S_TEJK: ve společnosti, ve které jde jen o to kdo se koho bojí a kdo koho zažene, nejspíš dříve nebo později někdo odněkud vyžene mě.
víceméně v rámci České Pirátské Strany prosadím přímou demokracii a referendum a občané si pak odhlasují trest smrti a postaví mě ke zdi. jasné jak facka.
JAZZZ: já nevidím dovnitř do scény,o které mluvíš ... ale mám pocit, že věci vidíš podobně jako já.
S_TEJK: tak já taky nerad žebrám o dotace, což o to. ale společenský konsensus podle mě nemůže stát na tom, že uděláte bu bu bu, co se v půjčovně kostýmu převlíkli za robocopy a oni utečou.
já nebudu nikoho soudit, ale prostě to vidím tak, že nenásilné hnutí má širokou podporu občanské společnosti, která chce v podstatě svobodu a zábavu. takové hnutí má šanci přijít s novou definicí konsensu. radikální hnutí podporu postupně ztrácí - a transformuje se na sektu, která nevyhnutelně směřuje ke konfliktu jakožto smyslu své existence a svému sebepotvrzení.
neříkám ani tak, ani tak - ani dobře, ani špatně. možná, že pro některé lidi ani konsensus s touto společností nestojí za to hledat...
nevím, jestli podporuju transformaci společnosti na znepřátelené kmeny, které se krátkodoběji či dlouhodoběji snaží zabrat nějaký prostor, pozemek, nemovitost, mediální prostor... ale je možné, že dohoda prostě neexistuje, a že dokud "zacláním", tak bude existovat tlak na to mě vytlačit z prostoru, který zabírám. ať se postavím na jakoukoliv stranu jakékoliv z mnoha barikád.