• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSDiskuze o nesmrtelnosti chrousta (centrum pro léčbu memetických poruch a mementálních postižení, trollologie, apod.)
    Varování ministerstva memetiky: při neodborné manipulaci s Occamovou břitvou hrozí nebezpečí úrazu

    Jak definovat, co to je "Diskuze o nesmrtelnosti chrousta" ? Já bych zkusil např. tohle: Specifický způsob řešení otázek, které se svojí podstatou dotýkají např. metafyziky, filosofie, teologie, kosmologie, psychologie, sociologie, politiky, antropologie, teorie jazyka, teorie médií a metodologie přírodních věd - ale které jsou vedené bez použití sofistikované terminologie humanitních věd (tzn. tak, aby tomu rozuměly i malé děti).

    http://en.wikipedia.org/wiki/Meme - http://en.wikipedia.org/wiki/Memetic_engineering
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Mem - http://cs.wikipedia.org/wiki/Memetika
    memetická porucha - porucha normálního fungování memů v naší mysli nebo ve společnosti
    mementální postižení - postižení člověka nebo společnosti způsobené větším než malým množstvím memetických poruch
    memóza - onemocnění způsobené škodlivým memem (ať už důsledkem memové infekce, nebo memetické mutace)
    memová infekce - nedobrovolné přijetí cizorodého memu člověkem nebo společností
    memová mutace - samovolný vznik nového memu samovolným pozměněním (mutací) nějakého stávajícího memu
    memová epidemie - divoké, nekontrolované šíření memů ve společnosti (např. v důsledku propagandy, reklamy, nebo šíření drbů)
    memofond - souhrn memů, kterými disponuje jednotlivec nebo společnost
    memoterapie - léčba poruchy způsobené škodlivými memy (zejména pomocí jiných memů, např. přímo k tomu určených a uměle vytvořených)
    memetické inženýrství - obor, zabývající se záměrnou a promyšlenou tvorbou nových umělých memů (nezaměňovat s propagandou či reklamou)
    memobanka - úložiště memů, místo, kam můžete uschovat svoje memy pro pozdější použití
    bludotropní memy - memy s nadprůměrným potenciálem přimět své nositele uvěřit různým bludům
    memonosič - po vzoru "bacilosnosič", nositel memu (sám může být vůči danému memu imunní, ale u jiných ten samý mem může způsobit memózu)
    antimemetika - prostředky používané při léčbě memóz - např. malé, kontrolovaně užívané dávky alkoholu či konopí (pozor, nezaměňovat s antiemetiky, což jsou prostředky proti zvracení)
    antimemy - alternativa k užívání antimemetik - speciální memy, navržené tak, aby bojovaly s jinými memy
    mememeticky modifikované organismy (MMO) - též hipsteři :-)
    buzzword - nadprůměrně životaschopný mem, šířící se prostřednictvím nových médií (např. Webu 2.0)
    rozbalit záhlaví
    OMI
    OMI --- ---
    XCHAOS: Kdyby bolševici netvrdili tu nebetyčnou pitomost, že se o majetek jedněch, kteří si ho pílí vydřeli, lépe postarají druzí, kteří neschopností či leností žádný majetek nevybudovali, hlásil bych se k myšlence utopického komunismu možná také.
    Ale když ono je to celé postaveno jako lůzo-kracie.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OMI: já bych byl komunistou asi v 19. století, v době Pařížské komuny, nebo experimentů Roberta Owena, nebo tak něco. Ale dnes ? Pro mě to je asi stejné jako být zcela věřícím křesťanem cca od 18. století dále. To už prostě bylo z větší části zcela mimo, a alternativy existovaly.

    V podstatě věřím v nějaký druh rovnosti lidí - ale současně také v nějaký druh individualismu, který podle mě přehnané zdůrazňování kolektivního a sociálního nutně potlačuje.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: případně jsou časově omezené ... :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TečkaCZ - FreezeFest aneb Kultura Jinak
    http://www.teckacz.cz/index.php?clanekid=905
    OMI
    OMI --- ---
    BENNY: Ano, takhle mi mluvíš z duše: zatím se tahle partaj projevuje dost neschopně. Impotence je pro to asi skutečně to nejvýstižnější slovo.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    OMI: mavam nad tim rukou :-) lidi maji tendence me hodnotit nespravne, dukazem budiz jejich nasledne prekvapeni z procitnuti, ktere jsem mohl uz mnohokrat sledovat, ale to neni parketa, na ktere by se dalo diskutovat :-)

    chtel jsem tim rict, ze onu stranu povazuji za impotentni ( = neschopnou) a proto ji volit nebudu. ano, jde o muj ciste subjektivni nazor, ale stojim si za nim. nepresvedcili me naprosto vubec nicim, krome sve neschopnosti se prezentovat.
    OMI
    OMI --- ---
    BENNY: Já si myslím (možná jenom nalhávám), že jsem tím "ovádem Obce". zatímco ty jenom prudíš (co jsem viděl) a lze tě prostě odbejt jako nepříjemnýho vopruza a nezabejvat se tebou, pokud člověk není blondýna a nedá se s tebou do hádky o nesmrdelnosti chrousta a smrti blízkejch, já se dotknu bolavejch míst lidskýho ega a je jednodušší mě zašpuntovat, než si přiznat, že holt ani světec nesere zlatý hovna a i mahá-chytristikónovi smrdí ráno z huby.

    Ale jak řikám, možná si to jenom nalhávám a jsem stejnej trotl, jako ty.

    Ale to můžeme zjistit snadno -- chtěls něco sdělit svým postem [ _BENNY @ diskuze o nesmrtelnosti chrousta (centrum pro léčbu memetických poruch a mementálních postižení) ] ?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    OMI: ja mam banu minimalne. asi jsi konfliktnejsi ;))
    OMI
    OMI --- ---
    BENNY: No, já už tady mám ban na tolika, že mi jiné než babské nezbývají. Nasral jsem tady jednoho duc:hovního mrakodrápa, když jsem se vysmál jeho velemyšlénce, že jeho marodnost je Zkouška a Odměna od Bohů, že je tím vyvolený. Takže mám babána kam vlezu :_)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    OMI: asi chodis do jinych klubu nez ja a spolecny prusecik se mnou jsi nasel jen v babskych klubech ;)
    OMI
    OMI --- ---
    BENNY: Jenomže já aspoň kam vlezu, mám děsně chytrý a nejchytrystikónvatější myšlénky. Ty kam vlezeš jenom děláš, že jsou ostatní debilové, co ničemu nerozuměj.
    Mně se aspoň povede popíchnout nějakou hádku, když už ne diskusi. Aby se něco dělo a aby se lidi projevili.
    Ty jenom famfrníš s nosem nahoru. Nuda. Stagnace. Aby se lidi pohádali. Vo hovně. Sorry.
    Ale ty to sneseš, tebe to nerozhází, jinak bych ti to neřikal.
    OMI
    OMI --- ---
    XCHAOS: Já na bolševiky (současný) nedržkuju. Vážím si na nich toho, že když jsou jednou komunisti, netvářej se jako křesťani jenom proto,ž e v KDU by udělali kariéru nebo jako ODSS proto, aby mohli krást i z EU.
    Prostě jsou to komunisti, tak jsou ko komunisti.
    Třeba (někteří) nejsou krysy alergické na svobodu, řeba jsou to utopisti beze smyslu pro realitu. vyloučit se to nedá a je statisticky nepravděpodobné, že by celá bolševická partaj byl jeden rudej brigadýr vedle druhýho.
    Kdo nebyl v mládí komunistou, ten nemá srdce. A kdo je komunistou i ve táří, ten nemá rozum.
    Třeba jenom nemají rozum.
    Ale zase jsou (v tomhle) čestní a toho si vážím: nestyděj se za to.
    Takže celý to "bojkotujme komunisty" je jenom pozérství, protože to je jako říct "křesťanství je krvežíznivá nauka -- bojkotjme České bratříky a Husitskou."
    Je to polovičatý, nemá to smysl, je to jenom prázdný pozérství. asi jako tvrdit "zavřeme cikány a zmizí kriminalita": oni jsou hajzlové rozlezlí i jinde, než u bolševiků a ty nikdo bojkotovat nechce.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OMI: ten titulek byl HODNĚ debilní... co je to "spolupráce, za kterou ten druhý nebude nic chtít" ?? to jako když pro něco hlasují komunisti, tak mají ostatní strany povinnost okamžitě hlasovat proti, v ČEMKOLIV ? Hitler si čistil zuby, takže čištění zubů je špatné, neasi ?

    Vydali jsme k tomu TZ, no. Stejně Ústavní soud odložil volby...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    OMI: ale ty se tu prece vykecavas vic, pokrytce ;)
    OMI
    OMI --- ---
    á, vševěd Beny opět zachvácen touhou se vykecat.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    no jiste je, ze tyhle impotenty volit nebudu :-)
    OMI
    OMI --- ---
    Každopádně roznesla ho holka na kopytech naprosto do ztracena. Zlatá biomasa.

    Myslím, že za základní pozornost by stálo zmínit, že žijeme s presumcí viny a vokoliv krom celuzky, na co se hypoteticky dá uložit něco chráněného, je zatíženo povinným odvodem jedné z mnoha autorských organizací zastupujících jen některé autory, tedy nikoliv autorům!

    Je otázkou času, dky bude zpoplatněna dřevotříska, protože se z ní dá udělat regál na kopírované knihy.

    Vzhledem k tomu, že už ze zákona nelze zpoplatnit ani zdanit přestupek či tr.čin, NEEXISTUJE tedy nic jako "nelegální kopie": všechny kopie byly zpoplatněny hned několikrát: materiál, snímací a kopírovací zařízení, přenosové medium a přenášecí kanál...

    Pokud mám na stvrzence "AP," autorský poplatek, schraňuji si ji, protože podle mne dokazuje, že mnou vlastněná kopie dála byla řádně autorsky zdaněna. A není tedy nelegální kopií.
    OMI
    OMI --- ---
    Stojím, samozřejmě. Já dycky volím "pro" a né "proti tamtěm" a je mi srdečně jedno, jestli se "ti moji" nějak dostanou: nejsem sázkař :_)
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    OMI:
    pracuje se na tom, vyvíjíme se. už máme i týpka co má mít pod palcem výstupy do médií... takovéto a obdobně nekonzistentní vyjádření se doufám proto už nikde neobjeví. stůjte při nás! :)
    OMI
    OMI --- ---
    XCHAOS: Čoveče, s tou pirátskou stranou by to chtělo trochu pořešit.
    Trochu hodně pořešit.
    Ten člověk má dost mezery ve vlastním přesvědčení...
    http://zpravy.idnes.cz/cesti-pirati-by-spolupracovali-i-s-komunisty-nebudou-li-za-to-nic-chtit-137-/domaci.asp?c=A090826_074402_domaci_lpo
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TečkaCZ - Radiohead jako nejekologičtější kapela světa
    http://www.teckacz.cz/index.php?clanekid=904
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam