• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    CATSIAM
    CATSIAM --- ---
    Zdravím. Nevíte někdo o nějakém celkem dobrém veterináři na křečky a křečíky někde +- v okolí Praha 6, Suchdol, Horoměřice, Roztoky, Kralupy... Jde mi asi hlavně o to, kdo by zvířátko prohlédl, případně dal ATB, když je nějaký úraz či nemoc.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    ZLAJA: vezmes flasku s vodou, pak s ni 10x prastis o drevo a je z toho homeopatikum. Ano, tak se to opravdu vyrabi.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    A jedni nasi klienti prohaneli poblijonovi granule mixerem, z toho pak neblil.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZLAJA: pořád je to poblija, ale už to není vícekrát denně. U nás je problém balancovat, aby se nepřejídal k tloustnuti a neměl dlouhé pauzy, pak hlta a blije. Hlavně ráno dočká granulí, nahlta, nalemtá vodu a zeblije půl bytu. Ideálně kdyby měl trochu jídla 10 X za den, to by se mu líbilo. Tak nemá, jsou tu neoblíbené granule v malém množství pořád a oblíbené cca 5x denně. Ráno dozor nad příjmem. Syrové maso náhodně. Kapsičky nikdy.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZLAJA: No, kočka by se měla najíst, když má hlad. Ale je otázka, jestli třeba vlivem toho stresu se najíst nejde, když potřebuje.
    ZLAJA
    ZLAJA --- ---
    MAR_TINA: A to “preleceni” tedy pomohlo a prerusilo zvraceni? Kocky maji granulky dostupne porad, tak jsem zila v domneni, ze se naji, kdyz maji hlad. Mohla bych zkusit davat jim pul konzervicky i rano. Nebo po jak dlouhe dobe krmite? Kolikrat denne? Dekuji.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    ZLAJA: nam jeste na blitkare a psychare fungujou CBD kapky. Nejsilnejsi ma asi Green4pets, ale jdou koupit i od Alavisu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZLAJA: Masožravci zvrací často a není to samo o sobě hned příznak problému. Dá se sledovat, kdy zvrací a upravovat krmným režimem, aby to nebylo moc často. Řešila bych především to zvracení po jídle, kvůli kterému se normálně nenají a pak hubne.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZLAJA: naše veterinářka naordinovala poblionovi kromě režimu (po vyšetření, že mu nic speciálního není) ještě nějaký ...prazol na uklidnění žaludku, měl to asi pět - deset dní dní, dávka cca zlomek lidský, vysypávala jsem ty dvou barevné tablety. Na přerušení toho blicího mechanismu. Ale rozhodně po poradě s veterinářem.

Musíme dávat pozor na i na dlouhé pauzy mezi jídly - pak blije z hladu nebo z nažrání na prázdno.
    ZLAJA
    ZLAJA --- ---
    TAPINA: Děkuji moc za odpověď. Ty doplňky ještě doobjednám. A nové granule taky. Léčbu ještě budu konzultovat. Problém je, že velké porce vyzvrací obratem, ale často zvrací i jen štávy/vodu a i ty malé porce. Přitom není nějak přešlá, nebo víc spavá. Funguje pořád stejně. Stresař to je teda od kotěte. Jen nikdy nezvracela.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZLAJA: Jsou veterinární homeopaté, ale za mě jsou to prostě podvodníci, v lepším případě oběti bludu, který šíří dál.
    Pokud kočka zvrací po větší porci jídla, ke možná problém v tom, že jí moc rychle. To může být způsobené stresem, takže řešit se to dá na dvou frontách.
    1) mechanicky jí zabránit v přehnaném hltání, dávat malé porce jídla častěji, granule servírovat do speciální misky proti hltání
    2) management stresu. Feliway, šanta dobrý, kromě toho existují ještě doplňky stravy na bázi tryptofanu a L-theaninu, které minimalizují stresové reakce. Alavis Calming, Aptus Relax. Existují i granule s přídavkem těchhle látek, třeba od Hillsu.

To doporučení kortikoidů na tenhle problém se mi nezdá ani trošku vhodné, kortikoidy způsobí, že kočka začne být ještě víc žravá a ještě víc to do sebe bude házet.
    ZLAJA
    ZLAJA --- ---
    LANTHAL: Dekuji, to jsem zapomnela dopsat. Granule maji stale k dispozici ND digestion a k tomu kazdy vecer dostavaji na pul konzervicku Gourmete. Kdyz ji dam celou, tak to sni a obratem vyzvraci. Pulku udrzi.
    Na homeopatika jsem taky neverila, dokud jsem na praxi v olomoucke Zoo nevidela vyrazne zlepseni lva (problemy se srsti) prave po homeopaticke lecbe. 🤷‍♀️
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    ZLAJA: já tedy na homeopatika nevěřím, takže s tím neporadím, ale radši bych zkusila nějaké sensitive (lehce stravitelné) granule, které bude mít nasypané furt, a přilepšovat něčím nedietním (třeba klidně i nějakýma chutnýma nedietníma granulema) jen v kontrolovaném omezeném množství, které bude tak akorát (a tolikrát za den), aby to nezvracela a měla šanci po tom přibírat.
    ZLAJA
    ZLAJA --- ---
    Ahoj. Prosim pekne, kde a jak se daji sehnat homeopatika pro kocku?
    Mame doma necely rok novy prirustek v podobe ditete. Jedna z kocek to nesla ze zacatku spatne. Zacala casto zvracet, ne chlupy, ale vyhodi jidlo/vodu, kdyz si da vetsi porci. Zvraci takto treba 3-4x tydne. Dle veteriny vse ok. Rtg, sono, dva odbery krve, ten druhy dokonce posilali do jine laborky, ale vse ok, nic nezjisteno.
    Priklanime se s dr. k tomu, ze to zacalo stresem a ted uz to ma chronicke.
    Na veterine navrzeny kortikoidy, ja bych rada jeste vyzkousela homeopatika. Jinak takove ty kozliky, santy, feliway mame. Kocka si hraje, zere, spi, zlobi furt stejne. Jen casto zvraci a kvuli tomu dost pohubla.
    Homeopatika jsem nikdy neresila, tak navim, na koho se obratit. Zda lze neco jen tak koupit, nebo to nekdo umicha na miru. Pripadne pokud vas napadne jeste cokoli jineho, co zkusit proverit, udelat jinak. Velice dekuji.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    NA_PYCZU: v pondeli jdeme, chtela jsem slyset nazor mistnich veterinaru a sestricek..
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    SIMCIIQ: Navštiv ortopeda. Ihned!
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Jdu si pro radu.
    Pitbullka 11,5 roku. Posledni rok casto kulhala. Kdysi byla na veterine lecena nejakymi prasky kvuli artroze. Ted jsme bydleli na vesnici v byte s hroznymi schody a ja zacala vnimat zhorseni. 14 dni konecne bydlime v dome se zahradou a dneska me vydesila. Ne jen, ze nechce chodit vecer curat a musim ji nutit, ale dnes sotva vstala a dopajdala se po nejakem case ke dverim. Davala jsem ji preventivne Alavis. Rikam si, jestli to je na veterinare. Co od nej chtit? Vysetrit krevnim obrazem jatra a udelat rtg? Nechci uz podstupovat kury za 3tisice mesicne jako naposledy. Chci konstruktivni pohled ne zdimacku penez. Mame tu milou vesnickou veterinarku s realistickym pohledem, ze stary pes se ma hlavne nechat v klidu dozit.. Ja s tim souznim, zaroven chci fenku necim podporit. Co treba neco s MSM treba candvit chondro? Kamoska mi rikala, at si necham napsat Trocoxil. Volala jsem vet a ta rikala, ze by byla radsi, kdyby to predepsal ortoped. Za napady a rady dekuji predem
    XAJA
    XAJA --- ---
    TAPINA: super, dik. davkovanie si spocitam lahko, tablety tiez nie su problem, horsie je kvapkat oci:) som neodhadla potrebny pocet baleni do buduceho tyzdna, kedy ich zase veziem na veterinu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    XAJA: Echinaceu kočky můžou a vitamin B6 není problém už vůbec, takže podlě mě v pohodě.
    XAJA
    XAJA --- ---
    TAPINA: prosim, prosim. viem, ze macky su citlive na ludske lieky. doliecujem tu vonkajsiu bandu po herpes nadche a dosiel mi l-lysin na podporu. mam tu ludske 350 mg tablety, to by nebol problem, ale nie je cisty, okrem kysinu je tam este 40 mg extraktu z echinacey a 10 mg vit b6. su neskodne a mozem ich pouzit cez vikend, ci radsej este ficat pre macaciu pastu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam