• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    _SRANDA_
    _SRANDA_ --- ---
    CAMELLA: "A v Izrali je 80% mužu s obřízkou"... A v Africe "stejně" tolik žen .... je to argument pro obřízku?
    Stejně jsem se ale ptal na něco jiného.
    A zdroj jste stále neuvedla, jen JBP (Jedna Babka Povidala)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: a opravdu je to tak, že se pak lidi z usa u nás diví, že vidí venku psí “koule”, že na ten pohled nejsou vůbec zvyklí. Krom chovných psů jsou nekastrovaní tak akorát psi různých sociálně slabších lidí a tak.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    _SRANDA_: třeba v USA je 80% psů/fen kastrovaných.
    _SRANDA_
    _SRANDA_ --- ---
    TAPINA: Oni možná ano, ale ostatní psy/feny neví co jsou zač. Neni to pes, neni to fena ...
    "v zahraničí kromě uchovněných jedinců nepotkáš psa, který by nebyl kastrovaný." A to je prosim vas odkud? S tímhle tvrzením/informací jsem se nikde nesetkal. Děkuji
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    LAETATIO: třeba u BO v CZ smí pes se zálomkem normálně do chovu, jenom se hlídá, aby se kvůli následnym deformacim nekryli dva jedinci se zálomky.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    CATSIAM: že se to řešilo u siamek jsem si vzpomněla (ale nic bližšího), ale o psech jsem nevěděla vůbec nic a nikdy jsem se s tím nesetkala...
    CATSIAM
    CATSIAM --- ---
    LAETATIO: :( Vím, že se to řešilo kdysi u nějakých plemen koček (tuším u siamských). Ten zálomek může být jen na tom ocásku a "neškodný", ale může být i jinde na páteři nějaká deformace a nemusí to být na první pohled poznat. Pak třeba to zvíře může mít chronické bolesti a/nebo akutní bolesti třeba při nějakém pohybu či při pohlazení a zvíře může působit, že je bez příčiny nervózní, lenivý nebo i bojácný či agresivní.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TAPINA: díky. Má to vrozené, prý to má 5 štěňat z vrhu ...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LAETATIO: Záleží jestli je to vrozená vada nebo poúrazový stav. Vrozené zálomky většinou žádné problémy nedělají, ono se to vyřazuje z chovu hlavně kvůli tomu, že může podobná deformita být i na jiné části páteře, kde by to vadilo víc.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    co všechno s sebou může nést zálomek na ocase? Přišlo mi takové štěndona kurz a má ten ocas deformovaný i relativně vysoko (tak 4. ocasní obratel bych tipla). Tak jestli mám něco víc sledovat a při nějakých symptomech poslat majitele na větší vyšetření...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    HEJSEK23: Vis, me ani tak nezajimalo od koho, spis mi slo o to “za co”. Psa resime pul roku plus a rad bych vedel co podle nekterych delame spatne a co udelat lepe.
    Ocenuji ze se mi ten clovek ozval do posty a uvedl svuj nazor ktery se imho zaklada na neinformovanosti ohledne toho jak probihalo vysetreni, jake informace mel doktor pred zhodnocenim k dispozici atd.

    Nesrovnavej me s gembicem, dik
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    CAMELLA: Popravde tohle konkretne si uz nepamatuju, predpokladam ze ano. Jednu dobu mel i spadle vicko (zadne jine sloucene pproblemy) kdy se spekulovalo mozne prodelane prihode. Muzu se na to zeptat az budem za deset dni na kontrole. Diky
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    REDSNAKE: nebuď gembic, když chceš vědět kdo tě dislajkuje, tak si zaplať prémiovku
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    REDSNAKE: hele možná debilita, ale nemůže mít vysoký tlak? Kontroloval to někdo? I u lidí jsou případy noční hypertenze, která se pak může projevovat jako bolest hlavy/bolest očí/hučení v uších atd. Plus samozřejmě by třeba mohl být už po nějaké menší příhodě, která by pak mohla způsobit další zhoršení problémů…
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    REDSNAKE: +jak pise mathea, jestli to nezabere, tak i euthanasie neni spatnym resenim
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    REDSNAKE: imho i "oblbovak" ma smyl. Zkrati zivot? Nejspis jo. Zvysi kvalitu zbytku zivota? Jiste. A gabapentin neni drahej lek.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    REDSNAKE: ja ti to aspon dorovnala plusem. Myslim, ze nechat svyho psa 14+ dustojne odejit, kdyz mu evidentne neni dlouhodobe dobre, je naprosto relevantni moznost, pokud nezabere chemka a stav se nezlepsi. Drzte se, neni to vubec jednoduchy rozhodovani.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: můžu poprosit o vysvětlení za co jsem dostal od koho mínus? Vážně mě to zajímá. Díky.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    _SRANDA_: Kastráti interagují s jinými psy úplně normálně, akorát každého neprudí tím, že chtějí naskakovat :o) Leckde v zahraničí kromě uchovněných jedinců nepotkáš psa, který by nebyl kastrovaný.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Tak jsme si dali dalsi kolecko po veterinach, dostal injekci kortikosteroidu a pokud tohle nezabere tak zkusit gabapentin. Ptal jsem se i na atarax o kterem jsem cetl a pan doktor jej nedoporucil, resp ze by to pravdepodobne musel predepsat nejaky psi psycholog. Nicmene to nedoporucil a priklani se spis k neprodluzovani toho stavu a eutanazii.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam