• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSDiskuze o nesmrtelnosti chrousta (centrum pro léčbu memetických poruch a mementálních postižení, trollologie, apod.)
    Varování ministerstva memetiky: při neodborné manipulaci s Occamovou břitvou hrozí nebezpečí úrazu

    Jak definovat, co to je "Diskuze o nesmrtelnosti chrousta" ? Já bych zkusil např. tohle: Specifický způsob řešení otázek, které se svojí podstatou dotýkají např. metafyziky, filosofie, teologie, kosmologie, psychologie, sociologie, politiky, antropologie, teorie jazyka, teorie médií a metodologie přírodních věd - ale které jsou vedené bez použití sofistikované terminologie humanitních věd (tzn. tak, aby tomu rozuměly i malé děti).

    http://en.wikipedia.org/wiki/Meme - http://en.wikipedia.org/wiki/Memetic_engineering
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Mem - http://cs.wikipedia.org/wiki/Memetika
    memetická porucha - porucha normálního fungování memů v naší mysli nebo ve společnosti
    mementální postižení - postižení člověka nebo společnosti způsobené větším než malým množstvím memetických poruch
    memóza - onemocnění způsobené škodlivým memem (ať už důsledkem memové infekce, nebo memetické mutace)
    memová infekce - nedobrovolné přijetí cizorodého memu člověkem nebo společností
    memová mutace - samovolný vznik nového memu samovolným pozměněním (mutací) nějakého stávajícího memu
    memová epidemie - divoké, nekontrolované šíření memů ve společnosti (např. v důsledku propagandy, reklamy, nebo šíření drbů)
    memofond - souhrn memů, kterými disponuje jednotlivec nebo společnost
    memoterapie - léčba poruchy způsobené škodlivými memy (zejména pomocí jiných memů, např. přímo k tomu určených a uměle vytvořených)
    memetické inženýrství - obor, zabývající se záměrnou a promyšlenou tvorbou nových umělých memů (nezaměňovat s propagandou či reklamou)
    memobanka - úložiště memů, místo, kam můžete uschovat svoje memy pro pozdější použití
    bludotropní memy - memy s nadprůměrným potenciálem přimět své nositele uvěřit různým bludům
    memonosič - po vzoru "bacilosnosič", nositel memu (sám může být vůči danému memu imunní, ale u jiných ten samý mem může způsobit memózu)
    antimemetika - prostředky používané při léčbě memóz - např. malé, kontrolovaně užívané dávky alkoholu či konopí (pozor, nezaměňovat s antiemetiky, což jsou prostředky proti zvracení)
    antimemy - alternativa k užívání antimemetik - speciální memy, navržené tak, aby bojovaly s jinými memy
    mememeticky modifikované organismy (MMO) - též hipsteři :-)
    buzzword - nadprůměrně životaschopný mem, šířící se prostřednictvím nových médií (např. Webu 2.0)
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: tím, že ses narodil, jistě ne.... teoreticky jsou práva dětí určitě největší oříšek... viz spor o hranici trestní odpovědnosti.

    já tvrdím, že ke společenské smlouvě - která už není v dnešní době virtuální, teoretickou konstrukcí, ale reálně existuje - jsi se připojil, pokud ses někdy účastnil voleb. jinak ne.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    nesouhlasim s tim, ze tim ze jsem se sem narodil a jeste jsem odsud neutekl jsem podepsal smlouvu, ve ktere souhlasim s kompletne vsemi ustavnimi zakony CR.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ANDNOWSOMEINTEL: já se k odkazu mladého radikálního Masaryka docela hlásím.

    nic intelektuálovi nezíská v české společnosti takový obdiv, jako když tuhle společnost nejprve dokáže pořádně mladistvě nasrat :-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: jenze nikdo se tady nikoho na nic neptal. neexistuje zde 100% konsensus vsech lidi, Ustava CR NENI nejmensim spolecnym jmenovatelem vsech lidi z CR.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    jinak pointou tohohle klubu je mj. to, že není až tak podstatné, jestli myšlenky (memy) jsou nebo nejsou něčí: myšlenky si do značné míry žijí vlastním životem... to, že někdo je nositelem myšlenky, neznamená, že musí být jejím autorem... a odmítat všechny myšlenky, které nejsou moje vlastní, je dost infantilní - je jasné, že většinu nápadů už dostal někdo jiný přede mnou. třídám myšlenky (memy) podle toho, jestli mi přijdou rozumné a celkově "hezké" - ne podle toho, jestli jsou moje, nebo je vymyslel někdo jiný, nebo jestli tu samou myšlenku hlásá někdo, kdo mi vadí, a koho já nemám rád, a tak jí tedy budu natruc odmítat....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: společenská smlouva byl teoretický konstrukt v 18. století.

    dnes je ve většina demokratických zemí tato smlouva realitou, a většina lidí přistoupí na obchod, podle kterého tím, že jí de-facto "podepíší" získají teoretickou možnost něco málo ovlivnit.

    já bych pochopitelně do systému vnesl více přímé demokracie, zatímco dnes je možnost něco ovlivnit spíše reprezentativní a v podstatě symbolická - ale proti základní koncepci společenské smlouvy nic nenamítám, a je to pro mě dostatečně reálný konstukt - nikoliv čistě teoretický.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (BTW, vtipné je, že krátce po tom, co jsem na FB před několika měsíci napsal, že jestli cosi, tak je Drobil čůrak, jsem byl do několika málo hodin odejit z Facebooku - no jasně, přivolával jsem "nežádoucí pozornost ke konkrétní osobě"... :) porušení pravidel - http://teckacz.cz/1053)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Pirátské Noviny - Drobilova aféra odkrývá pozadí politické mafie.
    http://www.piratskenoviny.cz/?c_id=32762
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: ale ja tady nechcu psat dlouhe A4ky o ruznych pohledech na smysl statu apod. napiste mi nekdo, ze spolecenska smlouva neni vyhradne teoreticky konstrukt, ktery v realite nenajdeme nebo to ukonceme. ja osobne jsem to uz ukoncil, nic noveho jsem se nedozvedel, krome klasickych argumentu typu "ale ty nam beres nasi hracku!" nebo "jestli se ti to nelibi tak se odstehuj na Mars".
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    odpověď pro [ _BENNY @ Wikileaks - Assange - Revolution now! ] - inu ano, vůči těm, kdo "nepodepsali" společenskou smlouvu u voleb, jsou potom ustanovení této společenské smlouvy (Ústavou počínaje vynucována v podstatě násilím, to je bez diskuze. Já se ti ale snažím vysvětlit, že už pouhou účastí u voleb si s jedním konkrétním zhmotněním společenské smlouvy vyslovil souhlas...

    ...a BTW např. Listina práv a svobod ti zakazuje sebevraždu (neboli právo na život je ti "násilně" vnucováno i proti tvé vůli :-) teoreticky, než začnou v blázinci zachraňovat nějakého sebevraha, tak by si měli ověřit jeho účast u voleb: pokud se zúčastnil, tak tím podepsal Společenskou smlouvu zahrnující právo na život každého občana, a tím pádem se de-facto zavázal nespáchat sebevraždu. Naopak, pokud se voleb sebevrah neúčastnil, tak zachraňování jeho života potenciálně probíhá proti jeho vůli, a není smluvně podchycené.

    (ne náhodou mladý Masaryk, sofistikovaný, vychcaný, liberální radikál, tak obratně blufoval právě co se týče práva na sebevraždu :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    zde prosím proběhne pokračování offtopicu z [ XCHAOS @ Wikileaks - Assange - Revolution now! ] o společenské smlouvě (a o tom, že id _BENNY jí nikdy nepodepsal), o moderním státu, postmoderním státu, premoderním státu, atd.

    to vše jsou flamewary, pro které byl tenhle klub od začátku přímo stvořený !
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LONESTAR: ach jo, d-fens... srovnávat nás s KSČM, to je fakt síla. my jsme liberální strana...

    jinak je vtipné, že doporučuje torrent - já ho doporučuju taky, ale vtipná je ta nekonzistence, jak on ho doporučí, protože je úičnný, i když ideologicky ho řadí na jeden level s KSČM :-)

    ale je zábavné, jak ta koalici v Budějicích naštvala jak příznivce Pirátů, tak i příznivce SSO :-)
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    Autorské právo na internetu aneb stahujeme legálně
    http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2010121203

    omluv zdroj ;-) ale zajímal by mě názor opravdového Piráta ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    důkaz, že informační reoluce je antitezí militarismu:
    Americká armáda si zakázala cédéčka, dvdéčka i USB flešky - iDNES.cz
    http://technet.idnes.cz/americka-armada-si-zakazala-cedecka-dvdecka-i-usb-flesky-pgw-/tec_technika.asp?c=A101210_170640_tec_technika_kuz
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Čech staví stroj, který tiskne ve 3D a vyrábí sám sebe - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/veda/clanek.phtml?id=685217
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Scientists Discover Solar Powered Hornets - Slashdot
    http://science.slashdot.org/story/10/12/08/2326235/Scientists-Discover-Solar-Powered-Hornets
    Paradigm shift - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Paradigm_shift
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    napovím, že jedno z témat, na které se chystám, není vůbec podvratné:
    Picture of the Dragon spacecraft carried by three main parach... on Twitpic
    http://twitpic.com/3e5wwb

    prostě fandím soukromým firmám, které se cpou do kosmického prostoru: ano, jistě, v budoucnu to může přinést nová rizika... ale dnes mi fascinuje, že se najde člověk (mj. původní autor dnes nenáviděného PayPalu - ale prodal ho velkému kapitálu už před deseti lety a právě z těch peněz financuje svoje kosmické a elektromobilní experimenty), který dokáže předvést kosmickou loď (předem připravenou nést na palubě až 7 kosmonautů) za desetinu ceny, za kterou to dokáže NASA.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    můj starší, ale až v pátek zveřejněný článek:
    TečkaCZ - Vše o #WikiLeaks a o transparentnosti světových vlád
    http://teckacz.cz/1022
    můj pondělní článek:
    TečkaCZ - #IamWikileaks - Julian Assange globálním mediálním hrdinou
    http://teckacz.cz/1089

    + jistě jste si všimli, že NYX implementoval RSS a Twitter import statusů - tedy nejjednodušší způsob, jak sledovat čím zrovna "žiju online" je dát si mě do přátel. Tenhle klub by pak měl sloužit třeba k jednoduché zpětné vazbě, ke sdílení podnětů na odkazy o tom, o čem by bylo zajímavé napsat nové články (třeba i jen formou shromažďování linků na zajímavé příspěvky v jiných klubech, apod.)

    prostě neváhejte sem psát.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TečkaCZ - Film: Muži kteří nenávidí ženy
    http://teckacz.cz/1059
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam