ALMAD: to fakt nevím :-) a je viníkem ten, kdo si takový čin objedná - nebo ten, kdo ho provede? to jsou zajímavé otázky (nikdo další na tu nabídku zatím nepřistoupil.. asi se nějak samo sebou rozumí, že jí ruším). každopádně je to téma k přemyšlení pro lidi, kteří si myslí, že oni hrají cool a fér a ostatní jsou pro ně snadné terče, do kterých se z pozice své anonymity mají možnost neomezeně trefovat.
NYX v první řadě není sociální síť - na nich má každý svůj okruh "následovníků", kteří víceméně někdy přibývají i navzdory tomu, že někdo vykřikuje dost nahodilý blbosti. Většina zdejších klubů má poměrně striktní pravidla - daleko striktnější, než kluby, které moderuju já (a to je jedna z věcí, co téměř nikdy nezazněla - já se tu několik dnů hádám o trvalost či dočasnost banu za vyslovenou provokaci... ok, možná jsem zvoral, že jsem zapomněl, že ban se stal trvalým - u jiného, ještě kontroverznějšího klubu, jsem situaci vyřešil předáním klubu jinému moderátorovi... ale to nic nemění na tom, že je to snad nutné srovnávat s jinými kluby na NYXu, ne? nevěřím v možnost nějakého abslutního, objektivního posuzování - bez srovnání s tím, jak stejnou roli zvládá někdo jiný)
tak, a tím se dostávme obloukem k tomu, jestli mi přijde na základě toho, co na NYXu dělám, označovat někoho za "bezpáteřního" - ať už si pod tím slovem představím cokoliv, tak NYX je především o diskuzích a o contentu vytvářeném v podstatě pro zábavu - a komu se nelíbí, ten ho má možnost ignorovat (je tu na to dokonce feature). můj styl to není - mě baví zkoušet, jestli dokážu změnit něčí úhel pohledu na nějaké téma.
nemám pravda moc rád lidi s "doživotním", neměným názorem na nějaké téma - většinou jde jen o "racionalizaci", o zdůvodnění nějakého víceméně intuitivního, navyklého, naučeného pohledu na dané téma - a samozřejmě mě baví podrývat argumenty, které někdo pokládá za "neotřesitelné". u mě je běžné, že si můj pohled na svět a lidi a jejich hodnoty apod. čas od času zhroutí, a musím si budovat úplně nové iluze zase od nuly - takže pochopitelně, mám sklon tenhle "virus" šířit - a kazit radost z "neotřesitelných jistot" a "nevyvratitelných argumentů" i ostatním.