• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    a nejake tipy jak namotivovat kocicaka aby se prestal bat zachodku potom co mel zanet? jsem z nej na prasky, hlidam ho aby nekde neco nepocural, on je na prasky (teda spis mozna na praskach) ze me, protoze ho stalkuju kamkoliv se hne...
    kozlik zafungoval na par dni ale ted ho dost ignoruje, dneska rano pocural nejdriv me a pak sel napul do zachodku (novyho s jinym stelivem), stary zachodky totalne ignoruje, kdyz ho tam chci strcet tak ma paniku tak to uz ani nezkousim...
    nejake triky co neznam?
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    existuje nejaka alternativa k Urocidu, idealne neco co se nemusi podavat strikackou, nebo neco co chutna uplne jinak? Kocour to straslive nesnasi, i kdyz mu to striknu do tlamy tak to proste necha vytect ven a nebo dela ze to spolknul a pak mu to kape z huby kdyz zdrha... :/ :)
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    PETRA_CHATEAU: royal Canin Fibre response a vlakninovou vet.dietu ted dela uz i Brit.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    je teda nesnasim bentonit... :)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    ZVIRATKO: nejsi divnej používám odour lock stelivo https://www.spokojenypes.cz/intersand-kockolit-odour-lock-fresh-12-kg s kombinací s Beaphar Odour Killer odstraňovač pachu a jen vybírám a dosypávám.......nikde nic nesmrdí a to mám 3 kočky. :-) stelivo trošku dražší, ale ohromně se vyplatí
    CATSIAM
    CATSIAM --- ---
    ZVIRATKO: U nás to záleží jak to v té toaletě vypadá. Takže tím návodem se vůbec nezaobírám
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    CATSIAM: ty jsem zkousel ale kocour do nej udelal drapama diru a pak se to vsude sypalo :)
    spis mi slo o to jestli fakt menite celou napln zachudku tak casto jak je v navodu (ted teda koukam ze treba u Cat's best pisou az 7 tydnu ale prisahal bych ze vcera jsem na obalu cetl tyden, mozna to byl trochu jiny typ...)
    CATSIAM
    CATSIAM --- ---
    ZVIRATKO: Já jsem v jednom záchůdku přešla na pytlíky, který se pod stelivo dají, tak se to pak odnese do popelnice v tom (naštěstí moje kočky ten pytlík nerozškrábou) - používám v něm silikátový stelivo a čistit pak to dno byl docela děs
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    A kontrolni otazka, jsem sam (a prase), ze kazdy tyden nevymenim vsechno stelivo v zachodku a neumyju ho, pokud neni vylozene zapraseny? Pisou to na webech, pisou to v navodech, ale jeste jsem to u nikoho nevidel, tak si rikam jestli jsem divnej... Realne spis dosypavam stelivo a vetsinu zachodku myju tak jednou za 2 mesice (ale hodne zalezi na stelivu jak hrudkuje nebo se rozpada).
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    PSA: 15 let chovam kocky a teprve dnes jsem objevil kouzlo kozliku lekarskeho. Kocour, co se desil zachudku po nakapani par kapek do zachodku do nej okamzite skocil a zacal konat potrebu (a po ozuzlavani kozlikove mysicky se mi na miste vleze pocural, ale to je lepsi nez kdyz predtim nesel vubec :-D)
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    TAPINA: Jo dostal jsem tabletu na psa 20kg, rozdelil jsem ji napul a z te pulky jsem jak je mekka vytvaroval dve kulicky a ty uz sly do obou kocouru naladovat bez vetsich problemu :) Ale oba dva jsou nauceni ze kdyz je hodim na zada tak si nechaji udelat cokoli od strihani drapku, kapani do oci/usi az po podavani tabletek.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    WOLFGAR: No,tak když už takhle, tak dávka pro kočku je dvojnásobná oproti psí, takže kočka do 5 kg má dostat celou tabletu pro psa do 10 kg.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    WOLFGAR: Už vidím, jak rves kočce do krku tabletu, co má 3 cm v průměru :D Ty jsi určené k dobrovolnému rozžvýkání.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    TAPINA: Jak nesezraly, narvu do krku a neptam se jich :D

    Ale chtel bych ti tu podekovat za osvetu o Bravectu protoze jsem takhle resil mesic zpatky tesne pred odjezdem na dovolenou blechy, docetl jsem se tu o Bravectu tak jsem si sehnal od veterinare normalne psi pilulku, kazdej kocour dostal polovinu a naprosto bez problemu, blechy vyreseny a to jsem krome vyprani pelechu jinak zadnej extra uklid nehrotil, postupne behem toho mesice se jakykoli dalsi prirustky napily a chciply az nezbylo nic.
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    řešíte někdo u psa zvýšenu potřebu vlákniny kvůli nedostatečnýmu pohybu střev? moje x čivava (cca 13 let) je na granulích hills biome a funguje to, ale po 3 letech už je nechce moc jíst, takže hledám alternativu.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TAPINA: ja mam nastesti kocky zmakle, pro me je vic prace narvat na ne ten spot on :) ale chapu
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    ANABEL_LEE: Mě už i někdo informoval, že se dá použít i Symparica, ale ta je taky jen na měsíc.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ANABEL_LEE: No... na měsíc. To vychází při reálné výdrži Bravecta tak zhruba dvakrát dráž a je s tím víc práce.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TAPINA: pro kocky je Credelio, zerou to norrmalne vhozenim do krku
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    TAPINA: supr, tak jsem si to myslela dobře.
    Moc děkuju.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam