• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSDiskuze o nesmrtelnosti chrousta (centrum pro léčbu memetických poruch a mementálních postižení, trollologie, apod.)
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    XCHAOS: Takže v tvých neologismech nemám hledat nějaký myšlenkový vývoj, OK.

    Ad poslední věta, myslím že ani ne. Nové směry se většinou nazývají novými jmény; post-něco a neo-něco jsou převážně věci vzniklé převařením čehosi staršího, případně když už došel dech.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HASH: no výborně, takže tě jistě nepřekvapí, když od kokota dostaneš na 7 dní ban zápisu do tohohle klubu. vidím, že si o ten ban stál opravdu hodně intenzivně, a dlouho ses o to snažil - a tak jsem ti nakonec udělal tu radost a nastavil ti ho.

    (a prosím, opravdu se nesnaž tvrdit, že jsi ho dostal za to, že bych nesouhlasil s čímkoliv, co může třeba při správném nasvícení a nazvučení připomínat názor... :-) víš, já si fakt myslím, že poznám názor od přímé urážky nebo vtipné narážky, když ho vidím... toto není ani jedno :-)
    HASH
    HASH --- ---
    XCHAOS: jsi kokot
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: pořád lepší než být paleopitomec, že jo. ale dal bych asi přednost označení post-pitomec :-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    neopitomec :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ALMAD: prostě mi přišlo, že "post-korporátní" zní dobře. žijeme v době, kde ledacos je post-něco; kromě toho, že jsem na poloviční úvazek taky neo-ledacos, třeba neo-futurista (ale fakt ne neo-folkař.. to ne :-) ) mě vyhovuje býti post něco-

    být post-korporátní může docela dobře vyjadřovat:
    a) že nejsme na prodej, že naše akcie si nejde koupit na burze
    b) že to současně není tím, že bychom nevěděli, že něco takového není možné.

    prohlásit se za post-korporátního je prostě vyjádřením určité vzpoury proti ekonomickéhomu systému. kdyby dnes měšťané a řemeslníci 15.-17. století měli opět znovu organizovat kapitalistickou vzpouru proti šlechtě a církvi, tak by se určitě prohlásili za "post-feudální" společenství...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---

    balon

    ALMAD
    ALMAD --- ---
    XCHAOS: nu, musel by si znát detaily, nemá cenu to rozmazávat.
    Aha, takže tvoje info je jen pro lidi co mají info co není ve tvém info. OK, beru na vědomí.

    každopádně je to nový pojem, který může znamenat zhruba to, co já uznám za vhodné, když ho použiju jako první. co tě na tom překvapuje ?

    To, že když používáš složeniny, tak budou mít cca ten význam, jaký mají, tj. po-korporátní. Mě jenom nepřišlo, že bys nějak navazoval na/překonával korporace.

    nemáš snad pocit, že velké firmy nepoužívají dnes a denně spoustu nových buzzwordů k označení svých produktů a technologií, které jsou v zásadě stále o tom samém ?

    Nemám, protože asi málo poslouchám reklamy. Ať už tak nebo tak, nemám potřebu se chovat stejně...pokud ty jo, tvoje volba.

    "post-korporátní firma" pro mě není například a.s. obchodovatelné na burze, a není to ani adresně vlastněné s.r.o. Motivací pro pokračování v takové firmě nemusí být JENOM zisk - ale současně, nejde programově o družstvo, občanské sdružení či neziskovku. Právní forma je smíšená, protože jde o více spolupracujících subjektů. Nejvhodnější alternativní označení by mohlo být "komunita".

    Aha, mě jenom nějak unikalo, jak ses dostal ke tvorbě takového slova. Takže když nejde o právní formu (páč to je snad jasné) tak to jde shrnout do toho, že post-korporátní firma je každá firma, která se snaží ještě o něco jiného, než o zisk?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: samozřejmě. Buď VŠECHNA moje tvrzení jsou lživá, nebo ŽÁDNÉ. vyber si :-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: tedy tve predchozi tvrzeni bylo zase lzive? :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: jak chceš dokazovat něco, co je od začátku relativní ?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: a ten dukaz relativni elegantnosti tveho koanu je kde? :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: no zatímco říci sám o sobě, že lžu, je relativně elegantní "kóan", jak si sám povšiml, tak říci to o někomu jiném vyžaduje důkazy.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: jasne, a jak asi zni tlesknuti jedne ruky? a jak zni padajici strom, kdyz neni kdo by ho slysel? a proc je XCHAOS notoricky lhar? :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: jistě tě velmi drásá představa, že tvoje oblíbené ideologie jsou v podstatě jen další z překonaných "velkých vyprávění" - stejně jako bylo překonané "velké vyprávění", ve kterém se tak komickým způsobem snažil na stará kolena pokračovat zmiňovaný Milouš Jakeš.

    Myslím, že pro tebe by celá ta záležitost mohla být stravitelnější spíše z toho úhlu pohledu, kdyby ses na to podíval tak, že pravdu nemá nikdo. Třeba já: já jsem typický lhář. Na rovinu ti přiznám, že vlastně většinu času lžu. No jo... ale co teď se mnou ? Mám pravdu, když říkám, že lžu ? :-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: ne, proc by melo? svym zpusobem ma pravdu i Milous Jakes :-)

    ale tys chtel spis neco zahrat do autu, vid? :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: no ano. a z mého úhlu pohledu ji mám já.. překvapuje tě na tom něco ? :-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: zdroj? proc? ja myslel, ze v postmoderni dobe ma svym zpusobem pravdu kazdej, jen zalezi z jakeho uhlu se na to podivas, nebo snad ne? :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: ale houby... seš schopen citovat nějaký zdroj, podle kterého by to tak šlo hodnotit ? :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam