• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEElektronická Cigareta -> Moderní je e-kouřit ! ~ Vaping Rulez! - NYX VAPE since 2007 -
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    VECTOR: Pokud si chceš míchat i vlastní báze tak přímo od výrobce což je :

    Báze - FICHEMA
    http://www.fichema.cz/314-baze

    A mrknout na tyhle videa: https://www.youtube.com/watch?v=2snb9gJPwLY

    Ale na začátek jak jsem psal postačí i 100ml báze a nějaký aroma, v jakymkoliv ecigo shopu je mají, například tyhle jsem před Fichemou kupoval https://www.vasecigareta.cz/sekce-baze-a-prichute-369-podsekce-baze-51-subsekce-vapegear-323.html + vyleješ do toho 10ml lahvičku aromatu (ale na menthol bacha - toho každopádně mín, je hodne vyraznej) a je to :)
    JIKE
    JIKE --- ---
    PNXNTDD: jo to je tim ze někomu to proste vyhovuje :-)
    VECTOR: eliquid Brno https://www.eliquid-brno.cz
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    PNXNTDD: hmm, a nemel bys odkaz na to kde to koupit? vim ze je to uz vrchol lenosti, ale, pokud mate overene zdroje...? ?:))
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    VECTOR: Doporučuju ihned začít míchat svoje. Klidně kup jakoukoliv bázi 100ml 70/30 + jakýkoliv aroma poměr 1/10. Jestli si zvládneš udělat ze sirupu a vody do sklinky šťávu , zvládneš i namíchat liquid a má to nesporně výhod :)) Třeba dneska jsem nechápal když jsem si byl v shopu pro nějaký aromata, jak jeden zákazník si koupil 4 liquidy (lahvička 30ml) asi za 400,- :D Za tu cenu mám liquid na rok :D
    JIKE
    JIKE --- ---
    VECTOR: no lepsi do DRIZZLE hustší liquidy ideálně 70/30 . Dymi to jako řekl bych průměrně je to lepsi na silnější liquidy s více mg. Chuť je moc dobra. Jak pise WOLFGAR ty bych do toho nedělá chuť těchto liquidu neni uz moc dobra az na výjimky. Me chutna dekang desert Ship. Fakt mňam pro me. Ale malo VG.
    WOLFGAR: no ideálně si namichat tabakovky do baze 70/30 az 80/20

    Pri hutě co mi chutnají mohu poradit take
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    VECTOR: Liquidy jako Liqua nebo Dekang maji nejakou pachut vzdy a v podstate jsou tri druhy lidi, jedni si na to zvyknou a poklidne vapuji jeden druh nejakeho levneho liquidu dlouha leta, druzi zacnou kupovat premiovky a treti zacnou michat. Mozna i mezi cenove rozumnymi hotovkami se najde neco kouritelneho ale tam uz bohumzel neporadim, ja jsem zacal michat asi dva tydny po tom co jsem zacal vapovat, hotovky jsem si nakoupil po hodne dlouhe dobe az ted na vystave.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Tak mam Vaporesso Drizzler. Je to maly, dobre zpracovany, fakt z toho netece likvid ven, jen to teda dela az moc malo dymu? Musim se s tim zit. Ale jako odpor sani skvelej, hraju si s tim, na treti potazeni mam pocit, ze mi to da nikotinovou ranu slusnou :)

    A ten likvid ma porad mirne pachut neceho? Dali mi k tomu tratitional Tobacco 12mg Liqua 50VG, zadna slava. Hlavne mi pripada hnusnej. Premejslim, ze si tam poridim menthol nejakej. Ovocny tabaky moc nemusim, i klasickou vodni dymku nejradsi kourim s klasickym cernym a ne zadnym ovocnym tabatek.. (teda, nekourim, echutna mi, ale kdyz uz je clovek v arabskym svete, tak si rad da ze slusnosti ten normalni bez prichute.)
    JIKE
    JIKE --- ---
    Tak intenzivní ovoce: ( často spis vybírám méně intenzivní šle někdy se nedá)
    Mom and pop Enigma - intenzivní super dobrý meloun nejlepsi co jsem mel
    Tpa banán - šílený a silene silný no moc mi to nejede
    Capella Cherry - silene silný ale samotny mi to nejede
    Mom and pop grape ape- banán s hrozno- moc dobrý samotny
    Bonkers and bob - redvoovoo moc dobrý bobuloviny
    Vampire VAPE Heisenberg - s mentholem moc dobrý silný t maby bobule s lekorici a mentholem
    Super VAPE cactus citron - dobrota i samotny

    Tato jsou hodne moc intenzivní a radej volí. Méně intenzivní a dobra na následně smíchání s jinou prichuti.

    TPA souhlasím snad nejlepsi značka prichuti na trhu a hlavne na následně michani. Z ni jsou nejlepsi kombinace na premiovky!!!
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    PNXNTDD: Sezen si eukaluptus, ma takovej opravdu prijemnej sladkej ocasek. Jinak ovoce ma TPA skvele, ja mam nejradeji asi jejich ananas, to same avorie, ta ma zas skvelou jahodu a citrusy. Mom&pop ja osobne moc nemusim tak tam neporadim, hrozne me skrabaly a mam pocit ze jejich tresen je jedna z mala aromat ktere jsem nakonec vylil.
    JIKE
    JIKE --- ---
    PNXNTDD: Melou je super od mom&pop - enigma. Za me nejlepsi meloun co je. Intenzivní ale jemný.
    Pqk jwste napisu nejake ovocné intenzivni
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    JIKE: Určitě ovoce. Tabákový příchutě mi moc nejedou. Já hlavně to ovoce vždycky míchám ještě s mentholem nebo mátou, ta chuť pak dostáva úplně novej rozměr, třeba vodní melou s mátou výborný. Obecně doporučuju míchat spíš s mátou než mentholem , máta má takovu sladší chuť, kdežto menthol je vyloženě takovej ten jak orbit žvýkačky.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    VECTOR: Tak kdyz budes mit zatim drizzle pockej si na T20, T18 je dobra ale T20 ma radu vybornych vylepseni a vyplati se pockat, behem par tydnu by mela byt uz v prodeji.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    JIKE: Jo ale vicemene schani to co vetsina novacku - neco co co nejvic pripomina cigara. Vaporesso neni spatne ale keramicke hlavy nesednou kazdemu, ta Endura je v tomhle univerzalnejsi pouziva vlastne cartomizer jen dotazeny do dokonalosti. Chutove jsem lepsi starter set nikdy nezkousel pritom stare carty nebyly nic moc tak uplne nevim jak to delaji ale funguje to. T20 si mam v planu vzit i pro sebe jako stealth set do kanclu.


