• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    LAETATIO: ale třeba pet expert by mělo fungovat do konce života, jen tuším od určitého věku nedostaneš plnění za smrt, což dává smysl. https://www.petexpert.cz/vpp mrkni na to, já jen prolítla podmínky v rychlosti.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    WESSNA: no u jedný pojišťovny vyloženě psali, že pojištění zaniká 8. rokem věku, další pojišťuje jen na rok a sjednat to jde jen do osmi let.....
    my zatím neměli psa, co by nás v určité fázi života nestál několik desítek tisíc. By mi to pojištění přišlo fajn, ale jen kdyby bylo "nafurt"
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    LAETATIO: já když na to koukala, tak jsem z toho pochopila, že tě pojistí jen pokud platíš "od štěněte", ale normálně do konce života (prostě aby na to byl dostatečný budget), nicméně já usoudila, že mě vyjde lépe si dávat peníze stranou (kor když mát víc psů)
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    po zkušenostech s našima současnýma i předchozíma psama (ruplá spondylka, rakovina, OCD) řešíme, jestli ty současný nepojistit. Jak se tím tak probírám, tak mám dotaz - chápu dobře, že nás pojistí jen do určitýho věku psa? Tedy že teď ve dvou letech pojistím čubu, budu platit do jejích osmi a pak předtím než začne mít nějaký zdravotní problémy způsobený věkem, nás všechny pojišťovny vykopnou?
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    BALIQ
    BALIQ --- ---
    Počítal jsem že tak 3 max 4 tisíce to bude stát s tím že bych rád asi i detailnější , radši včas podchytit něco malého... Ještě mě napadá nějaká klinika či ordinace s dobrou reputaci kde by nás vzali? Praha úplně to asi ani nespěchá, netuším jak jsou teď veteriny funkční a vytížené....
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    BALIQ: Já minulý týden nechávala u mamky v městečku vyšetřit psa na krve a stálo mě to +- 1k :) záleží kam půjdete, jestli budete dělat taky jen krevní obraz, nebo i něco navíc (játra + ledviny by se hodily) a co budete dělat dál.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BALIQ: Rozbor krve stojí podle toho, co se všechno dělá tak 1-2 tisíce a pak co se bude dělat dál, nějaké to základní klinické vyšetření.
    BALIQ
    BALIQ --- ---
    Zdravím, máme 8 let starého bulíka v zásadě zdravého, jen obvyklé neduhy spojené s věkem, rádi bychom zašli po novém roce na veterinu kde by ho někdo celkově prohlédl, ideálně i rozbor krve, vím že cenově se to může pohybovat opravdu všelijak,na základě dalších služeb nebo úkonů ale nějaký hrubý odhad kolik bych mohl očekávat?
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    BESTIEVSAMETE: dobře že jsi jela :) proč trápit sebe i jeho :) at je brzy líp.
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    BESTIEVSAMETE: Tak sem klasicky nevydrzela a sla. Jakoze kocour by asi prezil jeste dlouho i bez leku,ale proc mu neulevit.
    Ma vsechno v poradku,ale v tele nekde akutní zánět podle jednoho druhu bilych krvinek.
    Jinak v 5,5 vazi 5,50 a cholesterol a ledviny v radku. Uuuf.
    Dostal atb,zanet si myslim ze ma u zubu,v pondeli se na nej mrkne muj vet.
    Ale po medikaci je mu daleko lip a ja jsem happy.
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Kocourovi je od rána blbě. Ráno ještě loudil pamlsky, pak ale začal zalejzat. Dokonce syčel na malou (normálně se mají rádi).
    Přešel z patra dolů a zalezl do bedny, nechce ven.
    Mám podezření na zuby, ale nejsem si jistá, že by to šlo takhle rychle.
    Mám jet na pohotovost? Nebo vydržet do zítra?
    OPI
    OPI --- ---
    TAPINA: děkujuuu
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    OPI: Vyšiluj až kdyby se to opakovalo.
    OPI
    OPI --- ---
    pes z ničeho nic tak 3x kýchl a z nosu mu šla trochu krev..očistila jsem, dívám se dovnitř a nic nevidím, nechá si to prohlídnout a nekňučí že by to bolelo...jak moc mám vyšilovat? teď poslední půlhodinu nic neteče ani nekýchá tak z něj nic nestříká
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TABBY: Vyskytuje se obojí, celkem dost.
    TABBY
    TABBY --- ---
    TAPINA: Dik. Skrkavky budou asi castejsi , ne?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TABBY: Účinné látky jsou v zásadě tři, z toho na tasemnice jedna, a buď tam můžeš mít jednu, dvě nebo všechny tři :o) Víc se moc střídat nedá. Střídání se řeší u býložravců, kde je širší spektrum parazitů, někteří reagují líp na benzimidazoly a jiní na ivermektin. U masožravců máš něco na škrkavky, tam je na výběr, ale reagují dobře na všechno, a praziquantel na tasemnice, na ty nic jiného není.
    TABBY
    TABBY --- ---
    ODČERVENÍ KOČEK. Jde mi samozřejmě o tablety (levnejsi nez spoty) a kočky utulkove.
    Rada bych stridala ucinnou latku. Aktualne jedeme Caniverm paste a Caniverm tablety.
    Cim by se to dalo prostridat?
    Koukala jsem, ze treba Dehinel ma stejnou ucinnou latku jako Caniverm.
    Jaky pripravek je snadno k objednani a cenove dostupny?

Nebo je to cele "stridani ucinnych latek" hloupost?
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Co máme doma Rózu,Bof úplně změnil tón mňoukání. Z pištění do hrubého “mňáááu”. Má mi to dělat starosti?
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Mám certifikát, praktikuju jí hlavně na svých psech, občas vezmu někoho známého, abych se prosvičila na jiných tělech :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam