• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSDiskuze o nesmrtelnosti chrousta (centrum pro léčbu memetických poruch a mementálních postižení, trollologie, apod.)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Tak... a co ten chroust? :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: ale houby... to vám jen podvědomě splývá poznámka u nicknamu ve kterém klubu se zrovna nacházím s tím co píšu....

    např. jediný crosspost o 2012 byl do Peak Oil, kde to tedy podle mě je docela ontopic.

    uveď příklad míchání biozemědělství s C/C++ ... a uveď, kde chci modifikovat nějaký standard (naopak, já se snažím, aby se C<<1 aplikace přeložili všude, kde je podporováno ANSI C99 (které je/bude plně podporováno v GNU C, jak se zdá...), což za tím účelem ale právě potřebuju nastudovat...)

    já spíš myslím, že tady několika lidem splývají hlavní linie uvažování, které razím v několika naprosto odlišných diskuzních fórech ... a protože se občas někdo neorientuje, ve kterém fóru zrovna je, ale akorát vidí "už zase XCHAOS", a ani si pořádně nepřečte co píšu, tak pak vzniká tenhle dojem.

    V zásadě moje postoje lze shrnout do několika okruhů:
    [ Trvale udržitelný rozvoj - Sustainable Development, Trvale udržitelný ekosystém ] - OZE jsou v zásadě dobré. Biozemědělství je v zásadě dobré. Indové jedí méně masa než my. Biopaliva jsou diskutabilní, asi jak kde - já jsem mírný optimista. JE je diskutabilní. Asi taky jak kde - já jsem spíše skeptický.
    [ ANSI C, ANSI C99, GNU C (gcc, glibc) a POSIX (ne nutně C++,g++,libstdc++, apod.) ] - jazyk C je v zásadě dobrý. rád bych se dozvěděl něco víc o tom, které konstrukce tohoto jazyka jsou validní v rámci které specifikace / kde se přeloží
    [ Peak Oil - zlom ropy ] - asi jediný klub, kde jsem se zmínil o roce 2012 - asi proto, že řada teorií ropného zlomu ho výslovně zmiňuje (např. Olduwai cliff)
    [ 2012 ] - ano, tenhle klub sleduji, i když jsem naladěn na pozitivní vibrace o trochu jiné frekvenci, než většina jeho účastníků. Např. jsem skeptický co se týče všech těch fotonových pásů a Aštarů Šeranů a tak. Mayský kalendář a konjunkce zimního slunovratu 2012 s galaktickým středem - no comment. Terrence McKenna - taky no comment. Na druhou stranu - jsou tu poměrně jasné eventy v roce 2012, jako třeba prudké, nárazové vyčerpání IPv4 rozsahu, střet Mooreova zákona s hranicemi fyzikálních možností (no, to už víceméně nastalo), řeči o technologické singularitě, již zmiňovaný ropný zlom nebo zastavení analogového TV vysílání. Zkrátka věci, které nejsou ani a tak new-age, jako post-age.
    Klub C/C++ - tam už si nepřečteš nic, tam jsem dostal ban - paradoxně nikoliv za dosavadní tvorbu, která vyvolávala flamewary, ale za zveřejnění odkazu na klub o C/C99, o jehož založeníjsem si ovšem oficiálně nepožádal - pouze jsem se o něm zmínil v [ Programovani mimo realitu - optimalizace kazdeho bajtu a kazde nanosekundy ] a 2BFREE mi ho sám od sebe nabídl založit... ani jsem nečekal, že to půjde tak snadno... čekal jsem podobné průtahy, jako u nesmrtelnosti chrousta, tak se mi do toho ani nechtělo pouštět.... no a objevil jsem další fenomén NYXu - a sice že v některých tématických okruzích je velmi snadné založení klubu - dokonce si o to ani nemusíte žádat :-) ale za vlastnictví klubu můžete dostat ban v "mírně konkurenčním klubu", který ten nový klub nechce propagovat... :-))
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: ale vzdyt ty to skutecne cpes uplne vsude, bez ohledu na to, jestli te zrovna ctu ci nikoliv :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: ale tak to přeháníš.. nemusíš mi sledovat úplně všude, kudy na NYXu chodím... :-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ono je to pro cloveka, ktery chce diskutovat o konkretnim tematu docela tezke, kdyz musi nedobrovolne projit diskuzi o OZE, biozemedelstvi, modifikacemi standardu C/C++ a rokem 2012, aby se ke zdarnemu konci stejne nedostal :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    no, s tímhle souhlasím.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    I kdyz u XCHAOSe asi spis "extremne divergentni mysleni". :-)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    _BENNY: divergentni mysleni se tomu rika..
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: jini to uz popsali presneji, ale asi se taky zkusim nejak vyjadrit.

    problem je v tom, ze velice tezko udrzujes nit rozhovoru, neustale odbihas a vyhybas se tak zaverecnemu rozuzleni. diskuze s tebou jsou nekonecne, protoze nemaji cil. rikejme tomu trebas "rozharane mysleni" :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    E2E4: já do toho procesu hlavně zapojuju další lidi.

    chápej, to je cílené šlechtění vhodných memů na míru. necháme diskutéry vytvořit spoustu zmutanových memů a antimemů, apod., což by mě samotnému zabralo nějaký čas - a pak si z těch memů které tak vzniknou vyberu ty nejživaschopnější (případně začnu řešit jak čelit nejživotaschopnějším antimemům).
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ano, to je pravda. říkám tomu "telepatický crowdsourcing". díky tomu, že o tom začnou přemýšlet jiní lidé, mě často napadne řešení.

    je to jakýsi channeling 2.0 ... post-new-age způsob myšlení.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DANYSEK: Myslim ze do jiste miry si nazor behem psani utvari kazdej (reagujes na nove informace ktere si prectes)..

    U XChaose vidim problem spis v tom ze se tenhle proces rozbehne do hrozne sirky a delky, zaplete se do toho neco co s tim vubec nesouvisi, coz vytvori urcity chaos, ktery ma za cil poprit to co psal predchozi diskutujici..

    A predchozi diskutujici casto skoci na lep a zacne rozporovat ty ruzne jednotlivosti, ktere s problemem casto nesouvisi, na coz XChaos reaguje ve stylu sve prvni reakce - obsahla reakce odbihajici mimo a do sirky, a cely proces se opakuje, takze debata nakonec konci vymenou mnoha kB textu a vycerpanim diskutujiciho.. :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    E2E4: xchaos si svym psanim nazor teprve utvari, v tom bude zakopanej pes... proto je vsecko tak moc dlouhy :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    AXTHEB: a to jsem tam ještě nepostnul https://dev.arachne.cz/svn/cll1h/browser/trunk/demos/performance/test-results2 - do toho klubu Python.

    já fakt nevím, proč lidi tak popouzím...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    XCHAOS: No prosim. :-)

    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    XCHAOS: ruby nesleduju, ja si mlhave pamatuju tvoje hlasky zejmena v pythonich klubech. A sorry, nemam chut se tim probirat.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    E2E4: tedy je tu požadavek datové komprese, a předstírání, že se lze dobrat k závěru který dává smysl déle než pět minut... zajímavé...

    neochota změnit názor... ale o tom to není.. proč bych nemohl více názorů na stejnou věc ? (to jenom otázka více alokací datové struktury typu "názor" :-) ... a neprovádění nepovolených operací s touto strukturou :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    AXTHEB: např. když jsem se ptal, jak v ruby udělat iteraci printf, abych mohl změřit jak je to tam výkoné ? nevím, proč si to tolik lidí vzalo osobně...

    podívej, já nejsem někdo jako geek Clock se svou Ronjou, jejíž žádná mutace nebyla dost GPL (jak taky má být GPL hardwarový design, že...), nebo jeho Linksem, který jediný umí správně scalovat fialovozelenou šachovnici na obrázku, který se nevejde na monitor (viz root.cz). já netvrdím, že já to dělám dobře a ostatní špatně.

    podle mě neexistuje jedna absolutní pravda a vše ostatní je lež - podle mě existuje více relativních pravd.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    XCHAOS: IMHO chrlis moc veci (radku/pismen), ktere nejsou pro svou spekulativnost snadno vyvratitelne, ale na druhou starnu jejich zavery jsou nesmyslne.

    Krome toho mas tendenci vzit si z neci reakce jen jednu vec (casto ne uplne podstatnou), prekroutit ji, zmutovat, odvest uplne jinam, casto ad absurdum, a tim zpochybnit celou reakci.. Tez ochota zmenit nazor, zejmena na "mainstreamovy", je u tebe blizka nule.

    Strucne receno - moc dlouhy a demagogicky prispevky, prilis prosazujici tvuj nazor spise nez aby ses snazil o pochopeni a konsenzus..
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    AXTHEB: ale houby. uveď příklad.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam