• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSDiskuze o nesmrtelnosti chrousta (centrum pro léčbu memetických poruch a mementálních postižení, trollologie, apod.)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ALERT: ještě z toho tady myslím nevylývá, že ten odkaz jsem dostal od tebe... takže dík.
    ALERT
    ALERT --- ---
    XCHAOS: "I described how BSDE came to be and a bit about how it was used to grow applications from embryos by turning on and off a set of genes."
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ALMAD: myslím, že prestiž pocházející z návštěvnosti či citovanosti na Internetu obecně či wiki zvláště časem přestane být opovrhovaná.

to máš cca stejné, jako prosté vlastnictví peněz vs. šlechtický původ na začátku novověku: původně byla prestiž šlechtického původu daleko vyšší, než pouhé bohatství - už v 19. a 17. století ale peníze coby "nový reputační systém" neurozeného měsťanstva (s.nob = sans nobility) začal získávat navrh nad starými feudálními reputačními systémy.

tedy nemonetární a neakademické reputační systémy které nabízí Internet začnou časem nabývat na důležitosti, podle mě.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    XCHAOS: Problém je v tom, že zatímco pro knížku si můžeš zajít, online zdroje občas prostě neexistují.

Samozřejmě vyštípávat na základě z toho diskuze je často podivné, ale co už.

Nechat publikaci k oindexování bude těžko prestižní, neb to může udělat každý. Prestiž vyplývá z toho, že je problém toho dosáhnout ,)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Ok - když už mám být ekofašistou, tak ať jsem aspoň Leničkou Rajfnštálovou českého ekofašismu:
    http://www.stream.cz/video/10/148873-velka-prazska-cyklojizda-2008-les-fleur
    http://teckacz.cz/index.php?clanekid=727
    (sorry za spam, ale musíte uznat, že byl tvrdě odpracovaný ... :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ALMAD: nebo je ti lidé neumějí najít, nebo jsou líní je najít.. hele, sorry, ale v zásadě pokud mě někdo vyčítá, že jsem líný zajít si najít nějakou knihu do knihovny - proč buch já na oplátku nemohl lidem vyčítat, že jsou líní používat online zdroje ? :-)

no ale když se mám vyjádřit vážně, a ne se smajlíkem: nevím jak to řešit. zajímá mě účastnit se diskuze v různých oborech. nepřijde mi, že NYX je místo, kde by charakter příspěvků ostatních účastníků diskuze měl charakter např. publikace ve vědeckém časopise - lidově řečeno, v podstatě se tady "jenom tak plká". tedy - vyštípat někoho z diskuze, protože nečetl publikaci X od autora Y, a tak tomu ANI TROCHU nerozumí, mě přijde poněkud agresivní: přece logickou reakcí by mohlo být např. stručně (aspoň na několik řádek) nastínit o čem publikace pojednává, a snažit se vysvětlit, proč je dobré si ji přečíst, apod.

myslím, že stojíme před určitým zlomem v publikační činnosti - podle mě přijde okamžik, kdy další generace odborníků bude pokládat např. editaci článku na Wikipedii nebo umístění svého díla online (k volnému oindexování Googlem a volnému stažení) za prestižní a nikoliv za podřadné a vedlejší. samozřejmě jsou tady určité zádrhele, pro autory je publikační činnost zdrojem příjmů - ale přesto si myslím, že přijde čas, kdy si lidé silná tvrzení v online diskuzích netroufnou nepodložit nějakým URL (když ne přímo na text nějaké publikace, tak aspoň na nějaký shrnující text ... výtažky, rešerše...)
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    XCHAOS: jedna vlastnost, kterou má většina lidí, se kterými polemizuju - ty naštěstí ne - zcela odmítají podložit svá tvrzení odkazy na jakékoliv online zdroje - neni to proto, že k dost oborům prostě online zdroje pořád moc nejsou?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    http://en.wikipedia.org/wiki/ConnectKentucky
    "I feel like we are no longer in Kentucky" (Wizard of Oz)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    E2E4: no já si právě čtu občas nejen základní informace - ale často vycházím i z věcí, co jsem nastudoval i zamlada, apod. (V zásadě po 26 letech věku si už člověk nic nového nezapamatuje...).

jedna vlastnost, kterou má většina lidí, se kterými polemizuju - ty naštěstí ne - zcela odmítají podložit svá tvrzení odkazy na jakékoliv online zdroje: prostě oni vědí, já nevím, a tím je to dané. ta diskuze je často zkouška toho, kdo je oprsklejší a má větší ego...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    XCHAOS: sorry - ale ze všem možných lidí se kterými se hádám, jsem si konkrétně u tebe jist, že jsem jednak sečtělejší, jednak kvalita zdrojů se kterými pracuji není výrazně nižší, než ta tvoje.

ty si totiž nejsi ochotný přečíst ani základní informace o věcech o kterých se bavíš..

sorry - ale je to tak.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    E2E4: sorry - ale ze všem možných lidí se kterými se hádám, jsem si konkrétně u tebe jist, že jsem jednak sečtělejší, jednak kvalita zdrojů se kterými pracuji není výrazně nižší, než ta tvoje.

ty vždy někde vyhrabeš nějakou jednu studii, o který jsi si akorát tak slušně jist, že tomu nikdo nebude rozumět výrazně víc do hloubky, než ty - a pak se na to zuřivě odvoláváš, a to i v případě, že ta studie vůbec nemáš souvislost s tím, o čem se diskutuje.

sorry - ale je to tak.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    XCHAOS: No to je teda argument..
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    E2E4: no ale vždyť ty si toho taky až tak moc nečetl...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam