jen další trápení. A místo klidného odchodu v kruhu rodinném nejspíš umře na operačním stole.
    S mužem bych si večer sedla, dala si pár panáků, probrala to horem dolem, poplakala si. A udělala závěr, že to nejlepší, co pro ni můžete udělat, je nechat ji jít, protože cokoliv uděláte jiného, bude jí z toho ještě hůř, než už je. A to nechceš.
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Jeste jinak - me uplne boli za ni,ze ji mam nekam vozit. Pokud bych zavolala pet medic,da se treba z poslechu rict,ze plice nebo sedce nejsou ok a nemame ji stresovat prevozama?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BESTIEVSAMETE: Začala bych tím rentgenem, možná bude jasno už tam.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    BESTIEVSAMETE: ono je možné, že už nějaké větší zobrazovací metody ani nepůjdou udělat, protože se to dělá v sedaci a to už třeba nepujde...no uvidíš, oni ti řeknou.
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    CAMELLA: Naplacato,ja bych ji uz par dni netrapila. Ta vedra pro ni byla silena. Spatne dycha.
    Muz potrebuje druhy nazor,penize mame.. a pokud to prispeje k tomu,ze nekdo jiny nez ja rekne,ze je to v haji.. tak to udelam.
    Jaggy mame kousicek,tak tam zavolam a domluvim se s nima.
    Dekuju.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    BESTIEVSAMETE: hele co vím, tak obvykle jsou metastaze v plicích a tam je to vidět i na (obyč) RTG. Pro druhý názor si samozřejmě jít můžete, vet onkology určitě mají na větších klinikách typu Bílá hora, aa-vet, Jaggy (tam mají i špičkové zobrazovací přístroje), ale počítej s tím, že to může být tak, že vypláznete hodně peněz s verdiktem ji už netrápit.
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Debata nad nasi Firu. Ja bych ji nachala jit (vysoke davky meloxidilu,rozlizany brisko,dychani do bricha 3x rycheljsi nez Bof), manzel ji tu drzi a ted tvrdi,ze ji ohmatal brisko a urcite by to slo vyriznout.
    To,co ma v brisku,je karcinom. Vet rika,ze v tomhle stadiu je temer 100% jiste,ze ma metastaze.

Muz tvrdi,ze mozna nema. A ze by ji vzal nekam na komplexni sken. Nas vet ma jen rtg a tam to videt neni.
    Kam ji v Praze vzit? A jde to vubec?
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    ... plus - nějaký vet na Praze 6, který by mi lahvičku prodal, abych nemusela až do Libeře? Prosím?
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    *meloxidyl samozrejme 🙈
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Tak jsem dneska mluvila s vetem a dalsi postup je - zmirnovat bolest a nechat zit,dokud dobre dycha,dojde si na wc a ji.
    Na zmirneni mam melodixyl,pokud byste nekdo mel radu na neco lepsiho,sem s ni prosim..
    K tomu mam Alavis stress pro,kdyz s ni nikdo nemuze byt doma treba pres den,nebo v patek,kdyz je tu uklizecka (i kdyz ji zna a neboji se ji..).

A jedna z dnesniho home officu..

BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Jak spatnej napad je dat Firu prasky na bolest a sledovat zmeny v jejich chovani?
    Prestala mi nosit rano hracky,ale jinak je porad nekde blizko.. ale taky vic polehava. Ale zase zere,loudi,na pamlsky beha odkudkoli na prvni zasusteni.
    Mam fakt hruzu z toho,ze tise trpi.. :-(
    A nador roste…

MONROE
    MONROE --- ---
    MONROE: Tak od doby vysetreni a zakroku je kocka stale lehce malatna, povaha se ji zmenila uplne. Vubec netusim na co se ted u ni zamerit. :(
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    TAPINA: Firu prede 90% doby co ji mame.
    Ale nestrani se (stranila se po operaci a to jsem poznala hned), nekouka do zdi a nosi mi hracky.
    Dekuju,budeme dal pozorovat :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BESTIEVSAMETE: To bys poznala. Nekomunikuje jako obvykle, straní se, často koukají někam do zdi, někdy častěji než obvykle předou (to může být matoucí). Důležité je sledovat chování kočky a neupínat se na méně související věci, jako že žere, pije, atd.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam