XCHAOS: ne debata se nedá vést nikde, koukni do auditka... najednou je tam zmíňka o tom jak vymírají ptáci...
to je prostě nesmysl a bude trvat fakt dlouho než tohle šílenství s klimatem opadne...
hele dám ti příklad, člověk co mě učil je dnes rektor CZU a byl sním rozhovor právě o klimatu v čt myslím, a on tam argumentoval jako že pádnej důkaz je třeba teplotní řada z klementýna ... no to by si se posral, on prostě lidem říká lež a mě je jasný že to ví že používá nepravdivé tvrzení... (ta řada se nedá použít protože vliv města)
Takže on je členem toho našeho vědeckého sdružení o klimatu nebo jak se to jmenuje, a jasně že jim jdou peníze na to a jasně čím větší popularita tématu a strach tím větší prachy... takže on prostě použije cokoliv jen aby si obhájil svoji trafiku...
- fakt mě zklamal, když ještě neměl žádnou funkci před dvaceti lety tak to byl fajn člověk...
hele ještě jinak klima je počasí planety, a když použiješ slovo počasí tak snad každému dojde že nikdy není stabilní a mění se z minuty na minutu
i kdybych uznal že můžeme nějak reálně bojovat proti počasí, tak mi pak řekni jaké je to správné??? hmmm
a tak mě prostě těší že se objevují už vědci co začínají tuhle šílenou histerii běžící od dob Gora napadat, jako tenhle japonec, a mimochodem tvrdí přesně to k čemu jsem došel selským rozumem - modely prostě nemají prediktivní funkci a nikdy neměly a vstupní data jsou selektivní a krátkodobá - prostě taková potěmkinova vesnice a na tomhle základě je histerie kolem CO2, a politici zatěžují naši ekonomiku všema těma nařízeníma...
a nikoho najednou nezajímá znečištění, jen to CO2 a vše se měří na počet vyprodukovaného CO2
fakt mi chceš tvrdit že to je příčetné chování a ne histerie a fakt mi chceš tvrdit že se dá vést konstruktivní debata, když na obouch koncích jsou stáda fanatiků...
a ten fakt že už se neříká globální oteplování jak opřed pár lety ale globální klimatická změna ti jako nic nanapovídá??? že předtím to bylo globální ochlazovaní a strašení dobou ledovou atd...