• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSDiskuze o nesmrtelnosti chrousta (centrum pro léčbu memetických poruch a mementálních postižení, trollologie, apod.)
    BURAN
    BURAN --- ---
    XCHAOS: a ja ted v tom zneuzivani pokracuji!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DAVIDO: ano, dočasně jsem někomu dal trvalej ban. takže to tím pádem byl dočasnej ban, protože do dnešní doby už netrvá. sice by to mohlo být kvalifované jako "mlžení", ale já se domnívám, že ban, kterej byl zrušenej, prostě už netrvá, takže není trvalej.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BURAN: duševní nemoc je cca od 19.století silně zneužívaná mocenská kategorie. byla masivně zneužívaná v bývalém SSSR, byla zneužívána i mezi válkami, nacisté se snažili "duševně nemocným" dopřát dobro euthanasie.

    označit někoho jen tak za "duševně nemocného" je dnes ta nejtrapnější mocenská hra, která víc vypovídá o tom, kdo se k ní sníží, spíš než o tom, kdo je tak označený. opravdu by bylo zajímavé dozvědět se od tebe, kam tím míříš, a co si od toho slibuješ.
    DAVIDO
    DAVIDO --- ---
    XCHAOS: Takze najednou priznavas ze si dal trvalej ban. A co ty lzi predtim ze si ho nedaval? Chapes ze pro nekoho drzy lhar = zmrd ?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADMIX: ve skutečnosti: tvoje definice "zmrda" asi byla poněkud zkreslená některými propagandisty česky píšícího Internetu. (ono rozlišit jednotlivé typy urážek od sebe je pod mojí rozlišovací schopností... sice etymologický původ znám, kripl = mrzák, atd. ... ale fakt jako seřadit, která mě má urazit víc, to asi fakt nedokážu...)

    prostě: máš zřejmě důvod mě urážet. fajn. nikdy jsem ti nic neprovedl - nezaútočil jsem na tebe (dokonce nejspíš ani verbálně ne... i když těžko říct, třeba bys něco dohledal), neokradl tě, nepřejel ti po autě pětikorunou, dokonce ani nevypustil gumy, nehodil ti cihlu do okna, žádné takové drobné škodolibosti...), můj pes ti nesere před domem (protože žádného nemám a ani o sobě nevíme, kde bydlíme), nedělám ti v noci rámus v domě, kde bydlíš, netaguju ti na dveře sprosté nápisy fixkou... prostě nedělám milion věcí, o kterých jsem slyšel nebo pozoruji, že je dělají lidi, na které pak má důvod být někdo naštvaný.

    nedal jsem ti žádný slib, který bych pak porušil. nejsem tvým klientem ani ty mým. není vlastně žádný důvod, aby sis na mě tak "zasedl" - akorát, ouha, poté co si fakt dlouho prudil, mě ruply nervy a dal jsem ti trvalý ban místo dočasného (jak je jinak mým zvykem a zásadou).

    takže... když se člověk zamotá do toho, jaké obranné prostředky v online debatách použije, tak se nakonec může propracovat na "lháře". hmm.
    BURAN
    BURAN --- ---
    XCHAOS: "Pravá lež slouží k získání nějaké výhody, zpravidla pro sebe, ale někdy i pro nějakou skupinu nebo jinou osobu."

    Ano, dusevne nemocni jedinci mohou argumentovat, ze kdyz nekomu nesdelim sve heslo na NYX tak ziskavam vyhodu toho, ze se mi nekdo nenaboura do uctu. Ale to je stejny druh argumentu jako "ja muzu delat tohle, protoze je to lepsi, nez kdybych delal neco horsiho" (tvuj oblibeny).
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BURAN: jak rozlišíš "zamlčování" od "legitimního tajemství"? evidentně člověk má právo na soukromí. nikdo nemá povinnost zodpovědět všechny otázky (určitě ne na NYXu, určitě ne mimo nějakou veřejnou funkci...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BURAN: části klientů nesednu, části nesednou zase někteří kolegové. přijde na věc. záleží na tom, o čem se chceš bavit: kdo má datové přenosy v souhrném žebříčku v horních 20% a současně kumulativní součet dnů faktur po splatnosti v řádu stovek dní a současně se na mě obrátí, že mu přijde, že jsme drahý, a že by chtěl za stejný peníze vyšší tarif... no, takový klient skutečně má šanci, že mu sdělím, že pokud od nás odejde, tak to pro nás nebude velká ztráta (občas se pravda stane, že se zarazí a zjistí si, kdo ve firmě u něj stahuje filmy, takže všem ostatním to jde blbě...)