    VECTOR: Jeste me napadl jeden set, tenhle jsem si mel moznost vyzkouset od amiku na Vapeshow a je to vyborna malinkata krabicka, zvlast bych ti ji doporucil pokud rad stridas vic prichuti, ma totiz dolevatelne cartridge ktere se po vyjmuti uzavrou a kazda ma vlastni hlavu takze muzes mit po kapsach treba 5 cartridgi, prohazovat si je jak chces a nijak se ti jejich chut nemisi a je to otazka par vterin je prehodit. Uvitr je obycejna 19650 baterie takze i kdyz je hrozne mrnavy muzes mit u sebe nahradni baterku a vydrzi ti cely den.
    50W Aspire Plato TC sada | VašeCigareta.cz
    https://www.vasecigareta.cz/produkt-1574-50w-aspire-plato-tc-sada.html?v=5154
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Ok, tak ja na zaklade vasich rad koupim ten Vaporesso Drizzle a zaroven si objednam Enduru pres net.
    JIKE
    JIKE --- ---
    PNXNTDD: jo mam spis o jaký aroma to jde myslim jako jahoda či malina nebo tak hodne výrazný ale neni dobrý je treba banán ale taky jde tabák hodne dobrý a výrazný znám ale jde o to jakou chces a čeho prichut spis každá firma ma nejake výrazně jako echt. Pinkman moc neni to spis Heisenberg. Ovoce ?
    WOLFGAR: trvanlivost liquidu je Dana hodne bázi (trvanlivost VG ) a k tomu typem aromatu které to ovlivnuje
    JIKE
    JIKE --- ---
    WOLFGAR: jojo ale on neni nováček uz. Je mírně pokročily ale diky. To ze chce MTL je vec jiná to chce neco děsně obyc co umi dobre MTL. Ten nautilus by nemusel byt marný.
    VECTOR: jak píše Wolf. Pokud chces direktivní MTL tak j dobre. Hotove tento Basic set za 6stovek. Je to silene malý na keramický hlavy se super. Chuti. Chce to jen více nikotinovy tabák či jinou prichut. https://www.vasecigareta.cz/produkt-2498-vaporesso-drizzle-startovaci-set-1000mah.html. Ale moc si toho nenastavis. Vlastne nic.
    Idealni by bylo at si koupi neco co ho uspokojí i ego Aio s dekang desert Ship uspokojí kuraka a pak na srazu se podiva či otestuje nejaky lepsi set aby vedel
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    PNXNTDD: 100ml aromata znam pouze dva dobre vyrobce - Avoria, ta ma momentalne pri nakupu z jejich nemeckych stranek dokonce momentalne slevu na nektere jejich 100ml a Crafted ty se prodavaji jenom jako 100ml a nekteri prodejci je rozlevaji do 10ml. Ale popravde pri vysokych koncentracich tech 10ml staci uplne v pohode, u aromat udela vetsi rozdil v cene jaky je to vyrobce nez velikost baleni. Vpomeru cena/kvalita/koncentrace TPA nema konkurenci byt v 10ml lahvickach. Z jedne lahvicky TPA namichas 200ml liquidu a popravde vic bych ani nemichal, liquidy po nejakou dobu zraje ale aroma muze pri dlouhem skladovani take degradovat, kdy uz je zavisle na vyrobci. Treba FUU je zname tim ze jejich aromata vyzravaji velmi dlouho aby byla opravdu dobra a degraduji velmi pomalu, ale i tak jsou 2 roky takove maximum, nema proto moc cenu michat liquidy na roky dopredu. Dobre uzavreny nikotin se da skladovat roky, pokud mas obavy kvuli TPD tak mas jeste par dni na to nacpat si mrazak bazi s vysokou koncentraci nikotinu a domichavat postupne.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    WOLFGAR: Ok, dík, vyzkouším. Ty TPA za 60kč je i dobrá cena.

    Ještě mám ale otázku. Nějak nemůžu najít aroma ve větším balení. Třeba 100 ml i víc. Mám báze od fichemy a když toho liquidu má člověk několik litrů, za prvý se mi to tam nechce lejt po 10ml lahvičkách a za druhý koupit větší množství aroma na jednou by vyšlo určitě levněji. Takže pokud máš nějakej tip kde koupit větší balení, budu rád ;)
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    PNXNTDD: Aroma je vyrazne podle toho kolik ho tam nalejes. Pokud chces mit z jedne lahvicky aromatu co nejvic liquidu tak ti staci aroma ktere ma vysokou koncentraci a rozmichava se treba jen 4-5% to kdyz nalejes do 100ml tak to opravdu bude zatracene vyrazne. Z vysoce koncentrovanych jsou chutove dobre aromata od Avoria a TPA (The parfumer's Apprentice)
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    Máte vyzkoušený nějaký opravdu výrazný aroma do báze ? Něco co má fakt výraznou chuť ? Zatím co jsem tak vyzkoušel tak dobrý aroma je pinkman od vampire vape , ale pořád to není ono (a to jsem do toho vylil ještě jednu 10ml lahvičku nějaký jahody od inawery. 100ml báze vs 10(20)ml aroma.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    JIKE: Jiku ja vim ze to myslis dobre ale z toho co doporucujes neni pro novacka vhodne vubec nic, potrebuje hodne utazenej set nebo atik normalne na hlavy. RBA akorat poleti do kose kdyz mu to parkrat protece a Ammit, Pharaoh, a atiky od OBS jsou vsechno DL dela ktere na MTL a uz vubec ne tak utazene jak ho chce mit prestavajici kurak nefunguji. Ani tu sirenu bych nekomu kdo chce prestat kourit nedoporucil protoze je moc volna a to je vyrobena jako MTL. DNA mu bude take k nicemu, vyhodi spoustu penez ale ty moznosti toho chipu stejne nevyuzije. Odnaucil jsem uz spoustu kuraku je to takova ma osobni agenda a zkusenost veli nema cenu preskakovat, nacpi jim enduru, kdyz u vapovani vydrzi za ten rok budou stejne uz chtit uplne neco jineho ale kdyby rovnou dostali to tak se vrati k cigarum.


    VECTOR: Jestli chces neco co maji tam ted hned tak si dojdi pro Zelos set s Nautilus 2.
    Sada Aspire Zelos 50 + Nautilus 2 | VašeCigareta.cz
    https://www.vasecigareta.cz/produkt-2781-sada-aspire-zelos-50-nautilus-2.html?v=7952
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    VECTOR: Smok je bazmek ktery se ti po roce pouzivani rozpadne, o tom zadna. Innokin dela pomerne kvalitni veci, jde o to, ze je to pomerne primitivni zarizeni a tak kvalita zalezi na tom jak je ktera firma hrabiva, vyrobnich postupech atd. Hlavne i kdyby ti ta endura po roce nebo dvou odesla koupis si novou verzi, ten hlavni rozdil mezi ostatnimi navrhy tady je, ze je jednoducha na provoz, ma ten spravny potah a vybornou chut. Podivej ja jsem magor co ma doma padesat atomizeru, deset modu, tak dve ste lahvicek s liquidem a vsechno to jsou rebuidable ale tu Enduru mam stejne, pujcuju ji kurakum a lakam je tim na vapovani a funguje to mnohem lepe nez kdybych jim dal potahnout z DNA se Shermanem byt je to set za 250$ protoze je Endura k tomuhle ucelu presne delana.

    Pak je jeste jedna opravdu drazssi alternativa, moznost ktera je nejvic podobna cigaretam ze vsech a tou je JUUL. To je uplne jiny system, je to malicka tycinka ne o moc vetsi nez cigareta ale opravdu poskytuje zazitek nejvic podobny cigaretam v tomhle je naprosto perfektni a momentalne neeexistuje stejne takhle kvalitni zarizeni. Navic diky tomu ze generuje mensi mnozstvi pary ho pouziva hodne ostrilenych vaperu "na tajnacku" v mistech kde se neda otevrene vapovat. Jediny duvod proc JUUL nedoorucuju kazdemu kurakovi je cena - zakladni set 50$, liquid seneda dolevat musi se kupovat cartridge (chutove velmi velmi dobre co jsem chutnal) a take to nevyjde nejlevneji. Takze takova objednavka z ciziny protoze v cechach se jeste neda sehnat pak vyjde pak s postovnym a cartridgema na tri mesice na 100$.

    Dalsi alternativou je prekvapive dobry take cartridgovy Joyetech Penguin, svym zpusobem je perfektni. Cartridge se daji dolevat, v EU se sice prodavaji 2ml ale objednani 10ml cartridge z ciny stoji par korun. Je to jednoduchy plastak takze je levny ale samotne spiralky jsou zabudovane v keramickem bloku coz mu dava velmi dobrou chut. Kde je zadrhel? Je nepredstavitelne osklivy, mel jsem moznost si ho vyzkouset a je to vyborne zarizemni ale s timhle by me nikdo na ulici neuvidel ani nahodou :D

    Co jeste... jeste kvalitni MTL je Aspire Zelos set s Nautilus 2, Aspire je kral MTL dlouha leta a prvni nautilus odnaucil miliony kuraku (vcetne me) nicmene designem ho spis doporucuju holkam kde zvlast cerveny sklizi uspechy.

    Tak moznosti dost, vsechny myslim dobre od te nejlevnejsi az po tu nejdrazssi tak si zagoogluj a popremyslej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam