S_TEJK: no tak bůh ví, co jste sem psali a co jste tady organizovali, že jo. já nepochybuju, že toto někdo čte - já jen říkám - no a co ?
(já jsem ve fázi Masaryka - rakouského poslance. první světová válka ještě nezačala, ještě nejsem obviněný z velezrady... :-) ovšem spousta takových jako on skončila normálně u zdi, když ta první světová válka začala... a to je to, to je proces, kterému chci zabránit).
byla řeč o Ungdomshuset, domě 2. internacionály, postaveném před první světovou válkou. vzducholodě, první auta, první letadala. růst životní úrovně a práv pracujících, rovnost lidí. všeobecná gramotnost. svobodný tisk.
do této doby se chceme vrátit !! chceme v podstatě zabránit 1. světové válce, jakožto kulturní, technické a civilizační singularitě. nechceme vlézt do bahnitých zákopů a tam se navzájem zabíjet !
v podstatě, v holistickém modelu vesmíru, ve kterém se historie opakuje "v kruhu", se teď po dlouhém období relativního míru a řešení problémů smírnou cesto ocitáváme opět ve fázi před 1. světovou válkou - i když naivita elit dnes není tak velká, Obama nejezdí na rozdíl od Franze Ferdinanda v otevřeném autě bez vojenského doprovodu po Bagdádu, že.
jestliže tehdy bylo chybou přílišné prorůstání sociálního hnutí s nacionalismem, a v podstatě zneužití sociálně demokratických stran vojensko-průmyslovým komplexem (tehdy se v podstatě rodícím), tak co je chybou dnes ? a k čemu může vést ? a na které straně jsem vůbec já, abych se té chybě mohl snažit účinně zabránit ?
já totiž kopu za městskou střední třídu, za nenáviděnou "buržoazii". a navzdory vší propagandě zleva a navzdory všemu marketingu zprava - my opravdu nejsme ti, kdo chtějí bombardovat rozvojové země nebo střílet do demonstrací !!!! když nastane klíčový moment, tak se radikalizujeme a postavíme na stranu svobody - proti tupé a neinspirativní mocenské mašinérii. akorát tento moment nechceme vyvolávat, protože současný lokální stav věcí je prostě v podstatě pro nás "dobře", a chceme postupnou transformaci a evoluci - a ne dramatický zvrat, v důsledku kterého bychom se nejspíš nezaměstnanými a squattery snadno mohli stát my sami.
takže co s tím ? mávnutí křídla motýla v Amazonii může vyvolat hurikán v Karibiku...