    ale k těm ostatním, co u nich tyhle "červené kontrolky" nerozsvítí se celkem už učím chovat slušně... ale je to podobný trolling jako s váma: kolegové občas vytáhnou někoho, kdo si na mě "stěžuje", ale mě pak zase volají "moji" klienti soukromě na můj mobil, a stěžují si, že se nemůžou dovolat na helpdesk a nebo že jim helpdesk opakovaně něco sliboval a nic se neřeší. takže jako asi se vším v životě: někteří lidi si sednou, jiní ne. každý má trochu jiné priority a jiný styl/vkus.
    BURAN
    BURAN --- ---
    XCHAOS: jaky je nadpis toho odstavce, ve kterem se mluvi o tajemstvi?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BURAN: hmm, "zamlčování" jako typ lži.... no podívejme se na to. to už začíná fakt filosofie. (takže každého, kdo má nějaké tajemství, můžu obvinit ze lži? pokud mi neřekneš heslo ke svému loginu na NYX, tak tě smím obvinit, že "lžeš"? :-)
    BURAN
    BURAN --- ---
    btw wiki je docela sdilna na tema "Lez".
    napr.

    Důvody lhaní
    Pravá lež slouží k získání nějaké výhody, zpravidla pro sebe, ale někdy i pro nějakou skupinu nebo jinou osobu. Tato získaná výhoda může mít různý charakter:
    materiální výhoda,
    vyhnutí se trestu,
    zachování reputace,
    zlepšení společenského postavení,
    ubránit se nebezpečí.

    Co není považováno za lež
    - Jazykové figury (ironie, nadsazka, metafora)
    - Kontextové nepravdy (film, divadlo, ale i tajemstvi!! pozor, xchaos muze lhat protoze nekomu slibil, ze tema nevyzradi - pak ani nemuze rict, ze to slibil - docela by to davalo smysl)
    - Omyly (!!!!!!!) (Omyl nelze chápat jako lež. Pokud si mluvčí není vědom, že pronáší nepravdu, nelze ho označit za lháře; to platí i v případě, kdy je jeho výrok zjevně nesmyslný - můžeme pak pochybovat o jeho intelektu, ale ne o jeho pravdomluvnosti.)
    - a predevsim Nepravé lži u duševně nemocných
    - Paradoxy

    Některé typy lží
    - Polopravda
    - Zamlčování
    - Mlžení
    - atd.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    BURAN: Jako klienta si ho predstavit dovedu, svet je plnej zmrdu a debilu, ale predstava, ze bych s nekym takovym musel pracovat, a denne se hadal o tom, kdo co udelal, neudelal, kdo se kde drobne preklepl, nebo se prerekl kdyz neco sliboval ... to bych si asi hodil :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BURAN: faktem je, že v tomhle systému, kde se negativně moderované příspěvky nijak neschovávají, jsou trvalé bany pochopitelné. jsem trochu v nevýhodně proti moderátorům, kteří je dávají. dávat místo toho ty několikaleté bude čirá formalita.
    BURAN
    BURAN --- ---
    XCHAOS: jaaaaa? ja tam nic netaham, to tvoje oblibena wikipedie :D
    BURAN
    BURAN --- ---
    XCHAOS: zahada, omyl, preklep, mylka. :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BURAN: ještě IQ do toho tahej, šmarjá... takový o ničem nevypovídající hausnumero...
    BURAN
    BURAN --- ---
    ADMIX: tvle dovedete si predstavit mit xchaose jako klienta? nebo nedejboze vy ze byste byli jeho klienti? uuufufffffff :D :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BURAN: je to trochu záhada, ale asi jsem si spletl ve kterém sloupci jsem to odfajfknul, toho 26.1.

    je to poněkud komplikované, ale zase když dám bany třeba na 10 let místo trvalé, tak svoje slovo dodržím, a bude to vyřízené.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    XCHAOS: Ty proste nemuzes priznat, zes kecal :) Tvoje absence patere te fakt kvalifikuje do vysoky politiky.

    A abych odpovedel na predchozi otazku, tak takovejch prizdisracu, jako ses ty, fakt znam jen radove jednotky (obvykle jsou to nejaky zmrdi, se kterejma jsem nucenej komunikovat pracovne apod.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam