• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSDiskuze o nesmrtelnosti chrousta (centrum pro léčbu memetických poruch a mementálních postižení, trollologie, apod.)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Budoucnost podle libertariánů :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Tohle by byla zpráva v obligátním duchu "Aštar je veliký", kdyby sir Roger Penrose nebyl celkem uznávaná kapacita (Penrose tiles, apod.). (Na Penroseho dlaždice taky naráží Neal Stephenson v soft-paranoidně-psychedelické Anatémě...)
    https://echo24.cz/a/wS6TV/duse-neumira-ale-odchazi-do-vesmiru-tvrdi-vedci

    Jinak jako no nevím. Jedním z výkladů může být, že i inteligentní lidi se tváří v tvář smrti mohou zbláznit...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Seberte svobodu dětem, vezmete ji celé zemi | Finmag.cz
    http://finmag.penize.cz/kaleidoskop/325193-seberte-svobodu-detem-vezmete-ji-cele-zemi
    V případě nacistického Německa Millerová tvrdí, že Hitler by se nikdy nedostal k moci, nebýt výchovných metod na přelomu století, které stavěly na „slepé poslušnosti“ a potlačovaly kreativitu
    ...
    Ti, podle kterých je u dětí důležitější respekt vůči dospělým než nezávislost, poslušnost než soběstačnost a vynucená způsobnost než vlastní úsudek a zvídavost, volili Trumpa až dvaapůlkrát častěji než lidé s opačnými názory.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Why those Confederate soldier statues look a lot like their Union counterparts - The Washington Post
    https://www.washingtonpost.com/...erparts/2017/08/18/cefcc1bc-8394-11e7-ab27-1a21a8e006ab_story.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Existential Comics (@existentialcoms) | Twitter
    https://twitter.com/existentialcoms

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KUKIDE: tak já mám záhady rád! jejich racionální vysvětlení je často nuda... ale zase na druhou stranu, potlačovat přemýšlení, abychom se mohli záhadami opájet dál, je taky nuda. nejelpší je, když vysvětlení záhady s sebou nese spoustu záhad nových :-)
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    XCHAOS: ha obhajuješ záhadu??? :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KUKIDE: no je to až příliš banální... že si těch zkratek někdo nevšiml dřív...
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    XCHAOS: to dost lidí nebude nadšenejch...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    The mysterious Voynich manuscript has finally been decoded | Ars Technica
    https://arstechnica.com/science/2017/09/the-mysterious-voynich-manuscript-has-finally-been-decoded/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Největším nepřítelem životního prostředí je dnes jednoznačně zemědělství
    https://blisty.cz/art/87960.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Nenávist vůči muslimům je srovnatelná s antisemitismem z třicátých let, říká expert – Forum24
    http://forum24.cz/nenavist-vuci-muslimum-je-srovnatelna-s-antisemitismem-ze-30-let-rika-expert/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Kdo plul v ponorce s rozřezanou novinářkou? Náladový vynálezce inspirující vesmírné profíky | Svět | Lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/...al-vesmirne-profiky-idz-/zpravy-svet.aspx?c=A170823_163129_ln_zahranici_fas
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: tak moje základní tvrzení kolem solárních letadel je, že ve stratosféře ve výškách kolem 21 km budou moci dosahovat čistě jen na solární energii rychlostí kolem 300 km/h, při vodorovném letu. - coz neni pravda. "Tak trochu" jsi zapomel na to, ze tehle rychlosti tam bude dosahovat letadlo, ktere pri zemi pri stejnem vykonu leti stovkou.

    No jak rikam, zase se tocime na tom, co vlastne rikas 8)))
    fakticky používáš argumenty čistě rétorické - prootoze faktickejm argumentum nerozumis nebo je proste ignorujes.

    Dodej jsem jedno jediné dosazení do relevantního vzorce, které by dokazovalo, že ty moje extrapolace jsou špatně a tvoje dobře. - no dyt rikam. V minulky zprave napisu konkretni duvod, proc jsou tvoje extrapolace spatne, a ty porad "Dodej dosazeni". Jak u blbejch.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: "chvili se tocime na tom, co vlastne bylo to tvrzeni"

    no tak moje základní tvrzení kolem solárních letadel je, že ve stratosféře ve výškách kolem 21 km budou moci dosahovat čistě jen na solární energii rychlostí kolem 300 km/h, při vodorovném letu.

    tohle tvrzení je možné doplnit spoustou "ale", samozřejmě: nevíme, jak dlouho ten vodorovný let udrží (asi podle roční doby), nevíme, jaký bude zlomek užitečného zatížení takového letadla, nevíme spoustu dalších věcí. ale velmi zhruba víme, že to bude pro 16x menší hustotu vzduchu 4x vyšší rychlost (ovšem současně taky při nižším plošném zatížení křídla, atakdál)

    základní tvrzení se každopádně odvíjelo od rychlosti ve stratosféře - tu jsem odhadl, když jsem neměl vymyšlené nic dalšího kolem... a stále znovu se ukazuje, že jsem jí odhadl správně (byť k relativně přesnému popisu, jak by takový stroj vypadal, je od takového odhadu dlouhá cesta).

    No a teď k "důkazům" - jak s tebou mám diskutovat, když ty si se sice odvoláváš na "matematickou analýzu" ale fakticky používáš argumenty čistě rétorické? Dodej jsem jedno jediné dosazení do relevantního vzorce, které by dokazovalo, že ty moje extrapolace jsou špatně a tvoje dobře. Celý přístup, že to není pravdivé, dokud ti nedodám "důkaz" je nesmyslný: moje teorie je falzifikovatelná, tzn. měl bys navrhnout nějakou sadu vstupních parametrů mé teorie, pro kterou dává prokazatelně nepravdivé či nesmyslné výsledky.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    Zase, kecy, kecy, kecy, kecy. Mas konkretni cisla ke SolarStratosu ve vysce a u zeme? Nemas. Cili nemas ani zadnej dukaz, jenom mlzis, kecas, vymlouvas se - a protoze tohle uz jsme probirali nekolikrat a moc dobre to vsechno vis, tak i lzes.

    na druhou stranu nejsi 10 let schopen dokázat, že matematická operace, kterou jsem s obecně známými vzorci provedl, je nějak zásadně chybná. - ale samozrejme, ze jsem ti to uz dokazal. Jenomze ty jsi to nepochopil. Cela vec je _podstatne_ slozitejsi, nez "ve 20km je 10x nizsi tlak, tudiz tam letadlo poleti sqrt(10)x rychlejc". To je proste pitomost, kterou muze hlasat jen idiot, co si precetl tak leda prvni odstavec hesla "aerodynamicky odpor" na wikipedii a jeste ho blbe pochopil (napoveda: reynoldsovo cislo a drobnej detail, ze ne vsechno, co zacina "c" je konstanta 8))) ) A radsi uplne nechame stranou tvoje blaboly o STOLu, letadlech co vazi jako pirko soucasne maji dveste metru rozpeti, pripadne o cessnach co za sebou tahnou solarni plachty velikosti fotbalovyho hriste a podobne 8))))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam