• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    BESTIEVSAMETE: dobře že jsi jela :) proč trápit sebe i jeho :) at je brzy líp.
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    BESTIEVSAMETE: Tak sem klasicky nevydrzela a sla. Jakoze kocour by asi prezil jeste dlouho i bez leku,ale proc mu neulevit.
    Ma vsechno v poradku,ale v tele nekde akutní zánět podle jednoho druhu bilych krvinek.
    Jinak v 5,5 vazi 5,50 a cholesterol a ledviny v radku. Uuuf.
    Dostal atb,zanet si myslim ze ma u zubu,v pondeli se na nej mrkne muj vet.
    Ale po medikaci je mu daleko lip a ja jsem happy.
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Kocourovi je od rána blbě. Ráno ještě loudil pamlsky, pak ale začal zalejzat. Dokonce syčel na malou (normálně se mají rádi).
    Přešel z patra dolů a zalezl do bedny, nechce ven.
    Mám podezření na zuby, ale nejsem si jistá, že by to šlo takhle rychle.
    Mám jet na pohotovost? Nebo vydržet do zítra?
    OPI
    OPI --- ---
    TAPINA: děkujuuu
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    OPI: Vyšiluj až kdyby se to opakovalo.
    OPI
    OPI --- ---
    pes z ničeho nic tak 3x kýchl a z nosu mu šla trochu krev..očistila jsem, dívám se dovnitř a nic nevidím, nechá si to prohlídnout a nekňučí že by to bolelo...jak moc mám vyšilovat? teď poslední půlhodinu nic neteče ani nekýchá tak z něj nic nestříká
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TABBY: Vyskytuje se obojí, celkem dost.
    TABBY
    TABBY --- ---
    TAPINA: Dik. Skrkavky budou asi castejsi , ne?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TABBY: Účinné látky jsou v zásadě tři, z toho na tasemnice jedna, a buď tam můžeš mít jednu, dvě nebo všechny tři :o) Víc se moc střídat nedá. Střídání se řeší u býložravců, kde je širší spektrum parazitů, někteří reagují líp na benzimidazoly a jiní na ivermektin. U masožravců máš něco na škrkavky, tam je na výběr, ale reagují dobře na všechno, a praziquantel na tasemnice, na ty nic jiného není.
    TABBY
    TABBY --- ---
    ODČERVENÍ KOČEK. Jde mi samozřejmě o tablety (levnejsi nez spoty) a kočky utulkove.
    Rada bych stridala ucinnou latku. Aktualne jedeme Caniverm paste a Caniverm tablety.
    Cim by se to dalo prostridat?
    Koukala jsem, ze treba Dehinel ma stejnou ucinnou latku jako Caniverm.
    Jaky pripravek je snadno k objednani a cenove dostupny?

Nebo je to cele "stridani ucinnych latek" hloupost?
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Co máme doma Rózu,Bof úplně změnil tón mňoukání. Z pištění do hrubého “mňáááu”. Má mi to dělat starosti?
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Mám certifikát, praktikuju jí hlavně na svých psech, občas vezmu někoho známého, abych se prosvičila na jiných tělech :)
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Děláte někdo dornovu metodu? Plánuji se stát certifikovaným terapeutem a měla bych pár dotazů. Díky!
    MONROE
    MONROE --- ---
    Ahoj, na co se pripravit, kdyz si kocour domu donese katetr? :(
    SEDJI1
    SEDJI1 --- ---
    TAPINA: Díky, zkusím alepsoň ten opthalmo-septonex.
    CAMELLA:
    obvolala jsem několik vetů a pomůžu si s dřívějším termínem o den, to už počkám na toho našeho.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SEDJI1: šla bych k libovolněmu nejbližšímu vetovi, fakt bych nečekala na příští týden.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SEDJI1: Jedině Ophtalmo-septonex, ale ono je to spíš na jinou veterinu s dřívějším termínem, zelený hlen nevypadá na nic dobrého.
    SEDJI1
    SEDJI1 --- ---
    Ahoj, prosím o radu ohledně oka čubiny. Po pobytu na chatě se jí začalo hnojit oko, hlen je zelený. Zatím kapu Ocuflashem, ale termín na vet mám až příští týden a přijde mi blbý tak dlouho čekat. Nejsou nějaký lepší, volně dostupný kapky, kterýma bych jí mohla pomoct? Dík moc
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZUZKAOU: Stále Bravecto. Jsou i nějaké novinky, třeba Nexgard Combo, ale na Bravecto si pořád nikdo nestěžoval a ke to jediný přípravek s jednou aplikací na celé tři měsíce.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    kočky mají blechy odolné na advocate. Co teď funguje?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NIKUSKA: Hmm, myslela jsem automaticky, že jo, ale možná teda ne.
    NIKUSKA
    NIKUSKA --- ---
    TAPINA: ok, díky. Ten vetexpert dělá hmyzí i pro kočky? Nedaří se mi to najít, všude jen pro psy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam