XCHAOS: no a to je prave to, otazka je kdo se ma koho bat a kdo koho stale odnekud vyhani
" nenásilné hnutí má širokou podporu občanské společnosti," kde si na to prisel, ja bych to definoval tak, ze nenasilne hnuti je siroke obcanske verejnosti tak nejak u prdele, protoze predevsim tady zadna siroka obcanska verejnost neexistuje
teoreticky hnuti, ktere muze sahnout i k nasilnym projevum pouze dokaze vzbudit protireakci apaticky ceskych gaucofasistu
ano trasformarmace na znepratelene kmeny je mozny vyvoj spolecnosti, ale urcite toho neni pricinou to, ze nekdo nekde hodi par molotovu
je to spis o tom, ze stavajici moc systematicky potlacuje alternativy vyvoje spolecnosti coz samozrejme vede k antagonismum
a opet ja chapu tvuj nesouhlas s nasilim, mas na to plne pravo, ale to neznamena, ze muzes v ramci prosazoavni sveho pohledu popirat realne skutecnosti
a faktem je, ze prave pouziti radikalnich i nasilnych akci naopak nekdy dochazi k mobilizaci a posileni hnuti i k jasnym zmenam ve spolecnosti, to proste neokecas, jakokoli se ti to nemusi libit a nese to sebou spoustu negativnich veci, ktere se me osobne taky nezamlouvaji