• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BALIQ: Rozbor krve stojí podle toho, co se všechno dělá tak 1-2 tisíce a pak co se bude dělat dál, nějaké to základní klinické vyšetření.
    BALIQ
    BALIQ --- ---
    Zdravím, máme 8 let starého bulíka v zásadě zdravého, jen obvyklé neduhy spojené s věkem, rádi bychom zašli po novém roce na veterinu kde by ho někdo celkově prohlédl, ideálně i rozbor krve, vím že cenově se to může pohybovat opravdu všelijak,na základě dalších služeb nebo úkonů ale nějaký hrubý odhad kolik bych mohl očekávat?
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    BESTIEVSAMETE: dobře že jsi jela :) proč trápit sebe i jeho :) at je brzy líp.
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    BESTIEVSAMETE: Tak sem klasicky nevydrzela a sla. Jakoze kocour by asi prezil jeste dlouho i bez leku,ale proc mu neulevit.
    Ma vsechno v poradku,ale v tele nekde akutní zánět podle jednoho druhu bilych krvinek.
    Jinak v 5,5 vazi 5,50 a cholesterol a ledviny v radku. Uuuf.
    Dostal atb,zanet si myslim ze ma u zubu,v pondeli se na nej mrkne muj vet.
    Ale po medikaci je mu daleko lip a ja jsem happy.
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Kocourovi je od rána blbě. Ráno ještě loudil pamlsky, pak ale začal zalejzat. Dokonce syčel na malou (normálně se mají rádi).
    Přešel z patra dolů a zalezl do bedny, nechce ven.
    Mám podezření na zuby, ale nejsem si jistá, že by to šlo takhle rychle.
    Mám jet na pohotovost? Nebo vydržet do zítra?
    OPI
    OPI --- ---
    TAPINA: děkujuuu
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    OPI: Vyšiluj až kdyby se to opakovalo.
    OPI
    OPI --- ---
    pes z ničeho nic tak 3x kýchl a z nosu mu šla trochu krev..očistila jsem, dívám se dovnitř a nic nevidím, nechá si to prohlídnout a nekňučí že by to bolelo...jak moc mám vyšilovat? teď poslední půlhodinu nic neteče ani nekýchá tak z něj nic nestříká
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TABBY: Vyskytuje se obojí, celkem dost.
    TABBY
    TABBY --- ---
    TAPINA: Dik. Skrkavky budou asi castejsi , ne?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TABBY: Účinné látky jsou v zásadě tři, z toho na tasemnice jedna, a buď tam můžeš mít jednu, dvě nebo všechny tři :o) Víc se moc střídat nedá. Střídání se řeší u býložravců, kde je širší spektrum parazitů, někteří reagují líp na benzimidazoly a jiní na ivermektin. U masožravců máš něco na škrkavky, tam je na výběr, ale reagují dobře na všechno, a praziquantel na tasemnice, na ty nic jiného není.
    TABBY
    TABBY --- ---
    ODČERVENÍ KOČEK. Jde mi samozřejmě o tablety (levnejsi nez spoty) a kočky utulkove.
    Rada bych stridala ucinnou latku. Aktualne jedeme Caniverm paste a Caniverm tablety.
    Cim by se to dalo prostridat?
    Koukala jsem, ze treba Dehinel ma stejnou ucinnou latku jako Caniverm.
    Jaky pripravek je snadno k objednani a cenove dostupny?

Nebo je to cele "stridani ucinnych latek" hloupost?
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Co máme doma Rózu,Bof úplně změnil tón mňoukání. Z pištění do hrubého “mňáááu”. Má mi to dělat starosti?
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Mám certifikát, praktikuju jí hlavně na svých psech, občas vezmu někoho známého, abych se prosvičila na jiných tělech :)
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Děláte někdo dornovu metodu? Plánuji se stát certifikovaným terapeutem a měla bych pár dotazů. Díky!
    MONROE
    MONROE --- ---
    Ahoj, na co se pripravit, kdyz si kocour domu donese katetr? :(
    SEDJI1
    SEDJI1 --- ---
    TAPINA: Díky, zkusím alepsoň ten opthalmo-septonex.
    CAMELLA:
    obvolala jsem několik vetů a pomůžu si s dřívějším termínem o den, to už počkám na toho našeho.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SEDJI1: šla bych k libovolněmu nejbližšímu vetovi, fakt bych nečekala na příští týden.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SEDJI1: Jedině Ophtalmo-septonex, ale ono je to spíš na jinou veterinu s dřívějším termínem, zelený hlen nevypadá na nic dobrého.
    SEDJI1
    SEDJI1 --- ---
    Ahoj, prosím o radu ohledně oka čubiny. Po pobytu na chatě se jí začalo hnojit oko, hlen je zelený. Zatím kapu Ocuflashem, ale termín na vet mám až příští týden a přijde mi blbý tak dlouho čekat. Nejsou nějaký lepší, volně dostupný kapky, kterýma bych jí mohla pomoct? Dík moc
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam