• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSDiskuze o nesmrtelnosti chrousta (centrum pro léčbu memetických poruch a mementálních postižení, trollologie, apod.)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Íránský duchovní může slavit, tisíce žen odhalily dekolt a země se zatřásla – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/koktejl/198623-iransky-duchovni-muze-slavit-tisice-zen-odhalily-dekolt-a-zeme-se-zatrasla.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Deep in IT - ACTA oficiálně zveřejněna, boj o internetovou svobodu pokračuje - Informace ze světa počítačů o hardware, software, Internetu atd.
    http://www.diit.cz/clanek/acta-oficialne-zverejnena-boj-o-internetovou-svobodu-pokracuje/36083/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Zvědavce normálně moc nemusím, ale vyskytují se tam teď i takovéhle texty:
    http://www.zvedavec.org/klasika/2008/05/2545-od-velke-transformace-ke-globalnimu-volnemu-trhu.htm
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Elinor Ostromová: Jak studovat složité sociálně ekologické systémy
    http://www.blisty.cz/art/49492.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Kurt Andersen and Douglas Rushkoff: Part I: Change Observer: Design Observer
    http://changeobserver.designobserver.com/entry.html?entry=9877
    NICIP
    NICIP --- ---
    Xchaos : utopistickejch liberálama se to tady myslim jenom hemží 8)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Konečně mi zarytý kritik mých názorů pomohl najít tu správnou nálepku pro můj světonázor: jsem podle něj "utopický liberál". A ano - já přesně s touhle nálepkou letos chci kandidovat do parlamentu, za ČPS, v kraji Praha. Díky za to, že mi někdo konečně pomohl se vyprofilovat.

    Proč "utopický liberál" ? Protože jsem zjistil, že nejsem ani evropský sociální anarchista (protože nejsem toho názoru, že by měli všichni žít ve squatech jako striktní vegani a nepoužívat peníze ani nechodit k volbám), ani americký libertarián (protože nechřestím zbraněmi pro vlastní obranu ani nežádám minimální, levný a po zuby ozbrojený stát s nulovou sociální rolí a k tomu vlastnictví jako "přirozené právo"). Ale stejně tak pochopitelně nejsem ani socialista, neoliberál, konzervativec nebo bolševik ! Nechci rušit "kapitalismus" - ale nechci rušit ani sociální dávky. Jsem sice enviromentalista "bright green" typu - tedy hlásám odklon od ničení přírody skrze ekologický hi-tech - ale nevyhovuje mi ani kamuflování direktivního byrokratického centralismu po záminkou prosazování zelených ideologií. A nejsem ani radikální pacifista - druhou tvář nastavím, ale na prdel (třetí tvář) si už dát nenechám...

    Já léta vymýšlel kraviny jako "liberální anarchismus" nebo "liberální pacifismus", apod. A zleva mi zase označovali za "anarchokapitalistu". jenže to byly všechno bláboly - a buď to nevystihovalo hlavní podstatu věci, a nebo to byly přímo protimluvy.

    Takže - pokud mi chcete příště nálepkovat, tak prosím o označení "utopický liberál". Plně mi vyhovuje.

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Solar Flight - The World's Leader in Solar Powered Aviation
    http://solar-flight.com/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: nedonutíš me diskutovat s tebou stručně ! (už si mě donutil... sakra... teď honem napsat několik dalších odstavů, abych to mohl vyvrátit :-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: nic jsi nepochopil. kdybys nebyl hlupakem, nebyl bys medvedem, Ivanku ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: ano - ale to je proto, že jsem nejdřív pročetl asi tak 10 000 tvých příspěvků v různých klubech, a nějak se naučil rozlišovat u tebe samoúčelné výpady od toho, co má hodnotu a třeba si to i stojí za to přečíst. ale rozhodně si o tobě nešlo udělat obrázek na základě jednořádkových příspěvků.

    nelze prostě všechno, co má více než jeden řádek, označit za "pohádku". sami vědci se ve svých odborných článcích často vyjadřují podobně košatě, jako já: opakují často jeden a ten stejný fakt kolem dokola (jednou jako předpoklad experimentu, jednou v rámci popisu toho co dělali, a potřetí jako závěr...)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    tedy mozne to je. na dojmy nestaci ani 10 A4ek, ale to gro zjednodusit jde. zkratka a dobre, zatim jsi jen pohadkar (nebo tak alespon pusobis).
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: hele, rozumis mi? chapes jake jsou moje postoje? jak je mozne, ze tohle vsechno vis bez toho, aniz bych kazdem prispevku venoval 1000 znaku? :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: ale ono to nejde říct jednou větou ! řeknu něco jednou větu, a přijde Václav Klaus a prohlásí: podívejte se na něj - to je ten zlý, zelený, levicový alarmista. a přitom ON je tady státem placený úředník, a JÁ jsem podnikatel, který platí daně ze kterých on žije!!! toto nelze říct jednou větou.. chápeš ?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: o atmosféru tady nejde - WIPER je shodou okolností můj znáný a spolupirát, a to co vytáhl je z renomovaného arxiv.org, kde by asi "nearxivovali" vyslovenou volovinu - s ním bych se o interpretaci toho na co odkazuje určitě nějak dohodl - ale fakt mě vždycky znova naštvou dvě věci:

    1) když do diskuze vtrhnou "lidoví popírači", kteří jsou schopni začít vykřikovat "nikdo nikdy nedokázal vliv CO2 na teplotu atmosféry" - chápej, tak to pak vypěním, to je jako bych byl nějaký studovaný středověký tajný stoupenec pohanství a zašel si do hospody při sklence vína přít se s Tomášem Akvinským o naše rozdíly v interpretaci Aristotela - a vyrušil by nás dav na náměstí, který by skandoval "našli jsme čarodějnici, potřebujeme od církve souhlas abychom ji mohli upálit".

    2) když naoko inteligentní a umírnění popírači, se kterými se dá relativně rozumně diskutovat o řadě věcí, a navrhovat zábavné experimenty, které by tu nebo jinou hypotézu mohly případně vyvrátit, a hledat, jestli už je někdo neprovedl - najednou v tento moment MLČÍ. do diskuze sice vtrhnul blbec - ale protože ten blbec náhodou fandí "té správné straně", tak je v ten moment vhodné zdvořile mlčet. případně to nenápadně zamluvit tím, že jsem "nepochopil, o čem chtěli diskutovat" a ponechat prostor - blbci.

    Tábor "popíračů" je vnitřně naprosto nekonzistentní - skládá se z hrstky lidí, kteří tuší, který bije, a dokáží najít drobné nesrovnalosti v jinak obecně přijímané teorii (byť diskutabilně určitými kruhy politicky zneužívané - ale ta teorie tu byla daleko DŘÍVE, než její politické zneužití, to je to! já to sleduji už od 80tých let...), dále s určitého okruhu diskutérů se sice různými motivy, ale obratných především v Pí-Ár - a potom z obrovského množství zcela explicitních blbců, kteří se radují, když mají možnost jednou se taky strefovat do těch, jejichž dovedností a znalostí se instinktivně bojí.

    Tábor "alarmistů" naproti tomu nevznikl díky pí-ár vlivu několika silných osobností nad "neinformovanými masami" - samotné teorie (ať už ta obecná teorie skleníkového efektu a jeho vlivu na klima, tak ta rozšířená o civilizačním vlivu na GO) existovala desítky let bez většího zájmu kohokoliv mimo vědecké kruhy: zkrátka po světě existovaly desítky tisíc lidí, kteří se navzájem neznali, a neměli na tom žádný osobní zájem ani nevzhlíželi k žádné "uctívané osobnosti" - ale kterých když by ses na to zeptal, tak ji vysvětlí "no jasně - to je středoškolská fyzika - to funguje takhle a takhle". A teď najednou přijde nesourodá masa diváků TV Nova a čtenářů Blesku apod. - a začnou nám, kteří jsme si přeci jen kdysi o té fyzice něco přečetli - vykřikovat "ale vždyť je to celé podvod, já to četl támhle na tom blogu". Dovedeš pochopit, jak je to nesmírně frustrující ?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    a nemyslim to s tebou zle ;-) jen myslim, ze chapu, co lidi vede k tomu mavnout nad tebou rukou ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam