• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLIPDemokracie
    LYKANTROP
    LYKANTROP --- ---
    XCHAOS: Jako chapu to, ale neni mi to blizky. Pro me to jsou jen dojmy a pocity; z 'pohledu' volebniho systemu je uplne jedno, jakym zpusobem se vzdas svyho prava zvolit. Volebni zakon pochopitelne upravuje jen situaci, kdy toho prava hodlas vyuzit.

    Vyspelejsi formy demokracie taky predpokladaji vyspelejsi volice, rekl bych, ze soucasny volebni system je naprosto adekvatni. Ale to uz je jen takova neadresna jedovatost na zaver.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LYKANTROP: nevolit lze i aktivně - viz Slačálkovci, jak v roce 2006 zkusili předat "urnu" s popelem ze spálených hlasovacích lístků na Pražském hradě :-) a jak to také dělat jinak - když neplatné lístky se nesčítají (za první republiky se sčítali, a tomu tedy říkám demokracie - hlasovat pro nesouhlas s volebním systémem je něco jiného, než nejít k volbám...)

    (osobně vidím nedávné vítězství ČSSD nedávno právě takhle: není to tak, že by lidi co dřív volili ODS šli volit ČSSD - ale prostě je to už celé znechutilo, a k volbám nešli. výrazné procento z nich...)

    (jinak existují vyspělejší formy hlasování, než je výběr nějakého jediného kandidáta, kandidátní listiny či možnosti v referendu: docela zajímavé je, když mají voliči možnost setřídit nějaké alternativy od té nejpřijatelnější k nejméně přijatelné... to se potom mohou dít věci...)
    LYKANTROP
    LYKANTROP --- ---
    XCHAOS: To si musi zodpovedet kazdej sam za sebe. Pro me je 'nevolit' vyrazem rezignace i na moznost vybrat si, ktere parte mocichtivych grazlu toho uzitecneho idiota sehrajes ;)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LYKANTROP: to jsem si oddechl :-) ale abych se tak snadno nevzdal: sice jsem u voleb po roce 1989 převážně byl.. ale dnes (ve svých 35 letech) mám pocit, že jsem sehrál jen roli užitečného idiota. byla to spíš občanská nezodpovědnost, dá se říct...
    LYKANTROP
    LYKANTROP --- ---
    XCHAOS: Dobre, rekneme tedy 'naplnovani obcanske zodpovednosti', to je fuk. Nikdo by samozrejme nemel nikoho nutit chodit k volbam a uz vubec ne nejakym zakonem. ;)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LYKANTROP: tak já jsem anarchista, a jediné díky čemu volby toleruju je právě to, že nejsou povinné, že ano...
    LYKANTROP
    LYKANTROP --- ---
    XCHAOS: Osobne se mi to vubec nelibi, asi proto, ze coby konzervativec chapu volby jako plneni obcanske povinnosti a akt obnovy spolecenske smlouvy se statem :) Tohle mi pripada jako dalsi dejstvi honu na levicove hlasy ...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    http://literarky.cz/index.php?p=clanek&id=5844

    Thajsko: předseda vlády Samak Sundaravedž byl Ústavním soudem donucen odstoupit, jelikož zjara v rozporu s ústavou účinkoval v televizním pořadu o vaření.
    DELACROIX
    DELACROIX --- ---
    KAILASH: jo to hodně o době vypovídá... (kam sem to zas vlez...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABS: no tak Rusové jsou fašisti, to je bez debaty.. i když na Slashdotu v souvislosti s tímto incidentem citovali Pulp Fiction... prostě, že možná jenom jeli po hrbolaté silnici... dovedete si představit kvalitu silnic v Ingušsku, nebo kde to bylo, že jo... "vidíte snad na mém baráku ceduli s nápisem Sklad mrtvých Ivanů" ? Otázka je, jestli jim tam FSB poslala Wolfa, aby zorganizval úklid, no.

    Jenže to, že Rusové jsou fašisti a mafiáni ještě neznamená, že amíci nebo Gruzie nejsou mafiáni, no...
    ABS
    ABS --- ---
    XCHAOS: kdyz uz jsi zminil to rusko. vcera jsem se celkem pobavil u tohoto: http://www.news.com.au/dailytelegraph/story/0,22049,24273485-5006003,00.html
    hlavne odstavec: Interfax quoted spokesman Vladimir Markin of the prosecutor's office as saying that "an incident'' took place after he was taken into a police car "resulting in a shooting injury to the head and he later died in hospital''.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAILASH: no nevím, Hvížďala trochu ulítl. v tomhle jediném bodě jsem vyjímečně uvítal, že jeho postoj (který rozhodně nebyl žádné jednoznačné "postavení se na stranu Ruska", aspoň teda ne v té fázi, ve které se to dostalo ke mě) nebyl vyhraněně protiruský - protože podobnost s Kosovem byla fakt do očí bijící, nemůžu si pomoct...
    nelze schvalovat samostatnost Kosova a současně odsuzovat nezávislost Jižní Osetie, jen proto, že jednou jde o NATO a jednou o Rusko....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAILASH: hehe, MVV Energie reaguje zdrženlivě, aby se třeba neukázalo, že informace na tom letáčku jsou pravdivé ... :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAILASH: proboha, jaký trotlového mohli skákat ze třetího patra ??? když se chci zabít, tak vylezu na pořádně vysokou střechu, ne ?
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    Prozivame nejlepsi obdobi ceskych dejin, lepe jsme se pry nemeli...

    http://www.novinky.cz/clanek/144380-manzele-z-mostu-skocili-z-balkonu-zena-prezila.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam