• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    WESSNA: Proč kombinovat? Nejspolehlivější je Bravecto, pro psy i kočky.
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    TAPINA: Tak to mě aspoň uklidnilo.
    A nevíš, jestli existuje něco pro kočky, co se dá kombinovat stejně jako Frontline Combo a NexGard?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    WESSNA: Ano, můžou to dostat, ale příznaky u zvířat bývají zpravidla mírné, očkování není. Nicméně oni mají několik dalších svých vážných nemocí, které mohou od klíšťat dostat, takže důsledná antiparazitární prevence je řešení.
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    Otázka asi hlavně na TAPINA - klíšťová encefalitida: přenáší se na psy a na kočky? Dá se očkovat? Jak efektivně psy a kočky chránit? Mamka ji chytla na své zahradě, takže jen co se přestaneme bát o její život, budeme se bát o naše zvířata... (lokalita Rataje n./Sáz.)
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    daruji veterinární dietu pro psy Hill’s kidney care- balení 1,5 kg, odebraná je sotva hrst https://www.spokojenypes.cz/hills-pd-canine-k-d-1-5-kg/

    dále bych chtěla prodat úplně nový sirup Pronefra, koupila sem za 882 Kč, ale nechám ho třeba za 800 https://www.spokojenezvire.cz/pronefra-pro-psy-a-kocky-180ml

    a pak tu mám eště dvě kapsičky Royal Canin renal

    vše k vyzvednutí v Praze na Vinohradech
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    PETRA_CHATEAU: zkusila bych na to vaření nějakou barf skupinu (spíš fb) a pak to prostě uvaříš.
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    mám dotaz na ledvinovou dietu- nemůžu to do psa dostat, mám granule kapsičky royal canin, granule a konzervy hills a granule vetlife. nechce nic, za poslední 3 dny snědla asi tak 10 granulek. máte nějaká návrhy, jaký dietní krmivo je obecně chutnější, nebo co můžu při ledvinový dietě vařit?
    PAVIAN
    PAVIAN --- ---
    TAPINA: díky
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PAVIAN: To není po očkování, to je plemenem. Příčinou může být chlad, tedy by se to v letním období mělo zlepšit. Kdysi jsme to řešili Agapurinem, dlouho jsem se s žádným případem nesetkala, tak nevím, jestli není nějaká modernější léčba.
    PAVIAN
    PAVIAN --- ---
    Čau, poprosím kamarád ma pejska Rhodéský ridgeback, 2roky mladej, po očkování mu začaly praskat uši, diagnóza údajně vaskulitida, mažeme gelem trauma PET, s né moc velkými úspěchy.
    Co s tím? Asi začít hledat příčinu, rozborem krve... ? Díky
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    ZVIRATKO: nejsem kočkář, ale jsou to kliniky... zkusila bych IVet nebo VetNemo.
    KATHY_
    KATHY_ --- ---
    ZVIRATKO: Já byla nadšená z veteriny na skalce, Praha Smíchov.. Paní doktorka Lukešová myslím, je trošku dražší, ale šikovná a má skvělou sestřičku a zvládla i toho myho psychouse :)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    prosim poradte mi nekdo veterinu kde umi kocky, Praha, idealne blizko Modran/Kamyk... a kdyby meli otevreno o vikendu, bylo by to super :-(
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    TAPINA: a da se rict po jake dobe? je to pul roku od kastrace a je to v podstate porad stejne. Obcas se ji to zmensi, ted to ma zase mozna o neco vetsi nez na zacatku. Prostredim/jidlem to asi neni, byla ted vic jak mesic u mamy kde bylo jinak vsechno vcetne jidla...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZVIRATKO: Ono to pravděpodobně po čase odezní samo, kdyby se to zvětšovalo do nějakých extrémních rozměrů, tak se to řeší chirurgicky.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    TAPINA: a jak se to pozna? nebo co dal? ono mi neprijde ze by ji to vylozene vadilo nebo bolelo (i kdyz kdo vi, obcas reaguje divne), ale hlavne se chova dost jak magor a Myselinek z toho ma vis co...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZVIRATKO: No, jestli má ektopickou ovariální tkáň, což by mohlo být, tak s tím se zrovna nic moc dělat nedá.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    TAPINA: jsem popleta

    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    TAPINA: jej, ted si rikam ze jsem to mozna popletl a byl to progesteron... hodim sem zpravu az se dostanu domu, pardon za dezinforace.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZVIRATKO: Počkej, podle jaké krve byla kastrovaná dobře, když má vysoký estrogen? To si přímo odporuje. Pokud má vysoký estrogen, tak má v těle ovariální tkáň. Nemusí to být přímo "blbě vykastrovaná", nemusí to být hned zapomenutý vaječník, někdy je tkáň schopná produkovat hormony uložená I atypicky někde bokem, Ale jako první bych hledala v místě vaječníku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam