DAVIDO: no, opravdu si myslím, že nejsem zmrd - mám spoustu negativních vlastností (lennost především - a když už něco udělám, tak mám tendenci dělat mi jen to, co mi baví, ignorovat autority, apod.) ale nemyslím, že žádnou z nich by šlo definovat jako "zmrd".
nadužívání nadávek (BURAN: debil, DAVIDO a spousta béčkových blogerů: zmrd) na Internetu mě osobně pěkně sere, a podle mě kdo něco takového dělá tak je hrozný kripl, čůrák, a vůbec.. tuhle mě cestou z hospody na Letné kolem Sparty míjel kdosi jako fotbalová fanoušek (skinhead? hooligan? co já vím, já se v tohle bestiáři neorientuji) a procedil mezi zuby "prochcaná konina" (asi směrem k mě?). svým způsobem, na rozdíl od nadávek používaných béčkovými haterskými blogery to aspoň bylo inovativní.
každopádně máš jedinečnou příležitost vysvětlit, co je definice "zmrda", a proč bych to podle tebe měl být já (případně jaké strašlivě zlovolné záměry svým online působením obecně a NYX působením zvláště sleduji, apod.)
uznávám, že zaplatit virtuální měnou, která je v řadě zemí světa ilegální, a která se používala mj. k obchodu s drogami, zbraněmi a nájemnými vraždami, nějakému trollovi za to, že urazí jiného trolla, který předtím (veřejně) urazil mě, je lehce debilní. uznávám, že je v tom zahrnuto např. riziko, že vzhledem k deflační povaze Bitcoinu si za takto vydělané prostředky ten, kdo je přijal, časem např. objedná nájemnou vraždu (např. moji vraždu). nicméně to by mi usnadnilo práci s vymýšlením komplikovaných způsobů sebevraždy (jako je např. stavba stratosférických solárních letadel) - takže to riziko mi nepřijde nepřijatelné.
každopádně věřím, že jedině Internet postavený na svobodě projevu provede k post-militární a post-konzumní společnosti, a tudíž se vyhýbám čemukoliv, co by mohlo připomínat cenzuru nebo banování, a současně se snažím o transparentnost všeho svého počínání. zaplatit někomu _potají_, aby urazil někoho, kdo mě urazil, by uznávám mohlo být kvalifované, že jsem když ne zmrd, tak minimálně vypočítavý. zaplatit někomu _veřejně_ aby urazil někoho, kdo mě urazil, je podle mě ok - korupci z toho dělá až ten prvek utajení.
a jinak kdo zachází se silovými slovy na Internetu, měl by si dát bacha - kdo s čím zachází, ten s tím také schází. já autoritativní slova (nadávky a urážky) používám poměrně nerad - přijde mi to srovnatelné s používáním zbraní. také si rád zahrávám se "silou slova" - ale raději to dělám jinak, a nezbývá mi než doufat, že ten můj způsob zvítězí nad tím primitvnějším a barbarštějším.