• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIONěmecká doga - klub pro chovatele i příznivce něžných obrů
    FESTER
    FESTER --- ---
    GIO: no jo.. za ty usi ja nemuzu...:) ja muzu akorat jenom za to co jsem pro Shastu udelal a verim tomu ze jsem ji zachranil zivot..:)
    GIO
    GIO --- ---
    ma krasne dlouhe nohy.. ale ty usi, za ty bych vas amiky fackovala:)
    FESTER
    FESTER --- ---
    tadle dama si ji dneska vyzvedla (Shastu) a zitra ji privazi ji do nove rodiny.. ona je jenom meziclanek mezi mnou a novym majitelem. pokecali sme spolu a ukazala mi fotky jeji psi rodiny... sama vlastni 7 nemeckych dog !!!! wow :) s ni jsem byl v kontaktu , ona nasla pro ni novou rodinu.... klobouk dolu ! :)

FESTER
    FESTER --- ---
    tak a posledni zprava ohledne Shasta... ode dneska Shasta zije v Bakersfield a ma dva nove kamarady tez dogy ! :) je to chovna stanice, a budou me informovat jak se ji dari...:) tez ji muzu sem tam navstivit... rakze Shasta konecne ma poradny domov a konecne bude mit happy psi zivot...:) slibili mi ze mi poslou i fotky :)
    FESTER
    FESTER --- ---
    no prave
    GIO
    GIO --- ---
    tyve co je to za organizace, ktera se zabyva jen zachranou psu s pedigree, hnus.
    FESTER
    FESTER --- ---
    fak je mi z toho na bliti
    FESTER
    FESTER --- ---
    GIO: well pravda je v tom ze ale moje zena z toho ma totalni deprese ze dvou psu a tak na me tlaci ji dat pryc :(
    zkontaktoval jsem 3 rescue agency na dogy
    ted s jednou pracuji

prvni dve agency se me hned znechutili pac prvni jejich otazka je jestli je spay coz se me pro pure breed totalne zhnusilo... a vyslo najevo ze ty dogy jsou jenom zaminka a ze berou kdejakyho ratlika a hned to kastruji

agency s kterou ted spolupracuji je skutecne great dane rescue a opravdu delaji jenom s dogama a de facto je to chovna stanice + zachrana opustenych a zanedbanych dog kdyz jsem s ni mluvil a emailoval tak spay otazka nepadla ani jednou a naopak mela hodne zajem o jeji rodokmen proste o dogach mluvi hodne fundovane. ja osobne jsem z toho nestastny z tlaku moji zeny ale co nadelam a tak jsem aspon rad ze proste jsem v kontaktu s colvekem ktery s dogama dela a vi jake jsou pozadavky na ne ... a tak si lidi kterym da dogu vybira pro jejich dobro...

podle papiru co mam ohledne shasta to vypada ze uz mela aspon 5 ruznych lidi coz je mi z teho na bliti a vazne ji preji ze konecne nekde najde domov
    GIO
    GIO --- ---
    no ja myslim, ze se szijou.
    FESTER
    FESTER --- ---
    oba si na me kladou narok a tak mam ted rotating shifty...
    1/2 hod Shasta venku a pak 1/2 hod Solo venku

proste jeden pes je v baraku druhej venku a vymeny probihaji stylem :
    shasta do garaze otevrit solo do baraku a pak otevrit dvere z garaze na zahradu
    prez noc Solo spi v baraku s Marthou a ja se Shastou venku ve stanu na zahrade
    FESTER
    FESTER --- ---
    na druhe strane ale spatna zprava je to ze se nesnasi s mym psem :( se rvou a tak je musim drzet Solo ma pro ni prilis moc temperamentu a furt do ni stoural az se Shasta nasrala a byla velka rvacka :(

pravdepodobne chyba z moji strany ze jsem privedl Solo do domu a ne Shastu
    Proste Shasta to bere ze ona je prvni a Solo intruder

mel jsem asi s ni jit na prochazku napred a nechat moji zenu se SOLO doma a pak prinest domu Shastu... no proste je fakt ze se nesnasej a oba si kladou narok a tak se rvou :(
    FESTER
    FESTER --- ---
    GIO: neboj, davky jsou urceny po konzultaci s veterinarem a jeste mi poradil ze ten muj recept mam vylepsit a to 1 cup cottage cheese ( polotekuty tvaroh) s 2 cup varene ryze.

ten muj recept odsouhlasil a to co mim poradil je proti nadmernemu kakani a prujmu :) a funguje to

uz neni takova polomrtva bez nejakeho zajmu... dokonce zacala i stekat a hrat si s hrackami a litat po zahrade...:)
    GIO
    GIO --- ---
    FESTER: cetls co jsem tipsala predtim vid,) dogu hlavne zvedej na normalni vahu velmi pomalu, takze zadne rychle vykrmovani, navic, ne ve velkych davkach, jak je vyhladl,a udela si torzi ani nemrknes.
    GIO
    GIO --- ---
    FESTER: jezis, ja mam radost, fakt:) a on ma radost ze slecny zejo:)
    THEIA
    THEIA --- ---
    ja by som ju teda nechala radsej nabrat postupne a nie drasticky.a uz vobec by som teda nedavala peanut butter.) ak budu vysetrenia ok a nema zdravotne problemy tak su to asi len stresy a zle povodne podmienky,takze kvalitne krmivo postupne stale viac pridavat,vypiplavat rozmaznavat a zachvilu ju nespozname.

nam trvalo cca 3mes kym zacala vyzerat trochu ako doga,tiez sme zacinali takto

FESTER
    FESTER --- ---
    dobra zprava :) Solo je zase doma... :)
    FESTER
    FESTER --- ---
    How to Put Weight on a Malnourished Dog
    http://www.heroswaggintrain.com/health/malnourished.htm
    FESTER
    FESTER --- ---
    nasel jsem recept na hluboce podviziveny psy.. ten recept je z rescue center

kilo syroveho masa mlete na hamburgery
    3 natvrdo uvarena vejce rozsekane
    1/2 salku wheat germ ( cesky nevim)
    jeden sacek gelatin
    5 lzicek molasses
    5 lzicek vegitable oil
    2 1/2 salku ovesne vlocky
    1 salek Total cereal
    1 lzice cesneky nakrajene na nkousky...
    to vse smichat a udelat kulicky asi 3 cm prumer

2x denne asi 5 kulicek s regularnim jidlem ( moc jim to chutna a ani to regularni moc nechce)

vaha roste rapidne takze jakmile dosahne vahy tak prestat tim zivit

jinac se to muze tez ochytit napr rozlehanyma jatrama,
    tomato sauce
    peanut butter

hlavni je ze po tom prestala kadit jak pominuta... proste ten jeji zaludek zkonzumuje vsecko a nic nehce lizt ven :)
    FESTER
    FESTER --- ---
    dneska jsem byl na veterine prinesl jsem jim vzorku poops a zitra budu vedet vysledky
    GIO
    GIO --- ---
    hele nedoporucuji varit a michat s granulema, bud ji varte, nebo davejte granule, nebo aspon davejte v jedne davce dne zvlast granule a zvlast varene jidlo. rozhozenemu zazivani to, kdyz ji to date najednou, dava dost zabrat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam