ALMAD: to úplně ne - zejména stálé přezdívky odjakživa podporuju (na rozdíl od jednorázových, zcela anonymních výkřiků) - ale samozřejmě se tu vždy opakuje otázka, jestli ty anonymní hlasy mají stejnou váhu v otázkách např. demokratického hlasování (když si každý může založit anonymních přezdívek téměř kolik chce - jinak by nebyly anonymní).
takže "vidět to jako problém" neznamená nutně chtít to nějak zakazovat či omezovat - v debatě (polo)anonymní identity se stálou identitou ale samozřejmě má ta anonymní identita (za kterou často zůstává minimální informační stopa) samozřejmě navrch, protože se může strefovat do čehokoliv v té informační stopě (něco rozporovatelného či nepřesného se najde vždy)
je to docela paradox, protože já jsem z generace, která byla vychovávána, že to, že za někým zůstává nějaká práce, je zdrojem určité autority - pravda, utekl jsem z prostředí, kde taková autorita byla vynucována poměrně striktně (vzdělávání ve VŠ prostředí) do prostředí "dot com bubliny", tedy ne-akademického internetu, kde jsem se cítil svobodněji - ale pochopitelně, má to svoje meze.
nicméně další generace nehodlá žádné stávající "autority" internetu jakkoliv přijmout, ani si vybudovat nějaký vlastní svět, který by od nich byl odstíněný (např. Facebook). takže je to samozřejmě složité - přitom, autorita kterou představuju, má velmi omezenou působnost (na několik klubů na NYXu), ale přesto je těžké jí ustavit (pokud nechci banovat či cenzurovat).
nezbývá mi, než zopakovat, že moderační prostředky NYXu mi přijdou nedostatečné - místo plošného mazání bych chtěl příspěvky, které dostaly palec dolů od osoby s právem v daném klubu mazat příspěvky, skrýt takovým způsobem, aby (pokud si to uživatel nenastaví jinak) se zobrazovaly "sbalení" (tedy jen datum, bez ikonky a s možností rozkliknutí). že něco takového není těžké, to tuším, protože jsem to implementoval hned 2x v životě - kdysi pradávno pro Stream.cz a později pro TečkuCZ. potom by nemohl být moderátor obviněn ze svévolné cenzury, ale každý by mohl snadno sám posoudit, jaký typ příspěvků je skrýván. tím by (myšlená) reputace moderované osoby klesala rychleji, než reputace moderátora, který někoho cenzuruje...