• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSDiskuze o nesmrtelnosti chrousta (centrum pro léčbu memetických poruch a mementálních postižení, trollologie, apod.)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: Ja uplne vidim, jak ses celej stastnej, ze v moji zprave je ten idiot, na kteryho se muzes vymluvit s bananem, protoze kdyby tam nebyl, bylo by tvoje ignorovani otazek a kritiky jeste mnohem trapnejsi, nez ted 8)) Takze nemas zac, muzes klidne dal predstirat, jak "uargumentovavas popirace" 8))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: jdi do háje, dostaneš tady ban.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: v současnosti je pro mě cílem především uargumentovat popírače - vyargumentovat? Aha. A proc potom ignorujes moji otazku?

    A tohle je podle tebe "argument"? že by koncentrace CO2 v současnosti nějak nečekaně začala klesat, to myslím nehrozí (proč? protože antropocén - LOL. To neni arugment, to je vyzblebtnuti buzzwordu.

    Ale uplne nejlepsi je divat se, jak bezchybne si zvladas nasrat do vlastniho hnizda:
    tak kdykoliv se to měnilo takhle rychle během takhle krátký doby, tak následovalo masový vymírání - hmmmm. Takze ono se "menilo klima takhle rychle behem takhle kratky doby" i driv? Hmmmm. Ale tenkrat to asi nemohlo bejt antropogeni, ze? Hmmmmmmm. Hmmmmmmmmmmmmmm. Jestli on XChaos zase jen neplaca blaboly o vecech, kterejm ve skutecnosti vubec nerozumi. Bohuzel, idioti jako ty ochrane klimatu aktivne skodej, protoze svejma zjevne nesmyslnejma blabolama podkopavaj duveryhodnost i tech skutecnejch, platnejch argumentu . Takze tentokrat nikoliv 8))) , ale 8(((
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    jenom tak mimochodem zrovna jsme narazil na tenhle článek...
    USA plánuje technologii, která vysaje emise CO2 přímo ze vzduchu | cdr.cz
    https://cdr.cz/clanek/usa-planuje-technologii-ktera-vysaje-emise-co2-primo-ze-vzduchu
    uvádím ho tu proto protože když si přečteš první odstavec tak vzhledem k odkazu který jsme ti poslal je to plný nepravd a tohle čtou lidi a všichni to pak papouškují a myslí si že to je pravda a pak vlády rozhodují co proti tomu, vědci co vyvíjí absorbci CO2 dostanou grant a prachy na vývoj a tak to udělají a někdo to zafinancuje postaví... a to všechno z našich daní a ještě protože se papouškují nesmysli pořád dokola a to i ve vědeckých zdrojích... :-/ smutný no...
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    XCHAOS: ha tak tvrdíš nearůsta fakt??? kácel jsi někdy strom poslední dobou?? :)
    dej sem něco ne jen hlášku já dávám třeba tohle:
    https://www.jpl.nasa.gov/news/news.php?feature=7209


    XCHAOS: a zas znovu podívej se na to kolik kdo produkuje biomasy...
    https://en.wikipedia.org/wiki/Biomass_(ecology)

    A jen tak mimochodem letos sem třeba viděl sinice i na sázavě, taky biomasa a myslím že podle zelenosti řeky dost velká :)

    A tvrdit že existoval nějaký mechanismus, ten minulej čas máš něčím podloženej??? :) a slovo nějakej taky asi není dost konkrétní co? :)
    zas něco: https://phys.org/news/2018-10-antarctic-ocean-carbon-dioxide-ice.html
    http://www.anu.edu.au/news/all-news/ice-age-sea-level-drops-not-caused-by-co2-level-changes

    ---
    skoro bych řekl že bojuješ sám proti sobě jestli bojuješ proti trolům jak jsi řekl :)


    a úplně jen mimochodem ono dost těch modelů a úvah a předpovědí skoro nezahrnuje sluníčko, ty z kterejch vznikl pojem "globální oteplování"v roce 1988 pokud se nepletu zahrnoval vliv slunce asi 1% :)
    https://www.zerohedge.com/...ce-age-looms-nasa-scientist-warns-lack-sunspots-could-bring-record-cold

    A jen to je ta původní predikce před třiceti lety kterou tak masivně cpal do veřejnosti neúspěšný kandidát na prezidenta Gore


    se podívej jen na triler z roku 2006 a fakt se chvíli zamysli fakt ti to nepřijde jako záměrná propaganda a manipulace s informacemi???
    https://www.youtube.com/watch?v=Bu6SE5TYrCM
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KUKIDE: jenže klima není žádná "pružina", kterou na 10 let vychýlíš, a ona se pak nějak zase sama od sebe srovná...

    ano, během dob ledových zřejmě existoval nějaký mechanismus, jakým vznikaly "carbo thinky" - např. masivní nárůst plochy deštných pralesů, nebo tak něco. Ten ovšem v současnosti fakt "nehrozí"... rozhodně ne nijak člověkem neřízeně.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KUKIDE: eh, cože? graf ukazuje koincidenci koncentrace CO2 s teplotou.

    že by koncentrace CO2 v současnosti nějak nečekaně začala klesat, to myslím nehrozí (proč? protože antropocén... CO2 by se mohlo ztratit v biomase, ta ale nijak magicky nenarůstá...)
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    a třeba podle téhle křivky přijde zase doba ledová:
    Carbon dioxide in Earth's atmosphere - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/...Carbon_dioxide_in_Earth%27s_atmosphere#/media/File:Vostok_Petit_data.svg
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    XCHAOS: tyjo ty jsi fakt natvrdlej asi 10let je pro klima planety mrknutí oka a jestli hodláš na základě toho dělat predikce tak tu nemáme o čm konverzovat...

    lidi mají krátkou paměť, dám ti příklad po posledních povodních v šechách se diskutovalo o tom jak zlepšit odtokovost vody z území a že je třeba dělat to a to a že prachy do toho musíme dát a na jedné takové panelové diskusi odborníků vládních představitelů a nevládek jim kamarád říká, že je třeba taky myslet na to až přijde sucho a celej ten ansámbl "oborníků" se mu tehdy vysmál... ;) kapiš a to stejné je dnes ale opačně, všichni hltají propagandu globálního oteplování a vymíšlejí kde jakou pakárnu která přinese busines, kreslí si čárky v číselnejch řadách a dělají modely a prognózy a především používají strach aby dostali laijckou veřejnost na svoji stranu aby jim to odkývala, nebudeme si nalhávat, ale slovo globální oteplování je dnes v každém druhém filmu či seriálu...
    hele a data jo 420 miliónů let co2: https://en.wikipedia.org/...-forcing-potentially-without-precedent-in-the-last-420-million-years.jpg
    a 400 tisíc let: https://en.wikipedia.org/...on_dioxide_in_Earth%27s_atmosphere#/media/File:Carbon_Dioxide_400kyr.png

    podle křivky 400 tisíc jsme v prdely :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KUKIDE: hele, jedna věc je efektivita politických kroků - tam je to vždycky relativní, jestli nějakých cílů dosáhnou - ale druhá věc je uznat antropogenní příčiny a mechanismus toho oteplování a aspoň nějaká základním způsobem kategorizovat, co k tomu přispívá a co ne.

    Popřít trend, pozorovaný v posledních cca 10 letech - to vyžaduje už hodně kreativní interpretaci statistiky...
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    XCHAOS: chaos ale tys mě nepochopil statisticky významný vůči čemu??? chápeš to je ta otázka... hrá s číslama se dá vždy nějak udělat aby to tak znělo... já nepopírám že je klima proměnlivý já to naopak tvrdím, já jen říkám že te nnesmysl globální oteplování nebo globální změna klimatu je prostě braný špatně a úplně nejvíc špatně je tomu vyhlásit válku!!!!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KUKIDE: tak kdykoliv se to měnilo takhle rychle během takhle krátký doby, tak následovalo masový vymírání a takový věci, že jo...

    hele, v současnosti je pro mě cílem především uargumentovat popírače, který jsou schopni přicházet s naprosto zhůvěřilýma teoriema - který se daly pochopit před 10 lety, kdy šlo možná argumentovat, že se vlastně nic moc až tak strašně statisticky významnýho neděje. Dnes to ale statisticky významný celkem nepochybně je, že jo (viz nejvíc absolutních rekordů vždy cca asi tak ve 3 posedních letech ze 4, apod.).

    změnit na tom možná už nejde nic.. ale pořád je ještě možné vyhrát válku s trolly!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Australia's extreme heatwave spans five states with high of 49C forecast | Australia news | The Guardian
    https://www.theguardian.com/...stralias-extreme-heatwave-spans-five-states-with-high-of-49c-forecast
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: jsem ti zapomněl dát ban ve všech klubech, které moderuju - staci jen v tech, kde ti kladu nepohodlny otazky, na ktery neumis odpoved a v tech, kde prisel cas na hodnoceni tvych konstrukterskych a fyzikalnich schopnosti po jejich prakticke demonstraci 8)))


    XCHAOS: můžeš výbrat dostatečně reprezentativní vzorek měřících míst, např. daleko od největších aglomerací, a když ti půrměr poroste i tam (což se děje), tak to jistě o něčem vypovídá - a o cem to podle tebe vypovida? Kdyz ti z nejakeho, peclive vybraneho (lol) vzorku mereni vypadne stoupajici teplota... tak to znamena co? Tedy krome toho, ze "teplota stoupa"? Povidej, prehanej. Radi si poslechneme tvoji predstavu o klimatologii 8))
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    XCHAOS: tak jsme se dostali k tomu že klima planety se mění... ok a teď mi řekni který je to správný? co bylo před milionem let před 100 tisíci lety před deseti tisíci lete před tisícem let před stolety, co je teď, co bude za sto let co bude za tisíc let... který je to správný že taky každej říká že je potřeba proti něčemu bojovat... tak by mě zajímal jako ten cíl co je kýžený výsledek???
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KUKIDE: tak globální teplota, jako třeba průměr ze všech stanic, apod. je vždycky poněkud nejasný pojem, resp. subjektivní, např. výběrem měřících stanic, stanice ve městech mohou být ovlivněné mikroklimatem, např. vedrem které vzniká ohříváním černého asfaltu, apod. - to všechno je jasné

    pořád ale můžeš výbrat dostatečně reprezentativní vzorek měřících míst, např. daleko od největších aglomerací, a když ti půrměr poroste i tam (což se děje), tak to jistě o něčem vypovídá

    dále tání arktického ledu během léta taky není zrovna náhodné pozorování, nemluvě o úbytku ledu v Grónsku. těch indicií je prostě hodně.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: ty jo, jsem ti zapomněl dát ban ve všech klubech, které moderuju, koukám....
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    Otázka : "Co si představuješ pod klimatickou změnou?" XOdpověd: "Projel jsem na kole Gobi a vypadá to tam jinak, než tady". Neee, xchaos vůbec nemlží a nekličkuje... 8)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam