• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LAETATIO: Nejspíš jen oslabení funkce svěrače věkem. Chtělo by to samozřejmě vyšetřit, jestli tam není jiný důvod, ale nemusí být. Některým psům na to zabírá Propalin, ale ne všem. Přece jen je cílený na kastrované feny.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    Co může způsobovat mírnou inkontinenci u staršího psa - samce v pozdní dospělosti kastrovaného? Mysleli jsme, že se prostě olizuje a rovnou oblemcá i prostěradlo, ale dneska jsem doma, olizovat se jsem ho neviděla a už na dvou pelechách bylo mírně mokro.
    Primárně mi nejde až tak o diagnostiku (to je mi jasný, že přes net nejde), jako o to, jestli letět k vetovi protože to může být něco hodně akutního (případně s možným rychlým vývojem v něco opravdu nehezkého), nebo to v klidu počká do dalšího týdne.
    Pes je mix LR, cca 11-12 let, podle všeho až na kloubní a kožní potíže zdravý, dostává jen Karsivan, jednou za měsíc pigáro Librely, Alavis CBD a Biotin.
    TABBY
    TABBY --- ---
    TAPINA: Ok, dík.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TABBY: Pořád Bravecto.
    TABBY
    TABBY --- ---
    Je prosím na trhu nějaká nová zázračná chemie proti klíšťatům (spot-on) pro kocky? A začíná sezona, tak ať vím, do čeho investovat.
    Dik.
    MONROE
    MONROE --- ---
    Ahoj, kocour, 7let, druhy den zvraci.
    Napred granule, pak uz stavu. Granule jsem nemenila, problem nebyl (Hills).

Jinak apaticky neni, vodu pije. Vesmes se chova normalne. Odcerven na zacatku roku, preventivka OK, stale doma, nic se u nas nezmenilo. Stolice normalni.
    Obcas kychne.

Mam se plasit?
    ZLAJA
    ZLAJA --- ---
    TAPINA:
    MAR_TINA:
    Chci moc moc poděkovat za docela triviální radu zkusit krmit vícekrát denně!
    Hned jak jsme si tu psali, začala jsem jim dávat i konzervičku na půl ke snídani a ona fakt přestala zvracet! 😱
    Teď to je čtvrtý týden a zvracela za tu dobu jen asi 3x, což je obří pokles tak o tři blitíčka týdně. Vzala jsem jí i minulé pondělí na místní veterinu na zvážení (není to naše veterina, ale je to v dochozí vzdálenosti) a nejenže nezhubla, ale naopak malilinkato přibrala. ☺️
    No a nebyla by to správná kočka, aby tak od druhého dne nepochopila souvislosti a nezačala si jídlo každé ráno vyřvávat. Abych jako nezapomněla náhodou..
    Tak snad zas něco přibere a přestane tak často zvracet. ☺️
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    BRUKEV: řešili jsme tohle loni - náš pes měl neoperovatelný nádor na játrech, věděli jsme to více než rok, že to lepší nebude. Taky jsem se bála, abychom nějak neprošvihli ten správný okamžik, kdy naše užívání si psa přejde do jeho trápení. Řešila jsem to tehdy i s chovatelkou a ta mi celou dobu tvrdila, ať se nebojím, že to poznám. A byla to pravda. Dokud ho zajímají feny, tak bych řekla, že ten čas ještě nenastal.

U našeho Jacka to bylo vlastně na konci rychlý - přestal jeden den jíst, druhý den se nepostavil na nohy a vyčůral se pod sebe a vypadal opravdu vyděšené. Tak jsem ho vynesla na zahradu do trávy, kde to měl rád, pořádně jsme ho pomazlili a zavolali jsme Pet Medic (mimochodem, jestli jsi z Prahy a není pro tebe problém cena, tak vřele doporučuju). Je to strašná situace, muset se rozhodnout za dlouholetého parťáka a nemám naštěstí kdovíjak rozsáhlou zkušenost, ale jen tě chci trochu uklidnit, že ten okamžik O asi fakt poznáš.
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    BRUKEV: Nechávala jsem uspat, když už se jednak diagnoza neslučovala se životem, pak když už neměli radost ze života, přestali jíst...
    Fenka při poslední návštěvě veta měla nález na srdíčku, takže to bylo jasné, o co jsme jí prodloužili život kamačkama, o to jsme jí pak utrpení zkrátili,
    Pes měl diagnostikovaný megaesophagus, nepodařilo se ho rozkrmit... rozloučili jsme se s ním a nechali ho jít, opět to bylo jen trápení udržované na kapačkách.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Dilema s euthanasii psa. Nechceme uspěchat, ale zároveň chceme nechat psa odejít bez zbytečných bolesti.

Konkrétní prognózu samozřejmě urci naše veterinářka, zatím se tak poptávám, jak řešili majitelé s podobným stavem zvířete.

Stafbulik, 15 let.
    Co je špatně: prokazatelná rakovina varlat (hodně zvětšený šourek, varle), srdeční arytmie (při rozrušení kolabuje, zhroutí se na zem a cca minutu, dvě trvá, než zase vstane a zbrcha se, to se děje tak cca dvakrát, trikrat do měsíce), hluchý (neslyší, když dojdeme domu, přijde za náma, až nás ucítí, někdy ho to tak rozruší, když nás najednou uvidí, že nasledne kašle a zhroutí se), teď pozorujeme, že i když chce třeba ráno po nocni pauze ven, tak vyběhne, přídrepne (první akutní močení dřepí, jinak močí klasicky), ale moč se objeví teprve po čase, kapky, jemný proud a až následně prudký,.běžný proud moči, celkove hodně pije.

Co je ok: pořád mu chutná, jí bez problémů,.možná trochu vybíravější na granule. Feny ho stále zajímají. Stále si donese hračku a chce si hrát, byť už tak lehce, žádné velké přetahování.

Na varlata i arytmií bere léky.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: teda chodí tam vlastně veškerá rodinná zvířena, i kočky (na ty je doktorka extra machr) a pes :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CATSIAM: s mými hlodavci jinam nechodím, ale jw to samozřejmě i tím, že jsem pro doktorku Lukešovou sama pracovala :)
    SENIN
    SENIN --- ---
    CATSIAM: jasně :) koukám, že tam pracuje GIRAFFKA, ta má takovýho super králíka :)
    CATSIAM
    CATSIAM --- ---
    SENIN: Děkuji. Zapíšu si to pro příště.
    Teď jsem byla na http://veterina-smichov.cz/ (zjistila jsem, že to mám nejblíž práci), tak nějaký protizánětlivý analgetika Pumička na pochroumanou tlapku dostala. Snad to zabere.
    SENIN
    SENIN --- ---
    CATSIAM: na hlodavce https://www.vets4pets.cz/, ale nevim, zda to splňuje +- praha 6
    CATSIAM
    CATSIAM --- ---
    Zdravím. Nevíte někdo o nějakém celkem dobrém veterináři na křečky a křečíky někde +- v okolí Praha 6, Suchdol, Horoměřice, Roztoky, Kralupy... Jde mi asi hlavně o to, kdo by zvířátko prohlédl, případně dal ATB, když je nějaký úraz či nemoc.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    ZLAJA: vezmes flasku s vodou, pak s ni 10x prastis o drevo a je z toho homeopatikum. Ano, tak se to opravdu vyrabi.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    A jedni nasi klienti prohaneli poblijonovi granule mixerem, z toho pak neblil.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZLAJA: pořád je to poblija, ale už to není vícekrát denně. U nás je problém balancovat, aby se nepřejídal k tloustnuti a neměl dlouhé pauzy, pak hlta a blije. Hlavně ráno dočká granulí, nahlta, nalemtá vodu a zeblije půl bytu. Ideálně kdyby měl trochu jídla 10 X za den, to by se mu líbilo. Tak nemá, jsou tu neoblíbené granule v malém množství pořád a oblíbené cca 5x denně. Ráno dozor nad příjmem. Syrové maso náhodně. Kapsičky nikdy.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZLAJA: No, kočka by se měla najíst, když má hlad. Ale je otázka, jestli třeba vlivem toho stresu se najíst nejde, když potřebuje.
    ZLAJA
    ZLAJA --- ---
    MAR_TINA: A to “preleceni” tedy pomohlo a prerusilo zvraceni? Kocky maji granulky dostupne porad, tak jsem zila v domneni, ze se naji, kdyz maji hlad. Mohla bych zkusit davat jim pul konzervicky i rano. Nebo po jak dlouhe dobe krmite? Kolikrat denne? Dekuji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam